arca Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 heb op het balkon een korander staan, die inmiddels een aardige hoogte krijgt.hoe ga ik hier mee om en moet ik geknipt worden, volgens mij komen er bloemetje aan, en zie ik div. soorten takkjes, betreft water geven veel of weinig... tis voor mij nieuw deze kruid! Gr. Arca Quote genieten
Erny Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn... Quote
bonnie f Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
guyske Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 Ik begin te snijden als hij een kleine 10 cm is, dan schiet hij terug uit zoals snijsla.Ik laat hem daarna doorgroeien, en voor zaad voor volgend jaar, en voor gebruik in de keuken zowel gemalen als ongemalen in de vijzel in bij oosterse kruidenmengsel. Quote
arca Geplaatst: 31 mei 2012 Auteur Geplaatst: 31 mei 2012 Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn... Danke, door de yoghurt???????? Quote genieten
arca Geplaatst: 31 mei 2012 Auteur Geplaatst: 31 mei 2012 Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Super Bonnie ! Quote genieten
Erny Geplaatst: 31 mei 2012 Geplaatst: 31 mei 2012 @arca's: Danke, door de yoghurt???????? Dikke Turkse yoghurt met knoflook en bijvoorbeeld ook koriander...(ipv munt etc)... Quote
bonnie f Geplaatst: 1 juni 2012 Geplaatst: 1 juni 2012 Oogst ook de wortel voor currys.Ha, weer iets om te proberen.Leuk! Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Menph Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Wortelrasp kan beter tegen verhitting dan het blad. In Thailand prefereerd men de wortel boven de gemalen zaden. Als raspen niet lukt; vijzel Quote
arca Geplaatst: 2 juni 2012 Auteur Geplaatst: 2 juni 2012 Allen dank voor de reacties. Quote genieten
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.