Arja Geplaatst: zaterdag om 13:37 Geplaatst: zaterdag om 13:37 55 minutes ago, Mellie said: koriander nu al buiten Ja, stond er nog van vorig jaar. Blijkbaar kan het gewoon de winter overleven. Het schier nu omhoog na alle regen en zon. 2 Quote
Dahli Geplaatst: zaterdag om 14:31 Geplaatst: zaterdag om 14:31 (aangepast) 1 uur geleden, Rookie zei: Heeft iemand nog suggesties? Ik zou voor het stamppotje gaan en dan de helft in een ovenschaal doen, dan een laag geruld gekruid (vega) gehakt, daarbovenop de rest van het stamppot-mengsel. Afdekken met een laagje oude geraspte kaas en 20 minuutjes in een oven van 175 graden zetten. Mmmmmm jeugdsentiment, zo maakte mijn moeder het altijd. Wel met een basic stamppot, dus geen blauwe kaas door de stamppot. Er gaat immers al geraspte kaas overheen en er zit een laag (vega) gehakt in 😊. zaterdag om 14:40 aangepast door Dahli Aanvulling 2 1 Quote
Rookie Geplaatst: zaterdag om 15:07 Geplaatst: zaterdag om 15:07 O, dat klinkt heel goed @Dahli, dankjewel. Dat ga ik doen. Dan heb ik aardappelen uet, die ik vorig jaar geweckt heb, raapsteeltjes en meiraapblad. 2 Quote
Dahli Geplaatst: zaterdag om 15:44 Geplaatst: zaterdag om 15:44 Leuk @Rookie! Ben benieuwd of jullie het lekker vinden. Het is wel lekker als je het gerulde gehakt even hoog op smaak brengt bijvoorbeeld met wat kerrie of paprika/peperflakes o.i.d. 1 Quote
Gitta Geplaatst: zaterdag om 16:29 Geplaatst: zaterdag om 16:29 Gisteren een hartige taart gemaakt met raapstelen uit eigen tuin. Verder kwamen alle kruiden (peterselie, tijm, knoflook en munt) ook uit eigen tuin. Uit de vriezer bladselderij van vorig jaar uit eigen tuin. De rest was nog gekocht, rode ui en lenteui. Maar toch al best veel uit eigen tuin inmiddels. De hartige taart smaakte heerlijk. Een deel van de kruiden De al gesneden raapstelen Alles door elkaar gemengd voor het de vorm in ging Het eind resultaat 4 Quote
Rookie Geplaatst: zaterdag om 16:31 Geplaatst: zaterdag om 16:31 Ik moet jouw recept even bewaren tot de volgend keer @Dahli, hubby had zin in pasta... Ik hen nu de raapsteeltjes met radijsblad en meiraapblad gewokt met olijfolie, veel knoflook en een uitje. Dat gebonden met een beetje bloem, nog wat sojamelk erdoor en een half bekertje zure room en wat extra geraspte kaas. Geen dee of het smaakt, dat merk ik dadelijk... 😄 3 Quote
Rookie Geplaatst: zaterdag om 16:33 Geplaatst: zaterdag om 16:33 Ook een lekker recept @Gitta Gelukkig heb ik veel raapsteeltjes gezaaid. Volgende keer eerst het recept van @Dahli, dat klinkt toch ook wel erg lekker. 1 Quote
Dahli Geplaatst: zaterdag om 16:34 Geplaatst: zaterdag om 16:34 Eet lekker @Rookie, klinkt ook heerlijk! @Gitta Wat ziet die taart er verrukkelijk uit! Zit daar nog iets in voor de binding, ei en/of room o.i.d.? 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: zaterdag om 19:29 Geplaatst: zaterdag om 19:29 O lekker quiche.. Wij aten gisteren asperges en sla en vandaag wortel curry met verse gember rijst en gebakken tempé. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Gitta Geplaatst: zaterdag om 20:24 Geplaatst: zaterdag om 20:24 (aangepast) @Dahli75 gram fetta verkruimeld en 50 gram pecorino geraspt. Je kan natuurlijk ook andere soorten kaas nemen. zaterdag om 20:27 aangepast door Gitta Tekst toegevoegd 1 Quote
woldistel Geplaatst: zondag om 15:13 Geplaatst: zondag om 15:13 Rabarber natuurlijk. Morgen ( ik hou niet van warme rabarber). Mijn rabarbermoes gaat altijd gepaard met rozijnen, beetje suiker en specerijen. Speculaaskruiden of iets met kardamom. En voor straks een roereitje met bieslook en zevenblad uet. Beetje couscous erbij. Mjam. 4 Quote
Jorieke123 Geplaatst: zondag om 16:15 Auteur Geplaatst: zondag om 16:15 Van allerlei bakjes met knabbelspul. Zoals gevulde peppadews, zoetzure druppelpepertjes, augurken in plakjes coppa, en tomatenchutneydip voor wat crackertjes. 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: zondag om 18:18 Geplaatst: zondag om 18:18 Bietjes met peper en olijfolie, gebakken aardappels en lekkere sla! 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Petrasmoestuin Geplaatst: maandag om 17:09 Geplaatst: maandag om 17:09 (aangepast) Ik ben nu aan het eten: andijvie stamppot (vandaag uit de tuin gehaald) , spekjes, stukjes rode ui en een dot mayo. De foto hoeft niet meer, die heb ik al eens eerder latenzien. maandag om 17:09 aangepast door Petrasmoestuin 2 Quote
Mellie Geplaatst: maandag om 19:33 Geplaatst: maandag om 19:33 @arja bij mij komt het ook altijd wel op, maar echt niet zo vroeg. Wat goed! Ik denk dat ik over een maand koriander heb. Ik heb vandaag heel veel sla, peterselie, dille, pepermunt en basilicum uet op. Eerst bij de lunch en vanavond bij het avondeten. Was beide keren heel anders overigens! 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: maandag om 19:56 Geplaatst: maandag om 19:56 Arja wat zijn je aardappels geel! Een supercombi hoor asperges aardappels en een gekookt ei of twee. Ik had eiernoodles gemaakt met de gekregen tatsoi en de ok prei. iets teveel verse gember erdoor, toch lekker. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: dinsdag om 15:45 Auteur Geplaatst: dinsdag om 15:45 19 uren geleden, appelvrouw zei: Ik had eiernoodles gemaakt met de gekregen tatsoi en de ok prei. iets teveel verse gember erdoor, toch lekker. Doe ik vanavond. Maar dan met precies genoeg gember 3 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: dinsdag om 16:40 Geplaatst: dinsdag om 16:40 Hier lekker preitaart gegeten! Met als prei geteelde olifantenknof! Foto vergeten, maar waren mooie lange stelen! 😊😋 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: dinsdag om 18:51 Geplaatst: dinsdag om 18:51 Stamppot met aardappels en palmkool uJt😉en dan onder de grill met blauwe kaas ( de grill en de magno doen het nog👍het is iets met de verwarming dat stuk is in de oven) 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Petrasmoestuin Geplaatst: dinsdag om 19:56 Geplaatst: dinsdag om 19:56 (aangepast) Ik heb de spinaziesalade met bonen weer gegeten, van de week had ik het recept opgeschreven. Echter zonder avocado. Ik had er twee en die waren nog keihard. Soms heb ik dat ik ze overrijp heb na 4 dagen, nu lagen ze 5 dagen op de schaal en nog keihard, dus die konden weg. Dus maar banaan genomen. Ik had ook geen witte bonen kant en klaar, dus toen heb ik een potpourri boon genomen. Ik heb nog zo veel spinazie, morgen maar een boel blancheren. Want er staan lage spinazie tussenin en die krijgen geen licht. dinsdag om 19:57 aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Tanja65 Geplaatst: dinsdag om 20:19 Geplaatst: dinsdag om 20:19 Dochterlief heeft wraps met de verse spinazie gemaakt. Mjammie. 3 Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Mellie Geplaatst: dinsdag om 21:42 Geplaatst: dinsdag om 21:42 Vanmiddag eitjes met eigen chilivlokken en avond, restje pasta van gisteren met gewokte kip met daslook en knoflook en rucola op de carpaccio en sla en basilicum in de salade. De rucolabloemen zijn niet alleen mooi, maar smaken ook gewoon naar rucola. 3 Quote
Rookie Geplaatst: 7 uren geleden Geplaatst: 7 uren geleden Mijn versie van Griekse spanakopita, met spinazie uet. 5 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 6 uren geleden Geplaatst: 6 uren geleden Ziet er heel lekker uit @Rookie Ik heb gewoon geen fut om bijzondere dingen te maken. Gelukkig snijdt Cees de groente, dat wel. Ik heb nog veel filodeeg in de vriezer, ik moet er ook wat mee gaan doen. Maar even deze maand niet. 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.