Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025

Featured Replies

Geplaatst:
1 uur geleden, Mellie zei:

dankzij Knorr

Dit bericht met het risico dat ik nog meer als betweter gezien wordt😸: Weet wat je eet. Kom je uit Hilversum dan ken je de oude Knorr fabriek en de geur er van en vaak heb je er een vakantiebaantje gehad. De basis van alle Knorr producten is volgens Lie die er heeft gewerkt: pindaschillen. Die werden gemalen, gemengd met kruiden, gekookt en dan volledig gedroogd op grote plateaus. Die moesten ze dan omkiepen in grote bakken en dat gaf stof dat, zodra je buiten kwam vocht aantrok waardoor je thuis kwam als een plakkende wandelende maggipoedermens.

Dit is volgens Lie nog steeds de basis van alle Knorr producten. Ik heb er nooit gewerkt hoor, van de geur rond het bedrijf waar wij niet ver vandaan woonden alleen werd ik al naar.

Dat doet me meteen denken aan de fabriek waar ik wel heb gewerkt de cacao fabriek Bensdorp in Bussum. Ooo wat rook het daar lekker. We waren erg goed met het in de soep (…) laten lopen van de inpakband van de bros repen..die kon ik aan t eind van de vakantie niet meer zien..ik zou er nu nog wel weer eentje lusten.

OT:

Broodje uit eigen oven met bietpoeder en restje stamppot koolrabi😋🥳

136C72D5-2556-4561-8959-3ABB63DFD378.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
59 minuten geleden, appelvrouw zei:

nog meer als betweter gezien wordt

Nóg meer? 😜😂😂😂 Heerlijk om iemand te kennen die van alle markten thuis is.

Wij hadden in Naarden de Venco fabriek. Ook niet verkeerd.

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Oh zooo lekker @appelvrouw opgebakken stampot kliekjes op bruin ( liefst geroosterd) brood! En bij de boerenkool bak ik er dan ook nog plakjes rookworst bij voor erbovenop 😋😋😋

(Feitelijk is dat de reden waarom ik stampot maak…🤫)🌱👩‍🍳🌱🐓🌱🌻🌱

Geplaatst:
Op 28-7-2025 om 21:03, Mellie zei:

@@msdg ik ben dol op Turkse wortelsalade. Als je van yoghurt houdt, kan ik wel het recept delen.

Ik heb wel interesse in deze wortelsalade. Ik heb nog een paar wortelen in de bak staan. Verschillende kleuren, hopelijk is dat geen probleem.

Edit: ik lees dat ik even tussen de turkse recepten moet kijken. Dat ga ik maar eens doen. Bedankt Mellie!

aangepast door Gitta

Geplaatst:

Interessant @appelvrouw Pindaschillen? Dus geen pinda's. Wat goedkoop! Die kruiden waren best duur. De pinda's verkochten ze dan.

Ik heb bij Tromp & Rueb gewerkt, mijn eerste baantje toen ik 16 was. Ik heb eigenlijk geen last van de azijnlucht gehad. Ik moest regelmatig naar de fabriek.
Ik heb jaren in Delft gewoond, vlak bij de Calve fabriek, rook niet echt naar pindakaas, dus ik weet niet wat zij daar allemaal gebruikten.

On-topic:
Gisteren heb ik weer een zalmpotje uit de oven gegeten en vandaag heb ik weer een Duits recept gemaakt en courgette ballen gebakken (veel te weinig) met rosti ecken en 4 soorten salade met avocado.

Ik zal het recept van de courgette ballen uitschrijven voor 3 personen en niet voor 4 personen. Want per persoon kun je best wat meer nemen.

20250804_185933.jpg

Geplaatst:

Ziet er lekker uit, @Petrasmoestuin! Vooral nu met al die courgettes een leuke afwisseling.

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Ik geniet echt van mijn courgettes en de vele pompoenen lonken mij ook al aan. Ik hoop dat ze straks net zo lekker zijn. Ook daarmee kan ik goed variëren.

Geplaatst:

Vandaag iets uit de vriezer gegeten. Sla soep van een maand geleden. Er komen heel veel bonen en courgettes aan. Dus de vriezer weer wat leger maken.

Geplaatst:
3 minuten geleden, Gitta zei:

Sla soep

Dit jaar heb ik geen slasoep, mijn sla wou niet zo erg, dus geen overschot en ik heb ook niet zo veel gezaaid. Nu wel voorgezaaid en zie wel wat er nog opkomt. En ik heb nog wel wat diverse staan hoor, bewaar wat voor vrijdag als de kinderen komen.

Geplaatst:
6 uren geleden, appelvrouw zei:

De basis van alle Knorr producten is volgens Lie die er heeft gewerkt: pindaschille

Rectificatie is nodig. Terwijl ik het vanmiddag had over Knorr Loosdrecht blijkt Lie het te hebben gehad over de Maggi fabriek aan de Haarlemmerweg in Amsterdam alwaar ze van reststromen plantaardig materiaal -zoals soja, tarwe gluten en volgens Lie dus ook pindadoppen- HPP maakten, hydrolysed plant protein. Basis dus voor maggi en soepen. Naamsverwarring dus.

Ondertussen vanavond ketjapnoodles gegeten met vegan reepjes -misschien wel gemaakt met hpp- wortels en een rest boontjes uJt. Blad selderij en bieslook uet.

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

De bietensoep was heerlijk. Ben dol op die smaak. Morgen bij de lunch de rest. Tomaat carrerada was trouwens ook heel lekker. Wel erg weinig zaadjes. Heb ze maar allemaal eruit gevist terwijl ik normaal voor de helft ga.IMG_0802.jpeg

Geplaatst:

Pasta met courgette (duh), paprika, peper en tomaat uet. Paar vega balletjes erbij, nomnomnom 😋

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:

De enige fabriek die ik nu nog in Naarden/Bussum ken is die chemische smaak- en geurstoffen maakt met een eigen op- en afrit richting de A1 voor veiligheidsredenen. Vies stinkding. 🤣

Gisteren geroosterde wortels met karwijzaad, we zijn bijna door de wortels heen.

Geplaatst:

Foutje

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
2 minuten geleden, MSDG zei:

Vies stinkding. 🤣

Quest?

Hier ook pasta met courgette + veel basilicum en mozzarella uit de oven en de tomaat ontveld maar rauw ernaast met een drupje olijfolie en wat Groesbeekse geitenkaas.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ovenschotel met courgette, ui, erwtjes, pesto en orzo.

En feta.

Geplaatst:

Aardappeltjes, spercibonen en komkommer zoetzuur. Lekker!

Geplaatst:

Stamppot met andijvie én raapstelen 😃

Geplaatst:

Courgette op de bbq - verreweg het lekkerst. En sla met tomaat en allerlei opleuk dingen. En wat biovlees (gekocht).

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Mmm, yes ook mijn favoriet @tanja65

Geplaatst:

@Tanja65 wij barbecuen nooit samen met zijn tweetjes. Maar eens in de 2 jaar komen de kinderen en dan gaan wij barbecuen. Misschien ook een idee om de courgette erop te leggen.
Hoe doe jij het precies? Want van barbecuen heb ik geen verstand, dat doet mijn bonuszoon. Vrijdag heb ik wel weer een of twee courgettes.

Geplaatst:

Een aantal keren gaan wij gemakkelijk eten, dus vanavond dubbele portie macaroni gemaakt.

Zoals gewoonlijk met veel groente. Uet: witte kool, rode ui, knoflook, wortel, courget, boontjes.
Verder nog 2 kleuren paprika, tomaat en pepertje. Met kip.

20250805_184107.jpg

Geplaatst:

Vandaag als tussendoortje snack komkommers en snacktomaatjes.

Tijdens het avond eten een gemengde sla met cossla, pluksla Azië en tomaten uet. Ook nog aardappelen uet. De kipfilet kwam uit de winkel.

20250805_170659.jpg

aangepast door Gitta
Foto toegevoegd

Geplaatst:

@Petrasmoestuin wij bbq-en heel vaak, ook met z’n tweetjes, omdat vooral ik de bbq smaak erg lekker vindt. Veel groente ook. We wijken ook nog wel eens uit naar de klapgrill als we vanwege brandgevaar niet mogen bbq-en. Op zowel de bbq als de klapgril doe ik eigenlijk niets bijzonders met de courgettes, gewoon de courgette overlangs in lange plakken snijden (afhankelijk van de dikte meestal 4 à 5 plakken), insmeren met olie, en dan er op. We gebruiken op de bbq wel een rvs schaal (met gaatjes) omdat ze anders lastig om te keren zijn, want ze worden zacht. Zo’n vlees/vis visrooster zal ook wel gaan denk ik. Heerlijk. Op dei schaal bbq-en we af en toe ook tomaten. Paprika’s en aubergines en champignons kunnen allemaal wel zo.

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Ik vind het zo lang duren en wij moeten het hele terras ombouwen vanwege de vele planten die er staan.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.