Geplaatst: 3 februari3 Feb Ik heb ook mosterdzaad van Verstegen in huis, omdat ik iets wou gaan inmaken, maar niet gedaan. Is dat moeilijk om er mosterd van te maken? Ik wil niet zo veel tijd meer in mijn keuken besteden, gewoon geen tijd ervoor. Ik gebruik de laatste tijd wel veel mosterd en als die nu zo slecht is, tja. Ik heb altijd zoete mosterd in huis. Ik had zaad van een mosterdplant, de groene Mizuna, maar die bedoelen jullie vast niet. 3 februari3 Feb aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 3 februari3 Feb Nee, mizuna is wat anders. Maar wel interessant om daar ‘mosterd’ van te proberen te maken. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 3 februari3 Feb 55 minutes ago, Rookie said: Is mosterdpoeder iets anders dan gemalen mosterd? Nee, is hetzelfde. Afhankelijk van welke je koopt zit er misschien spul door, antiklonter enzo, dat is een kwestie van etiketten lezen.
Geplaatst: 3 februari3 Feb Dit is 100% mosterdzaad. Dan zou ik hier mosterd van kunnen maken dus.🤔 Ik ga die uitzending van de Keuringsdienst van Waarde opzoeken.
Geplaatst: 3 februari3 Feb @Petrasmoestuin ik denk niet dat mosterd perse 'slecht' is. Dat hangt af van de hoeveelheid die je consumeert, hoe jouw lijf werkt, en welke keuzes jij wilt maken kwa voeding. Dus dat bepaal je uiteindelijk zelf. Als je op internet zoekt naar mosterdrecepten, vind je van alles. Meestal is het een combinatie van azijn en water en suiker en wat specerijen, en natuurlijk mosterdzaad. Na het maken moet het een paar dagen rijpen.
Geplaatst: 3 februari3 Feb Mosterd is hartstikke gezond. Je vind er vele documenten over op het web. Ik denk trouwens dat je niet meteen een potje leeg moet eten met een theelepel. Zie bijvoorbeeld: https://www.dekruidenschool.nl/zelf-mosterd-maken We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 februari3 Feb Mosterd moet je dorsen. Goed drogen, in een stevige sloop of canvas zak binden en te pletter slaan met een stok (of een dors-vlegel). Of met een flinke machine Deze is ook wel leuk om te lezen
Geplaatst: 4 februari4 Feb Ja, zo doe ik dat ook. Met bijna alles waar ik zaden van wil hebben: tuinkers en slangenradijs en koriander enzz. Ik stop alles in een dekbedovertrek en laat het daar nog even goed in drogen en ga er dan gewoon met mijn hele lijf op duwen en staan en rollen Daarna liggen alle zaadjes onderin en gooi ik de verdroogde stengels bij de kippen omdat ik de eventuele resterende zaadjes liever niet op de composthoop heb. De zaadjes moeten dan nog wel even wat beter geschoond worden hoor. Maar dat is wel een leuk winterklusje. Hier had ik mijn zusje aan het werk gezet: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 februari4 Feb Quote ga er dan gewoon met mijn hele lijf op duwen en staan en rollen Heb je daar toevallig een filmpje van?🤣 Strikt informatief uiteraard...
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.