EdelSpint Geplaatst: 16 maart Geplaatst: 16 maart Iemand ervaring met Lin Baby Mustard? Ook bekend als "Asian Gemmifera Lee & Lin Baby Mustard" of in het Chinees "儿菜" (Er Cai). Het is is een variëteit van bladmosterd (Brassica juncea). Het is een groente uit Sichuan, China, die bekend staat om zijn unieke uiterlijk met baby-uitlopers en smaak. Deze groente is populair vanwege zijn knapperige textuur en veelzijdigheid in de keuken: koken, roerbakken, in salades of zelfs ingelegd. Zaai ze in Nederland maart/april of aug/sep, ter plaatse in de vollegrond. Kan enige vorst verdragen. 90-120 dagen voor oogst. Het is een snelgroeiende plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en voedingsarme omstandigheden. Een enkele plant kan tot 2-3 kilogram wegen. Zaadjes zijn online te bestellen. Zag het in deze korte video en ik ben enorm nieuwsgierig geworden: Meer info: https://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/brassica-juncea/ 2 Quote
acpronk Geplaatst: 16 maart Geplaatst: 16 maart Ik ken het niet, al ga ik toch een flink aantal jaar mee in de Chinese keuken (eten). Lijkt me wel interessant. 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.