Geplaatst: 19 september19 Sep Ik heb een druivenplant in de tuin staan waar nu veel rijpe druiven aanhangen .Hij is me enkele jaren geleden aangeprezen als een heel goede eetdruif .Het blijkt een telleurstelling want het is een wijndruif ( Rondo ) en niemand wil ze eten omdat het kleine druiven zijn en elk druifje 3 dikke pitten heeft .Nu omdat ik ze niet zomaar alleen voor de vogels wil laten wou ik van een deel gelei maken .Het merendeel krijgen de vogels .Ik heb nog nooit druivengelei gemaakt en vroeg me af hoe het best ik aan het sap kom .Eerst plat koken en dan door de roerzeef of direct ongekookt door de roerzeef .groetjes Krissie
Geplaatst: 19 september19 Sep Kristien je kunt beide proberen. Eerst enkele trossen door de roerzeef, en dan proeven of het niet te wrang is van de gekneusde schillen. Misschien heb je dan ook wel heerlijk vers sap om zo te drinken. Is het niks mieter dan de prut en de rest van de trossen in een pan.Edit hier een recept ( even naar beneden scrollen het is de tweede blogpost)https://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?ID=914382 19 september19 Sep aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 19 september19 Sep Auteur @appelvrouw , ik zal de beide uitproberen , 't zal voor morgen zijn moet seffens de kleindochtervan haar stageplaats gaan ophalen en naar huis brengen .Pff heb al 7 kg gewassen en van de steeltjes ontdaan die staan al klaar voor morgen .Wel een prutswerk met zo'n kleine druiven .Het is dan ook nog voor de weggeef , ik hou zo niet van gelei , maar ik heb tijd .😂Bedankt voor uw antwoord .
Geplaatst: 19 september19 Sep Wellicht werkt een ontsapper beter dan een gewone pan, dan wordt het sap meteen van de schillen gescheiden. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 20 september20 Sep Auteur @ acpronk , een ontsapper zal wel het beste zijn ,maar het gaat hier te weinig worden gebruikt om dat aan te kopen .krissie
Geplaatst: 20 september20 Sep Ik doe het ontsappen gewoon in mijn pannen; een grote pan met laag water dat gaat koken…daarin een pan die er hangend in past… en die het sap opvangt….daarin een vergiet waarin de druiven afgedekt met een deksel om de hitte vast te houden…. Bij mij werkt dat prefect! Ik had er een post over maar kan jou daarin niet meer taggen 🤔 @krissie107 🌱👩🍳🌱🐓🌱🌻🌱
Geplaatst: 20 september20 Sep Auteur @Vrouwholle nu ik uw antwoord lees weet ik dat ik uw post ook wel gelezen heb toen .( ik lees hier zowat alles )Maar er toen ook verder geen aandacht heb aan gegeven omdat ik dacht het niet nodig te hebben .Nu ga ik een poging wagen ,dus is uw manier van ontsappen ook wel leuk en ga ik het gebruiken .Nu heb ik nog een vraag , in de onderste pan hoeveel water moet daarin ? De 2de pan die het sap opvangt moet die in het water hangen of is net erboven voldoende ?Groetje Krissie
Geplaatst: 20 september20 Sep De bodem van de 2e pan hoeft niet het water te raken .. want anders is er gevaar dat het water tussen de pannen omhoog bubbelt… Wel in de gaten houden dat de onderste pan niet droog kookt…omdat het water als stoom langs de zijkanten ontsnapt zeg maar…🤔Succes @krissie107 met ontsappen van jouw druiven!👍😊🌱👩🍳🌱🐓🌱🌻🌱
Geplaatst: 20 september20 Sep Auteur Een deel van de druiven staan op het vuur te ontsappen op Vrouwholle haar manier .Het gaat traag ,maar heel mooi rood sap .Seffens komt er bezoek moet dus extra waakzaam zijn dat de pan voldoende water blijft hebben .Veiligste zal zijn om de pan af te zetten van het vuur denk ik .De rest v/d druiven zitten in de diepvriezer ,voorlopig genoeg druiven gezien .Krissie
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.