Geplaatst: 10 uren geleden10 u Ontbijtkoek Nodig:🌱 250 gr. volkoren meel🌱 10 gr bakpoeder🌱 1 - 1½ tl kruidnagelpoeder🌱 1½ tl nootmuskaat🌱 3 tl kaneel🌱 100 ml karnemelk of havermelk🌱 3 el gembersiroop🌱 50 gr zachte roomboter🌱 80 gr bruine basterdsuiker of honing🌱 1 mespunt zout🌱 1 eiCakevorm en bakpapierWerkwijze: Met karnemelk wordt het deeg wat luchtiger dan met havermelk.🍜 Verwarm de oven voor op 160 graden boven - en onder warmte. Met de hete luchtstand gaat het te snel.🍜 Vet het bakblik in met wat roomboter, leg op de bodem een stuk bakpapier en vet dat ook in.🍜 Roer de boter met de suiker en het zout glad. Voeg het ei erbij en roer nog even goed door.🍜 In een andere kom doe je het meel, de bakpoeder en de kruiden. Roer dit door elkaar.🍜 Voeg de droge ingredienten door het botermengsel. Voeg in gedeeltes de melk toe. Als slot voeg je het gembernat toe.🍜 Doe het beslag in de cakevorm en bak het ± 45 minuten in de oven. Kijk wel regelmatig of het niet te donker wordt en controleer of het deeg droog is.Als je de koek nog wat extra zacht wilt maken, dan kun je er een vochtige doek overheen leggen als hij uit de oven komt. En als je het gesneden hebt, verpak je het in aluminiumfolie, dan schijnt hij ook zachter te blijven. Ikzelf heb dat niet gedaan en wij vonden de koek ook zo heel erg lekker met een beetje roomboter erop bij de koffie.TIP: je kunt ook wat rozijnen of noten toevoegen of stukjes fruit, zoals dadels, vijgen of gedroogde sinaasappelstukjes.Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 6 uren geleden6 u aangepast door Petrasmoestuin
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.