Geplaatst: Zondag om 16:315 d Hier kun je je lekkernijen plaatsen van taart, gebak, koek, enz met ingrediënten die niet uit de tuin komen, maar wel leuk zijn om met anderen te delen. Heb je een favoriet recept, plaats het hier dan. Ik begin met ontbijtkoek.OntbijtkoekNodig:🌱 250 gr. volkoren meel🌱 10 gr bakpoeder🌱 1 - 1½ tl kruidnagelpoeder🌱 1½ tl nootmuskaat🌱 3 tl kaneel🌱 100 ml karnemelk of havermelk🌱 3 el gembersiroop🌱 50 gr zachte roomboter🌱 80 gr bruine basterdsuiker of honing🌱 1 mespunt zout🌱 1 eiCakevorm en bakpapierWerkwijze: Met karnemelk wordt het deeg wat luchtiger dan met havermelk.🍜 Verwarm de oven voor op 160 graden boven - en onder warmte. Met de hete luchtstand gaat het te snel.🍜 Vet het bakblik in met wat roomboter, leg op de bodem een stuk bakpapier en vet dat ook in.🍜 Roer de boter met de suiker en het zout glad. Voeg het ei erbij en roer nog even goed door.🍜 In een andere kom doe je het meel, de bakpoeder en de kruiden. Roer dit door elkaar.🍜 Voeg de droge ingredienten door het botermengsel. Voeg in gedeeltes de melk toe. Als slot voeg je het gembernat toe.🍜 Doe het beslag in de cakevorm en bak het ± 45 minuten in de oven. Kijk wel regelmatig of het niet te donker wordt en controleer of het deeg droog is.Als je de koek nog wat extra zacht wilt maken, dan kun je er een vochtige doek overheen leggen als hij uit de oven komt. En als je het gesneden hebt, verpak je het in aluminiumfolie, dan schijnt hij ook zachter te blijven. Ikzelf heb dat niet gedaan en wij vonden de koek ook zo heel erg lekker met een beetje roomboter erop bij de koffie.TIP: je kunt ook wat rozijnen of noten toevoegen of stukjes fruit, zoals dadels, vijgen of gedroogde sinaasappelstukjes.Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 6 uren geleden6 u aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 20 uren geleden20 u Een topic naar mijn hart @Petrasmoestuin 😋 Wel beetje kaal zonder intro die jij wel schreef in het topic over ontbijtkoek…. Ontbijtkoek bak ik al jaren in allerlei soorten want wij hebben graag een “hapje” bij de koffie…..😋Mijn Oma “ uit de Achterhoek had dat vroeger ook altijd en ik nam die gewoontjes over…tuurlijk met een lik roomboter erop…..😋Fijn dat jij dit topic een “ruimere titel” meegaf zodat ik hier nu mijn theebrood die ik paar dagen terug bakte kan delen…😊Ik gebruikte deze keer een recept uit het boek “ Jimmy’s farm” Mijn rozijnen waren op dus nam ik gedroogde cranberry’s wat echt een succes is… ga ik vaker doen 😋🌱👩🍳🌱🐓🌱🎄🌱
Geplaatst: 17 uren geleden17 u Auteur Uiteraard heb ik het breed gehouden, zodat jij en anderen ook hun lekkernijen kunnen plaatsen. Ik heb niet zo veel tijd, maar er komt meer. En ik ga die van jou ook zeker proberen.
Geplaatst: 14 uren geleden14 u Kruidkoek met rozijnen en appelIngrediënten:1 appel200 gram rozijnen500 gram zelfrijzend bakmeel250 gram bruine basterdsuiker1 zakje bakpoeder3 eetlepels schenkstroop3 dl melk4 tl kaneel1 tl kruidnagel gemalen½ tl peper½ tl nootmuskaatOven voorverwarmen 170°.Rozijnen wellen in warm water.Appel schillen en in stukjes.Alle ingrediënten behalve appel en rozijnen mengen in een kom. Mengen met mixer met kneedhaken.Uitgelekte rozijnen en appel door het beslag mengen. Alles in ingevet cakeblik doen. Rozijnen beetje onderduwen, anders verbranden ze bij het bakken. In 70 minuten gaar bakken.
Geplaatst: 6 uren geleden6 u Auteur 13 uren geleden, Vrouwholle zei:delenIk heb de tekst wat aangepakt, ik zag geen ruimte voor een intro, dus bij mijn eerste recept geplaatst. Maar ik kan jouw recept nu niet zien, want ik heb het boek niet. Jammer.
Geplaatst: 6 uren geleden6 u Auteur Karnemelkse kruidkoek Nodig:🌱125 gr. volkoren meel🌱125 gr bloem🌱15 gram bakpoeder🌱125 gr bruine suiker🌱2,5 dl karnemelk🌱1,5 tl koekkruiden🌱125 gr rozijnen🌱snufje zout🌱1 merg van vanillestokje 🌱100 gram walnoten of pecannoten🌱30 gram sesamzaad🌱beetje roomboterWerkwijze:🍜Verwarm de oven voor op 175 graden.🍜Vet het bakblik in met wat roomboter en vul het met het sesamzaad.🍜Wel de rozijnen 5 minuten in lauw water.🍜Maak de walnoten of pecannoten wat kleiner.🍜Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen en noten in een kom en mix alles door elkaar.🍜Voeg de rozijnen en noten toe en roer goed alles door elkaar.🍜Doe alles in het bakblik en zet in het midden van de oven en bak de koek in ongeveer 45 minuten gaar.🍜Lekker met een beetje roomboter erop gesmeerd.TIP: Je kunt het ook deels met amandelmeel maken i.p.v. bloem. Ik heb dan 190 gr amandelmeel genomen en ook wat minder suiker gebruikt, nl. 100 gr bruine suiker.Houdt er dan wel rekening mee dat hij minder rijst. Bij mij zag hij er zo uit.Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 6 uren geleden6 u aangepast door Petrasmoestuin
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.