Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Roze Radijsjes (Inmaak)


Erny

Aanbevolen berichten

ROZE RADIJSJES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 30 min.

Rusttijd: minstens 3 dagen

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Ingredienten voor ca. 1 l.:

 

400 g rode radijsjes (ca. 2 bosjes)

500 g ijskegeltjes (witte, lange radijsjes)

400 ml witte wijn azijn

¼ l droge witte wijn (of ev. Water)

1 volle el zout (20 gr)

1 tl suiker

2-3 stuks steranijs

1 stukje van een kaneelstokje

1 tl korianderzaad

1 el mosterdzaad

laurierblaadjes

4 el notenolie

 

1.

Maak de ijskegeltjes en de radijsjes schoon, laat ca. 5 mm van het steeltje zitten en het schoongemaakte worteltje ook. Was de groenten en laat ze uitdruipen. Halveer grote of dikke exemplaren overlangs (in de lengte).

 

2.

Breng azijn, wijn, zout, suiker en specerijen aan de kook. Voeg de ijskegeltjes en radijsjes toe en laat kort doorkoken. Vul de glazen potten met schoefdeksel. De groenten moeten helemaal bedekt zijn met het kookvocht. Leg een paar laurierblaadjes bovenop en sluit alles luchtdicht af met een dun laagje olie. Sluit de potten onmiddellijk en bewaar ze op een koele en donkere plaats.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...