Jump to content

Roze Radijsjes (Inmaak)


Erny

Recommended Posts

ROZE RADIJSJES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 30 min.

Rusttijd: minstens 3 dagen

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Ingredienten voor ca. 1 l.:

 

400 g rode radijsjes (ca. 2 bosjes)

500 g ijskegeltjes (witte, lange radijsjes)

400 ml witte wijn azijn

¼ l droge witte wijn (of ev. Water)

1 volle el zout (20 gr)

1 tl suiker

2-3 stuks steranijs

1 stukje van een kaneelstokje

1 tl korianderzaad

1 el mosterdzaad

laurierblaadjes

4 el notenolie

 

1.

Maak de ijskegeltjes en de radijsjes schoon, laat ca. 5 mm van het steeltje zitten en het schoongemaakte worteltje ook. Was de groenten en laat ze uitdruipen. Halveer grote of dikke exemplaren overlangs (in de lengte).

 

2.

Breng azijn, wijn, zout, suiker en specerijen aan de kook. Voeg de ijskegeltjes en radijsjes toe en laat kort doorkoken. Vul de glazen potten met schoefdeksel. De groenten moeten helemaal bedekt zijn met het kookvocht. Leg een paar laurierblaadjes bovenop en sluit alles luchtdicht af met een dun laagje olie. Sluit de potten onmiddellijk en bewaar ze op een koele en donkere plaats.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...