Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Tis goed raak met de kaam😉

zeg even ter zekerheid, de zuurkool hooguit een weekje in de huiskamer toch en dan wat koeler? Mijn zuurkool bloebte even een dagje of wat maar is weer gestopt🤷‍♀️Het ziet er verder goed uit, ik heb er wel een litertje pekel bijgedaan 

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja als het er eenmaal inzit dan is het raak ja 😁😁

 

Heeft inderdaad een week in de huiskamer gestaan en toen in het voorraadhok. Andere jaren is dat ook perfect gegaan, maar wellicht dat het nu iets warmer was.

 

Ik heb het er nu uitgehaald en een deel in de koelkast gedaan, een ander deel in de vriezer en de rest afgegeven. Wel gezegd dat het voor alle zekerheid wel gekookt moet worden. 

Geplaatst:

Hier bijna 11 kg prachtig frisse, kruidige zuurkool. Erg blij. Half witte, half spitskool.

  • Like 2

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:
25 minuten geleden, bonnie f zei:

Hier bijna 11 kg prachtig frisse, kruidige zuurkool. Erg blij. Half witte, half spitskool.

Top hoor! Flinke hoeveelheid ook :) Hoe bewaar je dat allemaal?

 

Mijn zuurkool smaakte uiteindelijk echt super, ondanks de kaam ;-)

 

Ik heb ook nog een potje met zuurkool met mosterdzaad. Heel benieuwd hoe dat smaakt... Ook Met kaam trouwens :-)

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Op de dag af 5 weken heeft de zuurkool in de pot gezeten. Zojuist 8 kleinere porties ingevroren, kleiner maar wel genoeg voor ons samen, en een grotere voor de aankomende dagen. Ik heb de zuurkool met kummel en jenerverbes gemaakt. Hij smaakt zo heerlijk en zacht!

Wat is wel apart is: de zuurkool was iets bruiner en het water was bruinig. Komt misschien door de savooienkool die erbij zit? Ik heb 1 x kaan eraf moeten schappen, daarna was het goed. 

Morgen dus op verzoek van Lie de echte Choucroute maken, met natuurlijk verschillenden Veldvarkensproducten, worst, krabbetjes., spek.

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)

Ik had er ook geen zin in. Gelukkig regent het. Uiteindelijk meurt nu de hele koelkast naar zuurkool en zit de rest in de vriezer en is alles afgewassen, dus nou ja, ok wel. Blij dat het gebeurd is. Jij had twee potten? Hoeveel kilo kool?

Vorig jaar had ik te lang gewacht, ik heb nog steeds enkele pakken te zure rode zuurkool in de vriezer, die zal uiteindelijk wel op de compost terecht komen:oops:

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
18 uren geleden, appelvrouw zei:

Wat is wel apart is: de zuurkool was iets bruiner en het water was bruinig. Komt misschien door de savooienkool die erbij zit?

lekker! ja, die bruine kleur hebben we hier ook van de spitskool met groen blad; witte kool blijft lichter

Geplaatst:

Aangespoord door Appelvrouw heb ik net de potten uit de kelder gehaald om alles te verpakken om te zorgen dat het niet zuurder wordt. Uit de 1e pot haalde ik al 9 zakjes (van 300 gram), die vries ik in. Uit de 2e pot komen denk ik 8 porties, die ga ik straks wecken. Ik had eerder dit jaar ook al een pot zuurkool gemaakt, dus we hebben voorlopig genoeg :lol:

  • Like 1
  • 8 maanden later ...
  • 4 maanden later ...
Geplaatst:

Zo, nieuw jaar, nieuwe vragen.

In een grijs verleden - 40 jaar geleden- heb ik voor mijn moeder, die geen zout mocht, zuurkool gemaakt door het toevoegen van Kannes Brottrunk. Ik zie de potjes nog staan te fermenteren op de plank in de keuken, psst. Dat was op de boerderij.

 

Tegenwoordig heb ik een volkstuin en vorig jaar probeerde ik opnieuw zuurkool in potjes. Met zout en Kannes Brottrunk. Viel tegen, ik denk dat ik me door de kaam heb laten opjutten. En een flat in Amsterdam geeft geen stabiele tempetaruren.

 

Dit jaar opnieuw geprobeerd met onze overheerlijk spitskool, twee potjes superzuurkool.

 

Maar: wie weet of mijn methode van 40 jaar geleden klopt?? (Geheugen misser?? Of ja zo kon het ook?)

Zo ja doe ik volgend jaar dubbelop (in elk geval met de spitskool).

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Vanmiddag kwam ik deze tegen bij de kringloop. Een prachtige grote pot om zuurkool in te maken. Compleet met deksel en verzwaringsstenen. Helemaal gaaf. Ik moest me beheersen, maar om een pot met 25 liter zuurkool leeg te eten zou ik het halve dorp moeten inschakelen. Bovendien was ik op de fiets. 

 

 

20220415_141537.jpg

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...