appelvrouw Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 O, malvablad? Ik wist niet dat je dat kon eten..en zit het nu nog aan de plant? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 Het is een bepaalde soort malvablad. Een gekrulde, latijnse naam: Malva verticillata. Ze worden flink hoog, en ik heb er in de zomer veel van geplukt en van geblancheerde en gepureerde bladeren ijsblokjes gemaakt. Die gooi ik nu overal en nergens doorheen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 Is het deze Jorieke?http://hortusbrambonii.wordpress.com/tag/malva-verticillata-crispa/heb je er zaad van genomen? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 ovenfriet, muffinbakje van filodeeg met erwtjes en kaas, kipineenjasje van salie ei P&Z paneerspul, applemoose... (om eerlijk te zijn: alleen de opscheplepel was uit eigen tuin )
Jorieke123 Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 Ja Appelvrouw, dat is em. Ik heb er nog wel wat zaad van liggen geloof ik. Ik neem geen zaad van de plant omdat ze zich flink uitzaaien en ik dan gewoon wat plantjes verpoot. Ik stop er met liefde wat in potjes voor de moestuindag. Als ze dan al zijn opgekomen... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 Dank Jorieke Hier staat pasta in de oven, met uit de vriezer prei, paprika en courgette erin,,verder een grote bak veldsla uit de tuin, simpel met een sjalotje en rookzout. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
HuubvG Geplaatst: 24 december 2012 Geplaatst: 24 december 2012 Stamppot in de schil gekookte en daarna gepelde en aangebakken opperdoezers, die zijn lekker, met broccoli en romig gemaakt met meel, melk, boter, op smaak met zout, peper, nootmuskaat. Gaar en zacht gebakken karbonaadje erbij. Rauwkost van komkommer en tomaat van de super, basilicum en peterselie van de vensterbank, en veldsla, bieslook, rucola uit de tuin. Mayo, yoghurt, brie en geitenkaas erdoor plus een scheutje citroensap, groene olijfolie, zout, peper, half theelepeltje suiker.
RobO Geplaatst: 25 december 2012 Geplaatst: 25 december 2012 laatste savooiekool, rijst, laatste restje courgettezuur, tartaartjes met roedjaksaus, vast wat stukjes merengue met rode peper voor morgen...dinee met de kids en kleinkids
appelvrouw Geplaatst: 25 december 2012 Geplaatst: 25 december 2012 Stamppot boerenkool en toastjes met kaas en radijskiemen.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
kaatje1966 Geplaatst: 27 december 2012 Geplaatst: 27 december 2012 vanavond hamburger met ajuinsaus gestoomde aardappelen en spruitjes in eigen moestuin geteeld
malouis Geplaatst: 27 december 2012 Geplaatst: 27 december 2012 Ovenschotel van pastinaak en gember met daarbij gebakken aardappeltjes en een karbonade. De ovenschotel: 500 gram pastinaak40 ml olie10 gram boter1 eetlepel honing1 eetlepel geraspte gember Schil de pastinaken en snijd ze in 'stengels' van 8 cm lang en 1,5 cm dik.Verwarm de oven voor op 220 graden.Kook de pastinaak 1 a 2 minuten (als hij erg hard is iets langer) in water met een beetje zout en laat hem daarna even drogen.Verhit de olie in een pan/schaal die ook in de oven mag en bak de pastinaak tot hij lichtgekleurd is.Voeg de boter toe en zet de pan ongeveer 10 minuten in de oven.Giet het teveel aan vet af, en voeg de gember en de honing toe.Laat het geheel nog 5 a 10 minuten in de oven kleuren (even prikken of de pastinaak mooi gaar is). Deze ovenschotel ruikt (en smaakt) heerlijk oosters!
Erny Geplaatst: 27 december 2012 Geplaatst: 27 december 2012 De overblijfselen van het eerste kerstdageten:Caprese (met buffelmozzarella), Spinata alla Genovese, Tagliatelli en een Brasato alla Milanese (rundvleesstoof).
Gemma Geplaatst: 27 december 2012 Geplaatst: 27 december 2012 De overblijfselen van het eerste kerstdageten:Caprese (met buffelmozzarella), Spinata alla Genovese, Tagliatelli en een Brasato alla Milanese (rundvleesstoof). Mmmmmmmm!!Klinkt goed! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
malouis Geplaatst: 28 december 2012 Geplaatst: 28 december 2012 Chinees-Indisch met ingrediënten als prei, knoflook etc. uit eigen tuin en als atjar een pot Courgette zoetzuur uit eigen inmaakMet sambal van pepers uit de kas erbij.Toetje: peren op sap uit eigen inmaak.
thea Geplaatst: 29 december 2012 Geplaatst: 29 december 2012 Mijn laatste paprika's die nu in de serre staan.Heb ze nu ook gesnoeid. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
appelvrouw Geplaatst: 30 december 2012 Geplaatst: 30 december 2012 Pompoensoep met prei, ui en verse geelwortel.Tofu stroganov, met uit eigen tuin: ui, veldsla met een sjalotje, en linzensalade met rode ui en halfgedroogde tomaatjesYoghurt met kweeperenjam. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
simke Geplaatst: 30 december 2012 Geplaatst: 30 december 2012 Pompoen soep met prei En de laatste bietjes. Ik kijk uit naar de nieuw oogst. Maar dat duurt nog even.
RobO Geplaatst: 31 december 2012 Geplaatst: 31 december 2012 tofu stroganov? bak je de tofu in olie en dan stroganovsaus? 1 bakje champions1 rode paprika½ groene paprika2 uien1 blikje tomatenpuree1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.)Paar druppeltjes worchestershire sausPaar druppeltjes tabascoWitte peper, zout1 eetlepel paprikapoeder1 rund bouillonblokje1 teen knoflookKlein bekertje slagroomFlinke scheut wodka
appelvrouw Geplaatst: 31 december 2012 Geplaatst: 31 december 2012 (aangepast) Zo ongeveer. Ik marineer de tofu in een eetlepel olijfolie, twee eetlepels sojasaus, een teen knoflook en wat zout. Dan bak ik de blokjes, haal ze uit de pan en begin met de ui/champignons etc. Edit: bij de marinade ook een theelepel sambal, oelek stond er in het originele recept, maar ik neem badjak... Op t laatst na de room nog een scheutje rode wijn ipv de wodka... 31 december 2012 aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 31 december 2012 Geplaatst: 31 december 2012 jum, dat wordt van de week voor ons testpanel geserveerd! vanavond spruitjes, ppp (pastinaakpieperpuree), stukje bief, sla en accessoires en als toetje champagne en appelflap (we eten wat later vandaag, rond 22 uur )
appelvrouw Geplaatst: 31 december 2012 Geplaatst: 31 december 2012 Heerlijke pompoensoep gemaakt om vanavond mee te nemen naar vrienden...zie: www.bloggen.be/appeljam/zoeken.php?tezoeken=Cappuccino de potiron et de céleri-rave..Verder neem ik mee: eigen paté en voor de vegetariërs huisgemaakte tomatentapenade met wat geitenkaas en cashewnoten..afgemaakt met radijskiemen We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
thea Geplaatst: 31 december 2012 Geplaatst: 31 december 2012 Palmkool roerbak. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Aanbevolen berichten