Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

ovenfriet, muffinbakje van filodeeg met erwtjes en kaas, kipineenjasje van salie ei P&Z paneerspul, applemoose...

 

(om eerlijk te zijn: alleen de opscheplepel was uit eigen tuin )

Geplaatst:

Dank Jorieke

 

Hier staat pasta in de oven, met uit de vriezer prei, paprika en courgette erin,,verder een grote bak veldsla uit de tuin, simpel met een sjalotje en rookzout.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Stamppot in de schil gekookte en daarna gepelde en aangebakken opperdoezers, die zijn lekker, met broccoli en romig gemaakt met meel, melk, boter, op smaak met zout, peper, nootmuskaat. Gaar en zacht gebakken karbonaadje erbij.

 

Rauwkost van komkommer en tomaat van de super, basilicum en peterselie van de vensterbank, en veldsla, bieslook, rucola uit de tuin. Mayo, yoghurt, brie en geitenkaas erdoor plus een scheutje citroensap, groene olijfolie, zout, peper, half theelepeltje suiker.

Geplaatst:

laatste savooiekool, rijst, laatste restje courgettezuur, tartaartjes met roedjaksaus, vast wat stukjes merengue met rode peper voor morgen...dinee met de kids en kleinkids

Geplaatst:

Ovenschotel van pastinaak en gember met daarbij gebakken aardappeltjes en een karbonade.

 

De ovenschotel:

 

500 gram pastinaak

40 ml olie

10 gram boter

1 eetlepel honing

1 eetlepel geraspte gember

 

Schil de pastinaken en snijd ze in 'stengels' van 8 cm lang en 1,5 cm dik.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de pastinaak 1 a 2 minuten (als hij erg hard is iets langer) in water met een beetje zout en laat hem daarna even drogen.

Verhit de olie in een pan/schaal die ook in de oven mag en bak de pastinaak tot hij lichtgekleurd is.

Voeg de boter toe en zet de pan ongeveer 10 minuten in de oven.

Giet het teveel aan vet af, en voeg de gember en de honing toe.

Laat het geheel nog 5 a 10 minuten in de oven kleuren (even prikken of de pastinaak mooi gaar is).

 

Deze ovenschotel ruikt (en smaakt) heerlijk oosters!

Geplaatst:

De overblijfselen van het eerste kerstdageten:

Caprese (met buffelmozzarella), Spinata alla Genovese, Tagliatelli en een Brasato alla Milanese (rundvleesstoof).

Geplaatst:

Chinees-Indisch met ingrediënten als prei, knoflook etc. uit eigen tuin en als atjar een pot Courgette zoetzuur uit eigen inmaak

Met sambal van pepers uit de kas erbij.

Toetje: peren op sap uit eigen inmaak.

Geplaatst:

Pompoensoep met prei, ui en verse geelwortel.

Tofu stroganov, met uit eigen tuin: ui, veldsla met een sjalotje, en linzensalade met rode ui en halfgedroogde tomaatjes

Yoghurt met kweeperenjam.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

tofu stroganov?

 

bak je de tofu in olie en dan stroganovsaus?

 

1 bakje champions

1 rode paprika

½ groene paprika

2 uien

1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.)

Paar druppeltjes worchestershire saus

Paar druppeltjes tabasco

Witte peper, zout

1 eetlepel paprikapoeder

1 rund bouillonblokje

1 teen knoflook

Klein bekertje slagroom

Flinke scheut wodka

Geplaatst: (aangepast)

Zo ongeveer. Ik marineer de tofu in een eetlepel olijfolie, twee eetlepels sojasaus, een teen knoflook en wat zout. Dan bak ik de blokjes, haal ze uit de pan en begin met de ui/champignons etc.

 

Edit: bij de marinade ook een theelepel sambal, oelek stond er in het originele recept, maar ik neem badjak...

 

Op t laatst na de room nog een scheutje rode wijn ipv de wodka...

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

jum, dat wordt van de week voor ons testpanel geserveerd!

 

vanavond spruitjes, ppp (pastinaakpieperpuree), stukje bief, sla en accessoires en als toetje champagne en appelflap (we eten wat later vandaag, rond 22 uur )

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...