appelvrouw Geplaatst: 16 januari 2013 Share Geplaatst: 16 januari 2013 Erwtensoep voor morgen staat op, dan komen er Fransen proeven Vandaag wok met oa wortels en knolselderijsalade met sjalotjes We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
sannie Geplaatst: 16 januari 2013 Share Geplaatst: 16 januari 2013 Gister boerenkool gegeten!! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 16 januari 2013 Share Geplaatst: 16 januari 2013 rode kool uet met appeltjes (beetje kaneel, beetje kruidnagel, beetje rozemarijn uet ), aardappeltje, rundvlees-stoofje met ui uet en witbier Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nicolette Geplaatst: 16 januari 2013 Share Geplaatst: 16 januari 2013 stoofvlees met aardappeltjes en snijbonen uit eigen kweek (diepvries) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 17 januari 2013 Share Geplaatst: 17 januari 2013 Vanavond komen er een klupje Fransen eten die eigenlijk Ndrlndr zijn. Ongeveer 50 jaar geleden zijn er veel jonge boerenzonen naar NO Frankrijk getrokken..ze kwamen uit grote gezinnen, en er was in Ndrlnd geen plaats voor hen om een boerderij te beginnen. Hier zijn hele familie`s terecht gekomen..de twee families die ik heb leren kennen zijn voor een deel ook met elkaars broers en zussen getrouwd..allen afkomstig uit de omgeving van Raalte. Ze zijn Frans en toch niet, en hun Ndrlnds is heel ouderwets. Hun kinderen en kleinkinderen spreken geen Ndrlnds meer.Dit zijn mensen die keihard hebben gewerkt om een bestaan op te bouwen, ver van hun familie vandaan.. Ik maak erwtensoep voor ze met garnalenkroketjes&sla vooraf en een kokos/rum/rozijnentaart toe. Ik bak er een uienciabatta en een spekjes brood bij ( ja van het buikspek )Lekker zwaar daar houden ze hier van We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 17 januari 2013 Share Geplaatst: 17 januari 2013 klinkt smakelijk maar lijkt me idd een zware maaltijd voor de FrNdrlndrs (moet je in Fr ook je brdje leegeten ten teken van blfdhd?) wij aten bloemkool met Magor-saus, oven-knoflook-rozemarijn-aardappeltje, kip, de éénnalaatste sla uit eigen kasje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Conny Geplaatst: 17 januari 2013 Share Geplaatst: 17 januari 2013 Ik heb vandaag voor de eerste keer Erwtensoep gemaakt.De ingrediënten kwamen allemaal uit de winkel.Maar volgens Herman smaakte het goed. Dit is wat er nog van over was, het ligt nu in de koelkast.Dus morgen heeft Herman nog een keer Erwtensoep á la Conny. Ik vind het helemaal niet lekker, dus ik heb mezelf getracteerd op een omelet van 3 eieren.Sorry vergeten een foto te maken hij was ook zo lekker. Leef je leven dag voor dag. https://www.facebook.com/conny.coomans Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
malouis Geplaatst: 18 januari 2013 Share Geplaatst: 18 januari 2013 Ribollita! En morgen eten we het nog een keer.Dan is het nog lekkerder. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 ja, je moet het eigenlijk alleen de tweede keer eten wij aten van de chinees (...ok, met atjar uet) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
simke Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 Zo net weer eens een pot pompoen jam open gemaakt. En hij smaakt heerlijk zoet. Op een beschuitje. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
malouis Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 ja, je moet het eigenlijk alleen de tweede keer eten We hadden de soep 's ochtends gemaakt en hebben hem 's avonds gegeten.Dus opgewarmd.Maar als hij nog wat langer staat .... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 Ribollita! Daar werd ik nu nieuwsgierig naar, ik had nog nooit van Ribollita gehoord. Het staat gewoon in mijn Zilveren lepel, en het betekend dus inderdaad twee x gekookt! Meteen vanmiddag de ingrediënten bij elkaar gezocht..behalve de tomaat komt het uit de tuin..heb ik ook een leuk recept voor de palmkool. De soep staat nu op de kachel te trekken voor morgen: toptip !! Vandaag bloedworst met rodekool/appeltjes/aardappeltjes en kokostaart met verse kokos toe. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
malouis Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 Ben benieuwd hoe je het vindt! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
snekermoestuin Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 Aardappelpuree met pastinaakals ingrediënten ook ui en tijm Dit jaar is pastinaak nieuw voor ons en nu een ander recept dan soep met pastinaak gemaakt. De puree met een beetje zoetige smaak vonden we allemaal heerlijk Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 19 januari 2013 Share Geplaatst: 19 januari 2013 Uit de tuin heb ik rucola en veldsla en stengels van te snel groeiende knoflook gehaald. Dat heb ik gemengd met gesmolten verse geitenkaas en blokjes oude geitenkaas, Smaakte erg goed als salade bij de rijst met gehaktballetjes in tomatensaus. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erwin1964 Geplaatst: 20 januari 2013 Share Geplaatst: 20 januari 2013 Vanmorgen de laatste boerenkool uit de tuin gehaald, die eten we straks. Veel was het niet meer, de duiven hadden er aan gegeten en door de vorst en sneeuw waren de randen van de bladeren een beetje bruin geworden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 20 januari 2013 Share Geplaatst: 20 januari 2013 Uit de tuin heb ik rucola en Is je rucola niet bevroren? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 21 januari 2013 Share Geplaatst: 21 januari 2013 de laatste zuurkoolstamp met een balletje gehakt, de volgende pot is nog niet klaar (note to self: ook de zuurkoolpot moet in de jaarplannert ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 21 januari 2013 Share Geplaatst: 21 januari 2013 Vanavond lamspilav met linzen. Rode kool salade en gebakken aardappels met zoute spekjes We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 21 januari 2013 Share Geplaatst: 21 januari 2013 straks 'n vissoepje met eigen 7granenbroodje; plakje karamelcake toe (biets een zakje graten met kop bij de visboer, het is tenslotte crisis, trek een bouillon,snij er wat preiringetjes uet door en laat even garen; dan wat grote diepvriesgarnalen en een stukje diepvrieszalm garen en erin doen; de zalm & diepvriesgarnalen kun je gewoon buiten bewaren ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 21 januari 2013 Share Geplaatst: 21 januari 2013 Tortilla's met maïs en erwten uit weckpot. Met een dikke klodder zure room. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 22 januari 2013 Share Geplaatst: 22 januari 2013 diepvriesfrietjes, diepvriesbloemkool, diepvrieskalkoen in een jasje (brrrrrr... ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erwin1964 Geplaatst: 23 januari 2013 Share Geplaatst: 23 januari 2013 Vanaaf weer lekker zelfgemaakte zuurkool als stamppot met rookworst Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 23 januari 2013 Share Geplaatst: 23 januari 2013 Maisbroodjes met het laatste maismeel van Jorieke...broodjes met de hele korrels erin en gehakte pepertje.Pompoensoep met prei en kerrieBoerenkool met stukjes zoute spek We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 23 januari 2013 Share Geplaatst: 23 januari 2013 Gisteravond: Knolselderij (van de MTFD2012plantjes van Jorieke ) sperziebonen en aardappeltjes. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten