Geplaatst: 28 februari 201312 j 11 dagen geleden een paar teentjes Knoflook uit China in een pot gestopt omdat ze heel licht aan het spruiten waren.Vandaag hebben ze allemaal 30cm hoog groen boven de grond uit torenen. Op het eerste gezicht ben ik hier blij mee, want het groeit.Maar is het wel normaal dat dit zo snel gaat en betekend dit ook dat er onder de grond iets gebeurd?
Geplaatst: 28 februari 201312 j Zo binnen voor het raam wil het wel groeien ja, maar dit is téveel van het goede, deze planten zijn bedoelt om buiten op te groeien. Deze gaan op deze manier nooit een 'bol'maken , tenzij dit de bedoeling was natuurlijk je kunt ze gebruiken om door de sla te snipperen.
Geplaatst: 28 februari 201312 j In dat laatste geval (van wat Persica zegt), zou ik nog meer tenen in die ene pot drukken. Dan krijg je een mooie pol met knoflook 'bieslook'. Bollen gaan ze niet vormen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 februari 201312 j Auteur Dank voor de reacties, ik had al zo'n vermoeden dat het op deze snelheid geen bol ging krijgen haha.Is het groen van boven tot onder eetbaar, en kan je dat nu al plukken qua smaak?
Geplaatst: 28 februari 201312 j je zou het gewoon kunnen afknippen en door de salade gooien of zo. De potten buiten neerzetten en voor je het weet hebben ze weer groene stengels en vormen ze een goede bol.
Geplaatst: 28 februari 201312 j Je kunt de hele knoflookplant in alle stadia eten, dus ook het kolletje dat onder het maaiveldje in de bloempot zit. Dus ook het witte gedeelte kan je eten. Ik denk dat er een dun zacht schilletje om zit, dat - en de wortels - haal je eraf. De rest in kleine stukjes door de salade of zo, lichte looksmaak.
Geplaatst: 4 maart 201312 j Ook die van mij zijn binnen te snel gaan groeien. Kan ik deze bv nu vlak boven de bol afknippen en nu buiten poten? Komt hier dan nog iets van. Kunnen ze tegen de nachtvorst?
Geplaatst: 4 maart 201312 j Even terug naar Nicolette haar bericht. Daarin heeft ze het antwoord op je vraag gegeven.
Geplaatst: 6 maart 201312 j Auteur Ik heb het loof vandaag afgeknipt en eens geproefd .... H-E-E-R-L-I-J-K !Het smaakt naar heel goede knoflook met een vleugje bieslook en is direct verwerkt in het avondmaal.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.