Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Hey Jorieke,

 

Ik zie de foto van die beenham, ik heb daar nog zo'n standaard voor, als je daar belang bij hebt neem ik die voor je mee.

Ik heb er 3:-) gekregen bij aanschaf van zo'n lekker spaans serrano/iberico varkenspootje.

gr Nas

Geplaatst:
  • Auteur

Ik wil dat wel eens proberen ja, maar over het algemeen snijden we ze lekker nieuwerwets met de snijmachine

 

Ik heb eventueel ook nog wel lekker wat 'normale'spareribs, als je die wilt.

Geplaatst:
  • Auteur

We gaan komende week ook weer vlees versturen. Dat doen we dan op woensdag of op donderdag, zodat het op donderdag of op vrijdag aan komt. We verpakken alles vacuüm, en er gaan lekker wat blokken ijs mee in de verpakking. Zo blijft alles mooi koud.

 

De verzendkosten zijn 6 euro, en we kunnen dan tot 30 kilo (totale gewicht van het pakket. Dus incl. ijsblokken) versturen.

Geplaatst:

Hi jorieke,

Ik heb net de bakplaat opgemeten en deze is 60 cm bij 30 cm.

Kan ik het dan as zaterdag ophalen?

Ik hoor dan wel hoeveel kg het is.

Graag weer lekker veel vlees.

Gr nas.

Geplaatst:

image56981417892933.jpgVandaag het vlees opgehaald en wat ziet dat er lekker uit!!! Maar liefst 6,5 kilo feestmaal.

Kreeg er ook een mooi zeepje bij gemaakt van varkensvet.

Dank je wel Jorieke.

Geplaatst:

mooi stukje! Volgens mij zo`n zelfde stukje als welke wij gekocht hebben bij jou toch Jorieke?

 

Weet je al wat je ermee gaat doen Nas? Ik heb anders welke een receptje voor je liggen welke wij gaan gebruiken voor dit stuk vlees. Na de kerstdagen kan ik vertellen of het lekker was.

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Geplaatst:

Ik moet op zoek naar een lekker recept, zat zelf te denken aan iets met zo min mogelijk poespas wat zout,peper, rode wijn flinke uien en knoflook.

Maar kan Zo maar heel anders worden. Ben heel nieuwsgierig naar jouw recept en natuurlijk de foto's

Smakelijk alvast!

Geplaatst:

Het is dat ik niet meer in Nederland woon

http://gogreenbuddy.com mijn werk naar een groenere gezondere wereld!
  • 5 weeks later...
  • 1 maand later ...
  • 2 maanden later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Eind deze maand gaat er een Wolvarken-Duroc varken naar de slager. Het is prachtig vlees om wat moois van te gaan maken, zoals zouten, drogen, roken, etc.

Door veel beweging en zeer gevarieerd voedsel, Is het prachtig donkerroze vlees, met vele kleine 'adertjes' van vet er door. Mooi mals, sappig en smaakvol dus.

We verdelen het vlees dus het liefst in grote delen, zoals de ham, buikspek, karbonadestrook (ribstuk), voorpoot, etc. Zodat je zelf nog met een zak zout en een hand vol kruiden aan het werk kunt.

 

IMG709399611431671577.JPG

Geplaatst:

Zullen wij coppa maken? Moeten even op tijd een datum prikken.

voormij liefst een zaterdag of zondag.

wil je voor mij dan het bijbehorende vlees reserveren.

Geplaatst:
  • Auteur

Als er nog meer mensen meteen een uitleg willen bij hun mooie stuk vlees? Dan zijn ze ook op die 31e van mei welkom Ik kan dan de werkwijze laten zien voor het gezouten en gerookte buikspek en of kinnebakken, een gezouten en gedroogde ham, ik wil zelf nog weer een gepocheerde en koudgerookte ham maken, enz. enz.

 

De meeste zaken zijn natuurlijk wat lastig om meteen te maken, omdat het zouten/marineren eerst alweer vele dagen in beslag neemt. Maar via het forum kunnen we dan de volgende stappen bespreken.

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Over een kleine 4 weken laten we weer een varken slachten. Voor de Moestuinforumdag, maar ook voor een aantal mensen die al lang wachten op een mooi groot stuk vlees.

Er zijn dus alweer wat zaken uitverkocht (gereserveerd), maar er zijn nog wat zaken te bestellen. Lever bijvoorbeeld, en de achterpoot/ham, kinnebakken, en ribstuk.

Mooie grote stukken vlees om zelf nog mee aan de slag te gaan. Lekker zouten en drogen, roken, roosteren, etc. etc. We gaan zelf bijvoorbeeld weer aan de gang met een hele gedroogde achterpoot. Hier op het forum kan je lezen hoe wij dat doen.

 

Edit: het is qua ras een wat kleiner varken, dus de ham zal bijvoorbeeld minder zwaar zijn dan normaal. Ik gok zo'n 8 tot 9 kilo.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

En het vlees is zo lekker!!

Buikspek gehad... Mjammie!! Filetlapjes.... heerlijk!

Gisteren de gehakt gebruikt... jeetje wat een verschil met de supermarkt gehakt!

Vanavond zijn de karbonaadjes aan de beurt, ik ben benieuwd!

Beginnend moestuinier met een moestuin van 42m2 onder glas.

Geplaatst:
een gepocheerde en koudgerookte ham

Doe je dat in die volgorde?

 

PB voor mijn bestelling

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Donderdag wilde ik met het veldvarkenvlees aan de slag (kanniew88 ) .

Maar vannacht schoot me iets te binnen: vlees moet toch na de slacht besterven? Rijpen?

Of is dat dan al gebeurd?

https://brabants-industrieel-erfgoed.wiki.zoho.com/Slachterijen-en-vleeswarenindustrie.html

"Het vlees tenslotte, wordt opgeslagen om te besterven. Door natuurlijke processen als eiwitsplitsing en melkzuurproduktie wordt het pas geslachte, taaie vlees mals.".

aangepast door Gast

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic