harmony Geplaatst: 19 oktober 2011 Geplaatst: 19 oktober 2011 Ik had geen poepproblemen, mijn buurman (van wie de hanen waren) vond het maar een vieze bedoening. Maar de poeptip lees ik toch graag, wellicht kan ik er wat van leren
Jorieke123 Geplaatst: 19 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 19 oktober 2011 Zodra je het poepertje 'los' hebt gemaakt (je weet wel ) dan is het handig om er een elastiekje om te doen. Zodat 'alles' mooi op zijn plek blijft in dat slangetje Ik deed altijd zo voorzichtig mogelijk, maar toch blijft het niet 100% schoon. Dat was je er zo weer af, maar het werkt zo stinkend. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
harmony Geplaatst: 19 oktober 2011 Geplaatst: 19 oktober 2011 Haha, dat zou ik moeten zien. Ik snijd het poepertje er voorzichtig af en steek dan mijn hand er rustig in. Neem in één beweging alles mee (voor de veggies hoop ik dat ze niet meelezen, klinkt sowieso wat onsmakelijk)
Jorieke123 Geplaatst: 19 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 19 oktober 2011 Poeh, ik krijg dat 'er in 1 keer uit' nooit voor elkaar. Zo staat het ook in de boekjes, maar ik moet altijd nog van allerlei stugge vliesjes doorknippen/snijden. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
harmony Geplaatst: 19 oktober 2011 Geplaatst: 19 oktober 2011 Misschien scheelt het dat ik kleine handen heb?
snekermoestuin Geplaatst: 19 oktober 2011 Geplaatst: 19 oktober 2011 even tussen de kippe- en haneverhalen doorheb vanavond een recept uit de Zilveren Lepel gemaakt 'groene cremesoep' met daarin oa 2 preien Dit was de eerste keer dat ik deze cremesoep gemaakt heb, de smaak was heel prima. voor liefhebbers van cremesoep, het recept heb ik op mijn blog op de pagina recepten geplaatst. Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
appelvrouw Geplaatst: 19 oktober 2011 Geplaatst: 19 oktober 2011 Marokkaanse stoofpot met witte bonen en pompoen, en Marokkaanse kip met uien,olijven en citroen. Nu staat er griesmeelpudding koud te worden met stukjes kweepeerpasta erin..Dat met dat poepertje vind ik een goede tip, ik heb ook vaak problemen, en heb ook al eens de gal gescheurd...jakkes. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 20 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 20 oktober 2011 We gaan zo een groot bord lasagna (lasagna bladen zelf gemaakt, en 2 kleine half verlepte paprika's er door) wegwerken en daarna doen we NIX meer! (we eten er altijd teveel van, en met de kachel en de tv aan, komen we niet meer overeind ) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 20 oktober 2011 Geplaatst: 20 oktober 2011 Klinkt héél bekend Good things come in small packages
snekermoestuin Geplaatst: 21 oktober 2011 Geplaatst: 21 oktober 2011 Toscaanse minestrone met uit eigen tuin;2 kleine courgettes1 krop andijvie1 worteltakje rozemarijn en ook heb ik kip in de Römertopf gemaakt, met daarin uit eigen tuin;oregano, rozemarijn en salie Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Jorieke123 Geplaatst: 21 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 21 oktober 2011 Maïsbrood met roomboter, en een grote salade. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 25 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 25 oktober 2011 Appelmoes, pompoenmoes (hoezo ik wil geen harde dingen kauwen? ) en bakbloedworst.Jawel... je leest het goed Moesten we toch een keer proberen (nu ook nog een keer normale bloedworst) aangezien we dat ook zelf willen gaan maken. We kregen alleen bijna ruzie over hoe het smaakt. Ik vond het droog, en naar zo ongeveer niets smaken. Je proeft vooral de 'gebroken rogge' die er in zit. En dat dan opgebakken, zeg maar. Maar Joep vond het erg lekker. Maar kon dan weer niet verwoorden waarom. Met een kloddertje curry was het beter, misschien had er meer zout of peper doorheen gemoeten? Of doen we er zelf straks kruiden doorheen? Dit was nogal een flauwe hap dus. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 25 oktober 2011 Geplaatst: 25 oktober 2011 Ik heb van mijn buurvrouw bloedworst leren maken..er zit erg veel prei en ui in en een berg fijngemalen en uitgebakken buikspek. Er is ook een Uruguaanse man in ons dorp die datzelfde maakt, maar dan met vijgen en specerijen erin..beiden niks flauw en erg heerlijk met gebakken appels.Hier in Nederland eten we al dagen van de lekkere groente uit Fr: radicchio, rucola, wortels, witte knolletjes, bietjes ( geroosterd uit de oven met laurierblad)aardappels...mmm We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 25 oktober 2011 Geplaatst: 25 oktober 2011 Bloedworst zonder spekjes...met heeeeeel veel peper en genoeg zout...en tikkeltje knoflook......bakken met appeltjes erbij en dan over een snee brood......zo leerde m'n vader mij bloedworst bakken.Heerlijk!! doe t nog steeds zo(alleen veel meer knoflook dan vroeger)
jeanne-heijmans Geplaatst: 25 oktober 2011 Geplaatst: 25 oktober 2011 Ha ha dat recept ken ik van vroeger, alleen zonder knoflook, vond als kind de bloedworst zo vies, alleen de appeltjes vond ik lekker. maar ja moesten het wel eten, anders had je niets brr
kaatje1966 Geplaatst: 27 oktober 2011 Geplaatst: 27 oktober 2011 bij ons werden gemaakt met ui of met rozijnen ze werden gekookt en warm opgegeten met appelmoes ofwel krokant gebakken met purreevind ik nog steeds het lekkerst
geedee Geplaatst: 2 november 2011 Geplaatst: 2 november 2011 Zit hier te genieten van mijn allereerste Hokkaido pompoensoep...nog nooit gehad en ze is LEKKER!! Heb er een paar stukjes heel in gelaten en de rest gepureerd(uit eigen tuin: rode uien, knoflook, koriander en snufje cayennepeper ....de pompoen en kerriepoeder had ik gekocht). Heb er een paar walnootjes doorgestrooid...hmmmm!:
Claudia69 Geplaatst: 2 november 2011 Geplaatst: 2 november 2011 ananaskersconfituur met plattekaas op een beschuitje
greetje11 Geplaatst: 2 november 2011 Geplaatst: 2 november 2011 Bloedworst zonder spekjes...met heeeeeel veel peper en genoeg zout...en tikkeltje knoflook......bakken met appeltjes erbij en dan over een snee brood......zo leerde m'n vader mij bloedworst bakken.Heerlijk!! doe t nog steeds zo(alleen veel meer knoflook dan vroeger) Mag ik passen Brrrrrrr moet er niet aan denken
pet Geplaatst: 2 november 2011 Geplaatst: 2 november 2011 I.v.m. de verjaardag van jongste dochter, grote pan pompoensoep gemaakt van de laatste pompoenen uit de tuin. Appelflapjes gebakken (van eigen appels) om te trakteren. En vanavond heilige boontje gegeten, maar helaas moesten ze veel langer koken bij mij dan bij geedee. Na 40 minuten waren ze nog steeds vrij hard.
geedee Geplaatst: 2 november 2011 Geplaatst: 2 november 2011 De heiligen boontjes in de schil dan misschien?? Ik heb ze dus als bonen uít de "dop" gemaakt en een nacht van te voren in het water laten wellen....
Jooze Geplaatst: 3 november 2011 Geplaatst: 3 november 2011 Gister hadden we witte kool salade en pastinaak chips. En brood met zelfmade sambal.En eergister nog een heerlijke salade. Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Nicolette Geplaatst: 3 november 2011 Geplaatst: 3 november 2011 gisteren hachee, rodekool met appels. En zelfgemaakte appelmoes.
pet Geplaatst: 3 november 2011 Geplaatst: 3 november 2011 De heiligen boontjes in de schil dan misschien??Bedoel je dat je ze dubbel gedopt hebt als bij tuinbonen? Kan dat? Ik ben benieuwd.
Jooze Geplaatst: 3 november 2011 Geplaatst: 3 november 2011 Bietjes salade... Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Aanbevolen berichten