Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een salade gemaakt van rode eikenbladsla, rucola, bietenblad, radijsjes, bieslook en tomaatjes.

Wat patatjes erbij en een lekkere dressing....smullen weer!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Een heerlijke salade met aardappeltjes. Aardappeltje lekker krokant gebakken in de over met verse rozemarijn en krulpeterselie. Beetje zout er over, heerlijk! Natuurlijk een paar oerhollandse gehaktballen

Geplaatst:

Wij hebben twee supergrote zoete aardbeien gegeten.

Het ras weet ik niet (gekregen)

Maar wat een heerlijke aardbeiensmaak vergeleken met die grote aardbeien uit de winkel

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Pizza uit de vriezer. Een mini salade met rucola, lollo bionda, veldsla, peterselie uit eigen tuin daarbij tomaatjes die we van de buurman hebben gekregen lekker gedroogd in de oven vanmiddag en tonijn. En erna vanille youghurt met meikersen en chocoballetjes. Ook nog lekker de eerste aardbei uit buurmans tuin gegeten met Dennis.

Geplaatst:

BBQ met knoflooksaus van eigen makelei

 

en de salade soooooo leuk

 

....ben met de bak door de tuin gelopen en heb overal blaadjes en kruidjes verzameld....

 

Hahahaha ik voelde me net laura ingalls van in die serie van "het kleine huisje op de prairie"....ik was nog nét niet aan't huppelen

 

Het was een hele aparte sla/salade: er zat in: italiaanse sla, ijsberg, rucola, lollo rosso, munt, kervel, blad OI kers, tijm, dille, peterselie, bieslook, ui, blokjes courgette en eigen gemaakte mayo

Geplaatst:

aha daar is ie weer, iedereen kan nu alweer uit zijn tuin eten

wij hebben gegeten heel erg veel sla van de week

en bloemkooltje ( uit iemand anders zijn tuin maar heerlijk )

een keer andijvie

en keer spinazie

en vanavond frisse groenten taartjes met snijbiet uit de oven met wederom sla en komkommer zoet /zuur ( laatste van afgelopen jaar )

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Gisteren salade gegeten (bindsla+Australische gelbe) en vandaag ook weer (Freckles+red salad bowl). Heerlijk.

Heb gemerkt bij het eraf halen van een kropje, dat er idd gewoon weer wat gaat aangroeien

Good things come in small packages

Geplaatst:

Straks slamix met drie asperges en de eerste zuringblaadjes van de MTD( rode zuring..die groeit goed zeg!) en van Hans ( Spaanse zuring)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Uiteraard sla......, van alles er tussenuit geplukt (kropsla, little gem, rucola, eikenblad) met restjes van gisteren (courgettekroketjes en kipfilet)

gisteren grote eters gehad dus iedereen "verplicht" aan de sla.

de bakken beginnen al aardig leeg te raken, heb gisteren alvast voorgezaaid voor de nieuwe ronde.

Geplaatst:

Ik ben helemaal niet zo'n pesto lierfhebber maar de zelfgemaakte pesto was wel heul lekker.

Allerlei groen en kruiden uit de tuin (veel oi kers), pijnboompitten, oude kaas, knoflook en olie.

Lekker op het vlees en stokbrood bij de bbq. En natuurlijk sla. En een handvol peultjes.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

O, al peultjes? Wanneer heb je die gezaaid? Ik ga morgen meteen achter kijken hoe het bij mij is...

Zaten al die ingrediënten in de pesto? Dus geen basilicum erin, maar o.i. kers, en wat dan nog meer?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Van wat rabarber uit mijn tuin heb ik tarte tatin gemaakt als nagerecht, heerlijk!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst: (aangepast)

Jet: ik was ook heel erg verrast door de peultjes. Ik heb ze 11 maart zo uit het zakje in de grond gestopt.

 

Meekje: oh, dat klinkt lekker! Ik ga ook maar eens een rabarbertaart maken van het laatste restje rabarber.

Of rabarber-crumble, nog makkelijker!

 

Het recept van de pesto:

-oi kers met wat peterselie en ui-loof. in totaal 50 gram

-goede olijfolie, ook 50 gram

-50 gram pijnboompitten

-25 gram oude kaas

-grote teen knof

-peper (geen zout ivm kaas)

 

Ik denk dat er officieel iets meer olie in zou moeten maar ik vond het zo helemaal goed.

aangepast door Gast

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Gisteren salade, met o.a. rattenstaartjes en bieslookbloemen:

 

foto05482781338270861.jpgfoto04920741338270855.jpg

 

Die dag daarvoor hanen filet stukjes, met peultjes en ook weer rattenstaartjes. Al smaken ze in warme vorm niet meer scherp, ze waren toch lekker! (en ik had niet genoeg peultjes voor 1 maaltijd... Nu, 2 dagen later wel die gaan hard )

 

foto01798481338270848.jpg

Geplaatst:

Vanavond staat er op het menu; ijsbergsla met rucola en diverse kruiden, tomaatjes en mini-komkommertje, gebakken aardappeltjes en een zelfgemaakte groenteburger.

Tussendemidddag lekker vers stokbroodje met pittige kaas, pluksla, en radijs. ( met glas verse karnemelk )

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Een aardappel tortilla met gemengde salade en een vegaburger, aardbeien met een dotje room na

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...