geedee Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 De salie laten drogen in losse bosjes van een stengel of 30 a 40. Voordat ze echt helemaal kurkdroog zijn maar wel nadat ze niet meer zo vochtig zijn dat er schimmel zich kan gaan vormen, draai ik er 100% katoenen garen stevig omheen. Quote
rommert Geplaatst: 24 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2011 hmmm hij mocht van mn moeder wel binnen staan als ik het maar netjes hielt dat wordt een grote klus of kan ik hem beter op een vast plekje zetten? Quote
Nicolette Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 kan je m niet in je kastje kwijt? Quote
hansm Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 Moet je die smudge dingen aansteken of doe je ermee ? Quote Players only love you when they're playing.
Dennis29 Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 @Rommert, ik zou hem gewoon ergens in de grond zetten, ze zijn prima winterhard. Quote
geedee Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 http://www.spirituelewinkel.nl/contents/nl/d220_Witte_salie.htmlLink is voor de heksjes/indianen/spirituelen of zo maar nieuwsgierigen onder ons @hansm....denk dat jij in de laatste categorie valt Quote
hansm Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 Nou ik ben ook heel spiritueel hoor maar bedankt ik begrijp je hint en link Quote Players only love you when they're playing.
geedee Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 Met nieuwsgierig bedoelde ik eigenlijk "belangstellenden" Quote
rommert Geplaatst: 24 oktober 2011 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2011 @Rommert, ik zou hem gewoon ergens in de grond zetten, ze zijn prima winterhard.hij staat nu al in een grote pot als ik hem eruit haal dan knak en scheur ik misschien de stengels ach hij kan prima bij mijn andere tuin daar is de grond redelijk licht en kan het water makkelijk wegkomen. Quote
jasmin Geplaatst: 24 oktober 2011 Geplaatst: 24 oktober 2011 http://www.spirituelewinkel.nl/contents/nl/d220_Witte_salie.htmlLink is voor de heksjes/indianen/spirituelen of zo maar nieuwsgierigen onder ons @hansm....denk dat jij in de laatste categorie valt Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Ellen Geplaatst: 26 oktober 2011 Geplaatst: 26 oktober 2011 Bij mij gaat de salie altijd dood in de winter, Ik heb er stekken van genomen en deze zet ik in de winter vorstvrij weg en dan heb ik volgend seizoen gewoon weer nieuwe salieplanten. Quote Ellenhttp://volkstuin-ellen.blogspot.com/
geedee Geplaatst: 26 oktober 2011 Geplaatst: 26 oktober 2011 Salie lijkt dood, maar bij mij komt hij in het voorjaar gewoon weer op.....staat wel in de volle grond ; niet in een pot. Quote
Ellen Geplaatst: 26 oktober 2011 Geplaatst: 26 oktober 2011 Oh, dan is die van mij er waarschijnlijk elke keer al uitgetrokken voordat hij weer aan de groei is Quote Ellenhttp://volkstuin-ellen.blogspot.com/
geedee Geplaatst: 26 oktober 2011 Geplaatst: 26 oktober 2011 Ja dat heb ik ook gedaan de eerste 3 keer, totdat mijn tante (waar ik dan weer nieuwe ging halen) zich afvroeg wat ik steeds met die oude planten deed . Ik heb nu een apart stukje kruidentuin en weerbestendige kaartjes in de grond gestoken, zodat ik weet, waar, wat gaat opkomen. Sommige plantjes stellen je geduld wel eens op de proef....oregano is erg laat, hier bij mij althans. Quote
Margareth Geplaatst: 1 juni 2012 Geplaatst: 1 juni 2012 Gee is onze gewone salie dan witte salie? nee toch? Quote
helena Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Nou ik ben ook heel spiritueel hoor Hans heeft nog wat resten Indianenbloed stromen, vandaar de belangstelling Gee is onze gewone salie dan witte salie? nee toch?De witte salie die wordt gebruikt is de salvia apiana.Witte salie wordt bij voorkeur gebrand in Abalone schelp om de vier elementen compleet te maken. schelp=water, aansteken=vuurrook=lucht salie=aarde Quote
Janine~Bustani Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Waar gebruiken jullie Salie voor, behalve voor thee? Quote
Claudia69 Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 - in reepjes snijden om varkensvlees te kruiden:geeft lekkere vleessaus - aardappeltjes in de oven kruiden: de aardappels in 2 à 3 cm grote blokjes snijden (grootte van krielaardappels) een paar blaadjes salie fijnhakken met wilde oregano, mengen met rozemarijnblaadjes, geperste look en olijfolie en over de aardappels gieten mengen, op een bakplaat verdelen en met wat grof zeezout bestrooienongeveer 40 minuten bakken in de oven op 180°C (op het einde hete lucht-systeem gebruiken om de aardappels mooi te laten korsten) Quote
hansm Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Hans heeft nog wat resten Indianenbloed stromen, vandaar de belangstelling gebrand in Abalone schelp Het is waar dat ik soms me iets aantrekt ivm indianen, als ik bv lees over een soort blauwe mais dat het een oertype is wat indianen vroeger aten koop ik het gelijk dat trekt op een of andere manier, ook pas nog voor vermogen Moqui stenen gekocht omdat dan het indianen verhaal en de stenen opzich super interesant vindt en graag in echt wil zien, voelen enzv. echt inmpuls aankopen. Salie gebrand in Abalone schelp vindt ik trouwens ook grappig, wist ik niet volgens mij heb ik die nog ergens liggen wantik herken de schelp wist alleen niet hoe hij hete en ook niet dat hij hiervoor gebruikt werd.Leuke info Helena Quote Players only love you when they're playing.
guyske Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Je kookt deegwaren zorg ervoor dat ze niet te ver gekookt zijn, boter in een pan (pas op voor oververhitting) salie in reepjes in de boter en een paar minuutjes smaak laten trekken.Deegwaren in de pan met een beetje van het kookvocht (best zijn de deegwaren net goed zodat ze direct bij de salie en boter kunnen) goed omroeren en smullen.Met een beetje gebakken spekblokjes en vers geraspte Parmezaanse kaas, een eenvoudig gerecht maar onvoorstelbaar lekker, ik heb dat in Italië een 20 tal jaar voor het eerst op mijn bordje gekregen en nooit vergeten hoe lekker.Was klaargemaakt door een Italiaanse mama, zal er ook wel iets aan gedaan hebben Quote
greetje Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 mijn kinderen noemden de salie vroeger: het tandenpoetsplantje ,want als je met een blaadje over je tanden wrijft worden ze mooi schoon en glad en helpl ook tegen ontstekingen van keel en kies, het zit ook in paradontax tandpasta....nu snappen jullie mijn "citaat"ook wel denk ik Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Je kookt deegwaren zorg ervoor dat ze niet te ver gekookt zijn, boter in een pan (pas op voor oververhitting) salie in reepjes in de boter en een paar minuutjes smaak laten trekken.Klinkt erg lekker. Kun je een indicatie geven van hoeveelheden blaadjes en pasta? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
guyske Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Wij nemen 300 gr spaghetti droog, 50 a 60 gr (mag ook iets meer zijn) echte boter is het lekkerst maar kan ook met soja boter of margarine, de hoeveelheid salie hangt af van hoe groot de blaadjes zijn, als de blaadjes jong zijn (+/-10 cm) neem je er een tiental in reepjes van ongeveer één cm gesneden.We gebruiken ook geen zout omdat salie als zoutvervanger kan gebruikt worden, goed oppassen dat de salie niet verbrand want dan heb je een bitter verhaal.Een beetje geplette look toevoegen een paar seconden voor de salie gebakken is geeft nog iets extra's. Quote
jasmin Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Waar gebruiken jullie Salie voor, behalve voor thee? Tinctuur Saliebladeren overgieten met bv. wodka (of vergelijkbaar) en donker wegzetten. Het vocht wordt langzaam bruin, en gaat medicijnachtig ruiken. Kan je gebruiken bij ontsmetting van de mond en keel. Helpt ook bij overmatig nachtelijk zweten. Daar hebben dames in de overgang soms last van. Ikzelf niet, maar ik ben mijn tinctuur kwijt geraakt aan iemand die er veel baat bij had. Bij de apotheek kan je trouwens voor weinig druppelflesjes kopen... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
appelvrouw Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Ik ben nogal van de hoeveelheden vanavond Jasmin..hoeveel blad op hoeveel cl/dl ongeveer? Of een potje helemaal (losjes..aangeduwd?) vullen en onderzetten? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.