Geplaatst: 10 augustus 201312 j Ik wil graag witte bonen wecken, in tomatensaus. Ik heb al wel een recept van Weckenonline.eu, maar ik kan niet echt vinden hoe groot of hoe klein de bonen moeten/mogen zijn. Zijn er hier ervaringsdeskundigen? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 10 augustus 201312 j Gewoon wat je zelf lekker vindt...sommigen pakken hele kleintjes, andere de normale en weer andere de echte grote jongens........ MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 11 augustus 201312 j Auteur Ok, je hebt dus niet dat ze bijvoorbeeld snel stuk gaan als ze te groot zijn? Of de wecktijd al gauw te lang is voor de hele kleintjes? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 11 augustus 201312 j In principe maak je de witte bonen in tomatensaus zover klaar dat ze gaar zijn, heet afvullen en nawecken. http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Tomaten_wecken/Witte_bonen_in_tomatensaus/witte_bonen_in_tomatensaus.html Dus je maakt eigenlijk een kant en klaar product, het nawecken zou voor alle soorten gelijk moeten zijn.... Hier zijn veel varianten op mogelijk natuurlijk, de amerikaanse baked beans, de griekse olifantenbonen in tomatensaus met oregano etc.... Voor een diepere rode kleur en/of wat meer pit aan de smaak geef er wat tomatenpuree aan de saus toe en eventueel wat zoete paprikapoeder. MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 11 augustus 201312 j Je hebt geen eenden of wel Jorieke? Hier maken we met de St Fiacres onder andere cassoulet.Die St Fiacres zijn nog lang niet klaar hoor..de peulen moeten geel worden..maar dan weer niet te droog voor de weck. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 11 augustus 201312 j Auteur Nee, ze zijn inderdaad nog niet klaar. Maar ik was me alvast wat aan het inlezen We hebben geen eenden nee. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 november 201312 j Heb je dit nog uitgeprobeerd Jorieke? Zo ja , wat was het resultaat en hoe ben je te werk gegaan? Ik heb nl nog tomaten en bonen over
Geplaatst: 3 november 201312 j Auteur Is nix van gekomen dit jaar. Sowieso te weinig bonen, en gewoon geen tijd. Volgend jaar zet ik nog meer bonen, dus moet het er eindelijk van komen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 november 201312 j Dat is jammer; dan ga ik maar eens iets uitproberen....of ik maak een grote pan tomatensoep
Geplaatst: 4 november 201312 j Welke bonenrassen kan je het best gebruiken voor het maken van witte bonen in tomatensaus? Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.