Jump to content
  • entries
    339
  • comments
    1,584
  • views
    19,036

Knoflookaankopen


appelvrouw

22,826 views

 Share

Hier in Nederland ben ik naarstig bezig van alles te kopen voor mijn tuintje...potaarde heb ik nodig, en dus op zoek naar een goede aanbieding; en zeker knoflook, want 10 oktober is de datum dat deze de grond in moet.

 

Nu was ik vandaag op de open dag van kasteel Groeneveld. Dit kasteel is verbouwd, en heeft samen met de ernaast gelegen boerderij en landwinkel Ravenstein een mooie open dag gehouden. Er was veel muziek en een uitgebreide kramenlaan met standhouders uit het hele land ( bv kaas uit Winterswijk ...) Je kon er werkelijk van alles kopen, van jammetjes en wijnen tot pluggen voor het zelf enten van paddenstoelen.

 

Tot mijn grote vreugde stond er een kraam van de knoflookkwekerij uit Leusden. Dit kleine bedrijf bestaat sinds 2006, en teelt al zo`n 160 soorten knoflook geschikt voor het NL klimaat.

De standhouder vertelde dat hij altijd eigen pootgoed herplant,en dat ik dus best zijn knoflook kon planten als pootgoed. Hij had een mooie folder bij zich met uitleg over de verschillende knoflooksoorten.

Ik heb natuurlijk mijn slag geslagen en ik heb 7 soorten knoflook gekocht!img863443791347818775.JPGimg863791401347818842.JPGimg863837571347818866.JPG

 

Ook heb ik eindelijk rookzout gevonden ( ik moet het natuurlijk zelf gaan roken, dat komt van de winter wel als we worst gaan roken.) Dit zout wordt aangeraden om als enige toevoeging te gebruiken op veldsla..of zoals de Franse kok van wie ik dit idee heb schrijft: in Godsnaam maak de heerlijke en smaakvolle veldsla niet dood met olie of azijn...was ze en sla de blaadjes droog in een theedoek...serveer dit alleen met een vleugje rookzout om de smaak te versterken...img863529681347818798.JPG

 

Als laatste was er een kraam van Agnes Kruidentuin, die verkoopt heerlijke theeën, en je kunt haar tuin in Maartensdijk ook bezoeken. Bij haar kraam heb ik het boek van Yvonne Maessen bekeken, een prachtig boek over kruiden, ik ga het bestellen!!img863935211347818890.JPG

 Share

10 Comments


Recommended Comments

Leuk Jet, al die verschillende soorten, mijn groentenman had geloof ik natte knoflook,die zagen er zo mooi uit,zal van de week is gaan kijken of hij die nog heeft. leuke dag zoor je geweest.

Link to comment

Wat een heerlijk dagje. En nog mooi weer ook

Fijn zoveel soorten knoflook, en zo leer je elke keer weer een beetje meer bij. Poot ze

Link to comment

Dank Lady`s!

De dag was inderdaad erg mooi..er was ook leuke muziek van het orkest van de Brandende Liefde

Jeanne, natte knoflook is nog maar net( en iets te jong) geoogst..je zou denken dat ze dat alleen in het voorjaar hebben; misschien komt het uit de kas?

Link to comment

Leuke post en 160 soorten knoflook geschikt om in NL te telen??? Ik weist niet eens dat er zoveel soorten bestonden....dat moeten er dus nog veel meer zijn wereldwijd gezien....interessant!

Link to comment
dat moeten er dus nog veel meer zijn wereldwijd gezien....interessant!

 

Inderdaad, ik las dat er 600 soorten zijn Ik ben al blij met mijn 7 soorten, die ga ik vertroetelen!

Link to comment
Je kunt het zelf maken:http://www.kookjij.nl/recept-rookzout

 

hanig om het nog even te lezen hoe het kan..want zo`n weber heb ik en manlief begint morgen met het houtzagen voor de winter..daar zit veel eiken bij.

Link to comment

Oh grut ja, knoflook, die moet natuurlijk de grond in. Ik ben nog druk bezig met alles wat eruit komt (nouja, wat ik er zelf af haal natuurlijk). Dank voor de reminder. Ik zet het op mijn tauxdaux-lijstje

Link to comment

10 oktober is pas de aangewezen plantdag Heylane!

Wat de paksoi betreft nog even dit...ik koop paksoizaailingen op de markt en dat bevalt me heel goed...ik koop er 3 à 4 per keer en heb zo een mooie gespreide oogst van goed opgekweekte planten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...