Ga naar inhoud

Groe(n)te uit de stad

  • updates
    37
  • reacties
    86
  • bezoekers
    11854

De plannen voor 2014


Stan

6954 weergaven

Pff, ik denk dat ik als eerste wat tijd bij ga zaaien daar ik met erg ja, heel veel projectjes wil gaan starten of er een vervolgstap mee wil gaan nemen.

Ik wil :

- A net als Frans een tomtato maken(tomaat op een aardappel geent)

- B met Weknow en anderen op jacht naar de zoetekes (doorgaan met de honingtomaat F3 en deze ook met Lollipop te veredelen.

- C de Preiwedstrijd (als deze echt zo groot kunnen worden niet meer dan 3 anders barst de vriezer )

- D het nut van paddenstoelen in je moestuin (zou ik nu al mee willen gaan beginnen)

- E meer paprika en pepers gaan telen. verschillende soorten van elk (en me zwaar verdiepen in het voedsel voor deze meisjes en jongentjes)

- F ook de tabakplant gaan zetten net als Schilder.

En dat dan op die paar meter

4 reacties


Aanbevolen reacties

D:

Jammer dat ik zo ver weg mijn landje heb Stan..ik zou je graag een stukje van mijn boomgaard aanbieden..

Pepers kan je misschien nog voor een groot deel binnen kweken?

 

Als het tijdzaaien lukt dan wil ik ook graag een paar zaadjes..

Link naar reactie

Thanx, en de pepers en paprika's gaan(staan nu al) zowel binnen als buiten(nu niets meer buiten). Ik heb nu ook 2 puntpaprika's binnen naast de paddenstoelen staan. Ik wil echter nu een 10 tot 12 verschillende soorten ( kijk ook steeds vaker even op het peperforum) Dat betekend wel dat ik b.v. op de tomtato na geen aardappels zet dit jaar en b.v. geen bieten, spinazie en of geen bonen of geen mais ?

Link naar reactie

Gave plannen Stan, voor komend seizoen. Wat betreft de preiwedstrijd ben ik al blij voor jou als je meer dan de helft van de zaden tot kiemen weet te krijgen, gezien de ervaringen van medestrijders tot nu toe...

 

Omtrent paddestoelen in de tuin: Ik ben al een paar jaar bezig met gemeentelijke compost over mijn voor- en achtertuin bij het huis te doen. Inclusief de stokjes. Ik wist dat de stokjes stikstof zouden gebruiken uit de grond, maar heb gewassen geteeld die niet veel stikstof nodig hebben. Verder mulch ik wat en nu, na die paar jaren, heb ik regelmatig groepjes paddestoelen in mijn tuin. Spitten doe ik niet, dus de omgeving lijkt me erg geschikt. Alleen weet ik niet of er eetbare soorten bij zijn. Als ik ze dit seizoen weer krijg, zal ik eens foto's laten zien in de hoop dat jij me er iets over kan vertellen.

Link naar reactie

Die Huub, bonen zijn niet mijn ding zeg maar Prei heb ik al jaren in de tuin en ik koop vaak wat plantjes bij naast het zelfzaaien(ook door ruimte gebrek). En dus ga maar een tip van (een Engelse-site) een wedstrijdteler gebruiken. De prei niet toppen en zorgen voor geen enkel wortel verlies

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...