Jump to content
  • entries
    75
  • comments
    231
  • views
    1,220

Jo's tuintjes.


jootje

4,191 views

 Share

Eindelijk weer eens een update. Nou, update.....geen foto's dus. Camera EN telefoon vergeten.

Was al weken niet meer op de tuin geweest en ik zag er steeds meer tegenop. Wat zou ik aantreffen....? Maar het viel hartstikke mee. Daar kom ik wel weer doorheen. Manlief is tekeer gegaan met de zaag, flink gesnoeid in de perenboom. Ik heb de mais en bierenkoolstronken enzo eruit getrokken. Manlief brengt komend weekend almde zakken zooi weg naar de stort. De vakken zien er goed uit, tuurlijk onkruid, maar minder dan andere jaren.( tot nu toe)

Er moeten nog een paar vakken gemaakt worden, dat zal als alles goed gaat komende weken gebeuren.

De vakken die er al zijn kan ik nu vak voor vak voorzien van koemestkorrels enzo.

 

Dit word mijn vierde hele moestuinjaar. En weer ga ik het anders doen, veel dingen uitgeprobeerd, maar ga nu toch heel goed opletten wat ik zaai. Geen gekke en aparte dingen meer. Gewoon dat wat we eten, en wat opgaat. Palmkool bijvoorbeeld...lekker..maar tien planten is echt teveel. Twee is genoeg. Ik had deze winter wat meer groente in de vriezer en dat is goed bevallen. Spercibonen vind ik niet zo uit de vriezer, maar wel te eten. Snijbonen, koolsoorten, wortels, mais, bieten dat gaat allemaal goed.

 

Ook ga ik niet veel jam meer maken. Ik vind het erg leuk om te doen, en vorig seizoen hadden de bramen en ander fruit het goed gedaan, maar ik krijg het niet op. Geef veel weg. Maar merk dat mensen ook Iets hebben van, komt ze weer aan. Ik ga dus mijn fruit gewoon opeten! Maak ook wel wat jam, maar alleen voor eigen gebruik. En wat ik niet op krijg gaat de vriezer in voor smoothies enzo.

 

Heb de laatste prei mee genomen van de tuin, dus nu staat er bijna niks meer. Wel de knoflook natuurlijk, die er goed bij stond, en ook mijn aardbeiplanten leven nog. Rabarber komt al voorzichtig boven de aarde uitpiepen. Het seizoen zit er dus wel aan te komen!,

Ik heb weinig zaden aangeschaft. Afgelopen week bij de Lidl pluksla en lathyrus. En ik heb aardappelen besteld bij van der Wal. Half vroege Rattes, en late Texla...ook sjalotten en plantuitjes besteld. Van alles ook minder als eerdere seizoenen.

 

Ik ga dus eigenlijk proberen keurig te zaaien en te oogsten, geen spannende dingen, maar genoeg om lekker van te eten en een klein beetje in de vriezer te kunnen doen.

Heb ook maar vijf soorten tomaten gezaaid. Tomaten staan altijd hierachter in potten, gaat goed, maar we hebben een pup, en die is ernstig actief, en is een klein slopertje! Dus moet nog even gaan kijken hoe ik dat ga doen.

Mijn enige uitspatting van dit seizoen worden paprika's. Ik heb daar erg veel plezier van gehad, ook in de vriezer gehad en lekker op gebruikt! Bovendien vind ik het erg leuke planten, en vind al die kleurtjes zo leuk!

 

Wat ik ook erg leuk vind zijn pompoenen. Maar ook die ga ik maar matig zaaien. Alleen een klein pompoentje welke niet of nauwelijks rankt, en ik wil voor het vierde jaar butternut proberen. Dat het nu maar eens gaat lukken! En dat is het wat pompoenen betreft! ( echt waar, Jet en Geedee!)

 

Nou, volgende update zal ik zorgen dat er foto's bijzitten, wel zo leuk! Dat het maar een geweldig seizoen mag worden voor iedereen!

 Share

1 Comment


Recommended Comments

eerst zien....dan geloven...

 

 

 

 

(die table gold die ik voor je heb, rankt NIET )

Edited by geedee
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...