Jump to content
  • entries
    75
  • comments
    231
  • views
    1,376

Oogst update!


jootje

6,441 views

 Share

Wat een leuke tijd is dit. en wat word er veel geoogst. Er is best wel veel misgegaan dit seizoen, maar dat wat wel goed ging, ging ook heel goed.

We hebben zo`n 5 kilo bramen kunnen oogsten, en nog zit er aan de struik. courgettes...zoals bij iedereen en elk jaar weer stellen die je nooit teleur. Help onthouden dat ik volgend seizoen toch echt een plant minder doe.

 

Tomaten hebben het matig gedaan, maar genoeg om er lekker van te eten. er staan nu nog wat planten half dood te zijn, maar ook twee heel mooie planten, met heel veel tomaten, hoop dat die nog gaan kleuren.

 

De paprika`s achter hebben ernstig te lijden gehad van slakken, had niet gedacht dat dat nog wat zou worden, maar ondanks de kleine plantjes, geven ze leuk wat paprika`s. Heb nu de paarse ( Oda) en de white bell eraf gehaald. en hoop dat de groene paprika`s die er nog hangen gaan veranderen in oranje snack paprika`s, en rode punt paprika`s. En er staat nog een mooie paprika plant, gekregen van Salamandertje, waarvan ik niet weet welke kleur het moet worden.

 

Nog even terug komen op de slakken....ik heb niks gezegd, want dat is de duvel verzoeken, maar ik heb alleen achter last gehad van slakken, op de grote tuin heb ik nul, nada, niks last gehad van slakken! Gewoon raar, want dat was voorgaande jaren wel anders.

 

Ik heb ook een viertal meloenperen aan mijn planten zitten. De planten had ik overgehouden van vorig jaar, waren eest half dood, toen heb ik de twee gezondste stukken genomen en in nieuwe pot gezet, kwam laat op gang, maar is dus wel gelukt. ze mogen straks dus weer naar binnen!

 

De appeltjes op de foto heb ik van de buren, ze komen van de takken die overhangen bij mij.

 

Best druk geweest met jammetjes, siroopjes, zoetzuur en nog meer in te maken. Heb een leuke voorraad nu voor komende tijd. Ook heb ik wat meer groente in de vriezer dan andere jaren. Van de week de boer op geweest en vijf kilo appels, en stoofpeertjes gekocht, en inmiddels verwerkt tot moes, en stoofpeertjes in pot. We komen de winter wel weer door.

 

De pompoenen op de tuin komen heel ongelijkmatig, die op de foto mochten er al af, de anderen nog niet, en weer anderen zijn nog klein, hoop dat die nog uitgroeien, tijd genoeg toch nog? voor het vierde jaar had ik ook butternut pompoen planten, maar nog niet eerder oogst gehad. nu ligt er wel 1 , hoop dat hij nog groot word. ook liggen er twee turkse mutsen. En die heb ik dus echt niet gezaaid! Verkeerd zaadje in het zakje denk ik.

 

De grote tuin is rommelig, ik houd het onkruid niet bij. Dus....die gaat op de schop.....word een grote tegelvloer met bakken erin. De tweede tuin blijft zoals hij is, gras met bakken erin, want wil wel ook groen hebben. alleen tegels vind ik toch minder mooi. Maar het is dat, of een tuin opgeven, en dat wil ik eigenlijk niet! Dus moet je een keuze maken. Dus komende tijd gaan we dat in etappes doen. Die bakken maken enzo is niet zo erg, maar die tegels op je tuin zien te krijgen!

 

Nou, ik ga fotootjes plaatsen.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Goed plan, Gee! Hahaha!

Ik van alles geprobeerd met die foto's, kreeg ze er niet bij. Toen dacht ik, nou dan maar een nieuw bericht met alleen de foto's. Lukte dus ook niet. Dus ik moet effe wachten tot mijn verkering thuis is om mij te redden!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...