Jump to content
  • entries
    81
  • comments
    261
  • views
    4,031

Update Jo's tuintjes 29 mrt


jootje

6,858 views

 Share

Hallo,

Zo even een update, mét foto's. De foto's zijn van anderhalve week terug. Een paar keer op de tiin geweest om een en ander te doen. Het ene gedeelte van de tuin gaat goed, daar staan alleen bakken, en is goed bij te houden. Tweede tuin staan gedeeltelijk bakken, de bedoeling was om daar nu ook de bakken klaar te hebben, maar dat gaat niet lukken.....want er miet gezaaid worden! Dus eind van de zomer weer. Ik zet er zolang van die houten opzet stukken voor pallets neer. Soort van vakken dus. De vakken die er al staan zijn klaar.....twee met aardbeien, gewone en ananas aardbei. Een bak voor de helft gevuld met knoflook, ook olifanten knoflook. Staat er goed bij. Ik had twee bollen olifanten knoflook. Een ( gekocht) bol, die ik van. Jorieke kado had gekregen, die kwam vrij snel op. En ik had een bol van Gemma...eigen teelt. Die zag ik niet, tot een paar weken terug! Komt dus nu keurig boven en is goed aan de groei! Leuk hoor!

 

Inmiddels ook aardappels gepoot. Vandaag zulk klere weer hier, alleen maar regen, veel regen, denk dat mijn aardappeltjes nu zwemles krijgen ofzo! Tsss!

Ook weer bloemetjes gezaaid, chinese aster. Asperge vak ook maar eens geprobeerd schoon te maken. Zag in mijn boekje van vorig seizoen dat ik toen op 28 maart de eerste asperge koppies boven zag komen! Gaat nu niet zo vroeg gebeuren denk ik.

 

Ook vier soorten knolvoet resistente koolsoorten voorgezaaid afgelopen week. ( thanks, Gemma! ) de voorgezaaide capucijners, twee soorten peulen en tuinbonen staan nu boven de grond. Gedeelte in de kas, gedeelte buiten. Die heb ik net ook van de verdrinkingsdood moeten redden.

 

De dwergkwee staat in bloei. Heb er twee dit najaar overgeplant naar een nieuwe plek. Een plant leek het niet te redden, maar ik zie toch knopjes komen nu, yeah!

 

Verder zal er dit seizoen zo min mogelijk gespit worden....gewoon omdat mijn ouwe lijf dat effe niet trekt. Ik kijk wel hoe een en ander gaat verlopen, er zij. Hele volks stammen die het zonder spitten doen, dus zal bij mij ook wel goed gaan!

 

Komende week weer een en ander voorzaaien. Ik deed kalm aan, maar krijg nu de kriebels, bijna april, je moet nu toch veel zaaien! Hoop dat komende tijd het een beetje lekkerder weer word! Groetjes! image59031427637303.jpgimage68051427637305.jpgimage45691427637307.jpgimage93091427637309.jpgimage46251427637312.jpgimage93351427637354.jpg

 Share

4 Comments


Recommended Comments

De knofloken zien er goed uit en je rabarber is al verder dan mijn rabarber. Hoe is het met de bosasperges? Bij mij zijn ze al goed zichtbaar.

Link to comment

Jouw rabarber is al ver!

 

Ziet er allemaal goed uit....en onkruid wieden is iets voor wieders....wij zijn oogsters

 

 

ps Waar komen de pompoenen??

Edited by geedee
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...