Jump to content
  • entries
    81
  • comments
    260
  • views
    3,868

Veranderingen!


jootje

37,026 views

 Share

De beslissing koste wat moeite, maar ik heb afgelopen week de helft van mijn moestuin opgezegd.

Het is te veel voor mij alleen. Dit seizoen erg hard mijn best gedaan om een en ander bij te houden, maar nooit heb ik het helemaal netjes/ goed.

Ik kom om in het onkruid....twee of drie keer per seizoen voert manlief een vuilniszak of twaalf per keer af met onkruid, grassen, takken enz.

En dat buiten mijn compostbakken om, en dat wat ik in mijn fietstasjes mee naar huis neem.

Ik zie dat niet meer zitten. Ik had dus een tuin, en heb er drie jaar terug een tweede bijgenomen, ernaast. De tweede tuin is de tuin die ik ga houden. Meer dan de helft minder ruimte ga ik krijgen om te kweken, de tweede tuin hebben we ruim ingericht toen omdat ik toch al een tuin had, maar niet veel bakken dus.

Dat ik deze houd heeft te maken met de bessen, bramen en kersenboom die daar staan, die wil ik niet kwijt. Maar zal goed moeten gaan nadenken wat ik wil telen komend seizoen.

Er komt in ieder geval een bak bij, en thuis komt er een bak bij. Ik hoop dat ik volgend seizoen kan zeggen dat ik er goed aan gedaan heb om de helft weg te doen. En dat ik volgend seizoen eindelijk eens een nette tuin heb!

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Moeilijke knoop doorgehakt! Maar wel goed denk ik, het voelt een stuk beter om niet steeds achter de feiten aan te lopen. Hoeveel m2 is dit nu?

Link to comment

Dit is ongeveer 90 vierkante meter. Klinkt best veel nog. Maar ik denk dat de inhoud van mijn bakken ongeveer 50 vierkante meter is. Ik ga de bakken niet veranderen, en krapper neerzetten, is zonde, staan nu mooi in het gras. Twee bakken daar kan ik niks verbouwen, de grootste bak, daar staan de bessen in, dus vast. En een kleinere bak, daar staat de dwergkwee, en daar komen twee rabarberplanten bij. Zal veel dingen niet kunnen doen, heb nu bv twee vakken met aaardbei, maar dat ga ik niet meenemen....ik kan geen bakken met vast spul erbij hebben...en zo zijn er wel meer dingen.

Maar....er komt wel een bak bij, en thuis een bak erbij. Dus ik heb nog niks te klagen!

Link to comment

Kan me heel goed voorstellen Jootje. Ik had ook een hele grote tuin die ik niet wilde opgeven.

Maar het plezier ging er wel af, ik word ook een dagje ouder. Nu heb ik een veel kleinere tuin die ik makkelijk aan kan.

Zo'n opluchting... en het plezier is weer helemaal terug

Link to comment

Kan het me helemaal voorstellen. Had een kleine volkstuin, maar het heen & weer fietsen, alles inpakken in de fietstas, daar weer uitpakken, dan daar de groente weer in de tas en hier weer uitpakken… En dan nog alles moeten wassen & invriezen en zo… Dat is ook bak werk hoor!

Plus dat op een volkstuin toch ook het sociale een rol speelt, even de buren groeten, complimentje geven met hun oogst en voor je het weet ben je een half uur verder….

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...