Jump to content
  • entries
    81
  • comments
    260
  • views
    3,868

Seizoen is geopend!


jootje

18,740 views

 Share

Ook hier is het seizoen gestart! Ik heb er zin in. Ga nu beginnen met maar de helft van wat ik had. Maar dat is nog zo'n 90 vierkante meter op het moestuincomplex, wn achter het huis een klein stukje. Ik had moeite om de helft van mijn tuin op te zeggen, maar als ik nu op mijn tuin kom word ik al gelijk blij! Ik overzie het. Ik zie wat er straks gedaan moet worden, bijgehouden moet worden. En dat gaat me lukken. Ik heb straks een tuin die ook gewoon wel eens HELEMAAL netjes eruit ziet.

Vandaag even op de tuin geweest om de houten bakken op te halen die hier achter in de tuin komen, ook daar overzicht.

Gelijk even een foto van mijn knoflookjes gemaakt. De olifantenknoflook staat fris groen boven de grond. De gewone knoflook daarvan staat ook het meeste boven...wel wat bleker als de olifanten, maar ziet er goed uit volgens mij.

Verder gebeurt er nog niet veel op de tuin. Het is ook pas januari. De kans zit erin dat we nog bergen sneeuw en vorst krijgen, maar ik heb het nu liever niet meer!

 

Ik heb zo'n dag of 10 geleden de eerste paprika's en een enkele peper gezaaid. Nu 10 dagen later staan een aantal paprika's boven de grond. ( warmtematje). De peper heb ik nog niet gezien. Ook de zomerprei piept boven. Morgen eens kijken of ik al meer kan voorzaaien.

Ik moet wel opletten nu wat ik ga zaaien, en in de tuin wil. Heb toch de helft minder grond , dus kan niet alles meer. Dus goed kijken ook voor voor en na teelt.

Achter het huis heb ik een tuintje van ongeveer 3 x 4 meter. En er word door mijn verkering nog een flinke bak bij gemaakt buiten dat tuintje. Ook heb ik altijd veel potten staan, met van alles. Ik wil proberen om behalve sla, welke ik altijd alleen hierachter heb staan, nu vooral veel wintergroente in dit tuintje te doen, zodat ik winterdag niet steeds naar de tuin hoef te fietsen. Plannen maken dus.....dat ga ik komende week maar eens op papier zetten, zit wel gedeeltelijk in mijn hoofd, maar verandert dan steeds. Zal iets moeten hebben om me an vast te houden.

Wat mij betreft mag het dus nu voorjaar worden en blijven, ik ben er wel klaar voor!

Tot de volgende update! image47101485726657.jpgimage37061485726662.jpgimage63901485726666.jpgimage12861485726669.jpgimage88541485726674.jpg

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Ik ben benieuwd naar de foto`s van je nette tuin straks opgeruimd geeft lekker veel rust. En de opbrengst zal je heus wel meevallen, je hebt dan meer tijd voor de verzorging misschien en sneller in de gaten als er wat mis gaat. Succes!

Link to comment

Fijn als je meer overzicht hebt en straks natuurlijk een hele nette tuin ( hoewel onkruid vrij vast een illusie is .

 

Mooi gezicht die opkomende knoflookjes.

Leuk blog heb je trouwens, heb al even rondgeneusd.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...