Jump to content
  • entries
    20
  • comments
    55
  • views
    767

Wormen!


pippi

7,288 views

 Share

Vandaag heerlijk in het zonnetje op de tuin gewerkt, en ik heb weer eens even stiekem onder het karton gekeken.

 

Dit stukje van de grond is bedekt sinds eind december/begin januari:

1802-12-bedekt0241421487442514.JPG

 

Flink wat wormen in allerlei soorten en maten en (slecht te zien op de foto) ook ander klein kruipend spul. Dat gaat helemaal goed.

 

Dit is iets minder lang bedekt, sinds ongeveer eind januari:

1802-01-bedekt66941487442558.JPG

 

Ik zag ook wel wat slakken, die vinden het ook wel lekker, zo'n dak boven hun hoofd.

 

En een foto van hoe de tuin er nu bij ligt:

tuin-180261121487442596.JPG

 

Eindelijk helemaal klaar met compost leggen en rijden. Pfft, zes kuub is echt een heleboel compost.

 

Er moet nog wel veel gemulcht worden, maar met telkens een stukje komt dat uiteindelijk ook wel af. Ook moeten er nog heel veel houtsnipperpaadjes worden gelegd. Binnenkort een weekje vrij, dus dan hoop ik daarmee ook wat op te schieten.

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Nou dát ziet er toch weer lekker uit !

 

Doe je ook een foto van je peulen/ erwten / bonen of whatever in je koude kas ? Daar zat ik eigenlijk een beetje op te hopen.

Heerlijk weertje he ?

wat een genot zo'n hele tuin.

Link to comment
Nou dát ziet er toch weer lekker uit !

 

Ja he? Ik heb nog even gegoogled omdat ik niet alle bruine en oranje bolletjes kon thuisbrengen, maar volgens mij zitten er dus ook heel veel wormeneitjes/cocons onder het karton, van verschillende soorten wormen. En er zaten nog meer wormen dan op de foto, want sommige doken meteen weg in de grond toen ik het karton optilde. Boven verwachting, wat er aan leven zit in die grond.

 

Doe je ook een foto van je peulen/ erwten / bonen of whatever in je koude kas ? Daar zat ik eigenlijk een beetje op te hopen.

 

Volgende keer zal ik een actuele foto van de kas doen. Daar zijn in de volle grond inmiddels wortels, zaaiuien, meiraapjes en pluksla gezaaid, en in bakjes voorgezaaid staat er prei, mosterdblad, andijvie en bloemkool.

 

Er is nog niks opgekomen hoor, dus voorlopig ziet het er nog zo uit (vorige week nadat ik de grond heel veel water had gegeven):

 

DSC018227821487459849.JPG

 

De doperwten staan voor de helft binnen in huis nog als babyplantjes, de andere helft staat in de achtertuin op de picknicktafel in potten en bakjes. Ze zouden op zich morgen de volle grond in kunnen, maar vorige week zag ik in de sneeuw sporen van konijnenpootjes, dus ik wacht nog heel even tot ze iets groter zijn. Kapucijners staan ook voor een deel nog binnen, en er staat ook al een stel in de achtertuin in de volle grond, al sinds begin februari. Die zal ik ook binnenkort op de foto zetten.

 

Heerlijk weertje he ?

wat een genot zo'n hele tuin.

 

Ik vind het bijna niet te omschrijven, hoe je kan genieten van zo'n tuin terwijl de zon dan toch door die mist heen komt. Ik zat op een gegeven ogenblik even pauze te houden op een stoeltje, heerlijk in het zonnetje, doodse stilte, en dat mooie tuintje voor me, te dromen hoe dat nog veel mooier gaat worden, alle andere zorgen even vergeten, heerlijk.

Link to comment

Toffe bende! En zo snel.

 

Zes kuub, dat zijn dus 60 kruiwagens vol. Jeetje. Ik heb nu al medelijden met je spierpijn. Leg de spiroflor maar vast klaar.

Link to comment
Dat zijn wel heel erg veel wormen. Ik moet de wormen in mijn grond met een vergrootglas zoeken.

 

Ziet er netjes uit!

 

Het is echt dat karton waardoor je zoveel wormen krijgt, want aan het compost en de mulch erbovenop zijn ze nog niet eens begonnen. Voordeel van niet spitten.

 

Toffe bende! En zo snel.

 

Ja dat vind ik ook verrassend. Maar ik denk dat er al aardig wat leven in die grond zat. Op dat stuk hebben bij de vorige huurders aardbeien gestaan, dus het is misschien al twee of drie jaar niet gespit. Ben wel benieuwd of er op de rest van de tuin ook zoveel wormen komen.

 

Zes kuub, dat zijn dus 60 kruiwagens vol. Jeetje. Ik heb nu al medelijden met je spierpijn. Leg de spiroflor maar vast klaar.

 

Nou dat valt reuze mee hoor. De kinderen hebben er 20 gereden, mijn tuinoverburen hebben er ook een paar gedaan (zo lief!!), en de rest heb ik -verspreid over heel wat dagen- in halfvolle kruiwagens gereden. Dat is wel twee keer zoveel lopen, maar zonder akelige gevolgen voor mijn rug.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...