26 februari
De verzameling druivenrassen nadert zijn voltooiing. Dit weekend bij mede-forumlid Henk langs gegaan om sociaal te doen, hem te helpen met wat snoeiwerk en zijn tuin weer eens te bekijken. Doordat hij de druif Cabernet cortis heeft staan, die gelijk gesnoeid en ik mocht wat stekhout hebben, dus daarmee ben ik er bijna. Ik hoop via een ander forum-lid nog de druif 'Kyoho' te krijgen.
Er zijn nog 2 soortjes ( wijn ) druiven in bestelling, welke ik begin mei kan afhalen. Alle wijn-soortjes komen op 1 veldje op de tuin op een apart gedeelte. Doel : ooit wijn gaan maken ( als ik oud ben ).
Bij Henk zíjn 1e wijn-maak-poging geproefd. Dat moet dus gaan lukken. Had hij een groot aandeel Rondo en wat Cabernet cortis en wat Pinotin. Ik ga voor witte wijn met een groot aandeel Solaris + wat overige soortjes. Voor rood ga ik voor een klein aandeel Rondo, een groot aandeel Golobuk, wat Cabernet cortis en een best aandeel Léon Millot.
De Cabernet cortis stekken liggen nu in de aarde, ga ik in april oppotten.
Henk had afgelopen zomer wél bramenjam gemaakt, iets waar ik toen helemaal geen tijd voor gevonden heb. Mijn ládingen bramen waren in oktober gewoon verdroogd aan de struiken . Ja echt erg.
Heerlijke bramenjam.
Van Henk ook een zakje zelfgewonnen zout gekregen. Gewoon voor de leuk. Lekker grof en dat is culinair natuurlijk prima toepasbaar op een lekker stuk vlees. Ik ben zelf gewend gewoon gekocht zout wat vochtig te laten worden, waar je hetzelfde mee bereikt, maar dit van Henk is natuurlijk gewoon leuk.
4 Comments
Recommended Comments