Jump to content
  • entries
    357
  • comments
    1,686
  • views
    206,576

Knippen, raspen, persen, bubbelen


appelvrouw

41,360 views

De cider gaat al bijna in de flesjes..nog een dagje staan om het bezinksel na de eerste hevel wat te laten dalen.

Hier nog wat fotootjes van het proces:

Eerst schillen ( het waren appeltjes met een schimmeltje op de schil) dan raspen, persen en dan nog drie weken in de bonbon.

 

Per ongeluk staat er een foto van Lie tussen die de aspergestengels knipt..mag blijven.

 

IMG2017101712030557121510260902.jpg

 

IMG-20171105-WA000057901510258241.jpg

 

IMG2017101712431231891510260663.jpg

 

P2017101814471296121510260314.jpg

 

IMG2017110710434596861510258238.jpg

 

Zo mooi was het hier, een hele lange Indian summer met nog veel buiten thee en biertje drinken. Het lijkt helaas nu afgelopen en wordt het echt herfst

P2017101914590397931510260321.jpg

3 Comments


Recommended Comments

Jet, mooi fotoverslagje.

En prima geregeld: personeel om te schillen, en om te persen.

Ik ga volgend jaar ook maar eens zien of ik voor een paar omwonenden een bezigheidstherapie kan regelen.

Link to comment

Oh wat een fijne kleuren op die laatste foto! Jammer dat het alweer voorbij is.

Hier staat ook alweer een nieuwe emmer klaar om straks te mogen bubbelen. We hebben de appels eerst ingevroren en weer laten ontdooien, dan kunnen we het raspen overslaan

Link to comment

Ik gebruik een appelversnipperaar en waterdrukpers. Dat gaat super snel maar is nogal duur in de aanschaf (loont dus alleen als je heel veel hebt. Een schimmeltje op de schil zal geen kwaad kunnen, dat deden ze vroeger ook niet verwijderen en ik zou behoorlijk gestrest raken wanneer ik dat zou moeten gaan doen met de hoeveelheid liters die wij dit jaar hebben verwerkt tot Perry (helaas geen cider, omdat het een slecht appeljaar was).

 

Ik heb van de eerste Perry al schnaps gedestilleerd. Is leuk en makkelijk om te maken. De sterkste schnaps gebruik ik voor likeuren mee te maken. Ik wil ook nog wat flessen als Perry bottelen. Ik hoop dat hij lekker genoeg is (nog geen tijd gehad om te verwerken.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...