Peper special
Dit jaar drie soorten:
- Cayenne (heb ik altijd, ideaal voor pepperflakes)
- Habanero (ook een blijvertje, helaas kwam er dit jaar slechts eentje op)
- Grand Pa's Home Pepper (GPHP, probeersel, van de zadentafel, restantje Vreeken)
^ De GPHP. Doet het uitstekend, heel veel vruchtjes. Is vooral heet, verder weinig smaak.
^ De Habanero orange. De eerste vruchten beginnen af te rijpen. Loeiheet, en veel smaak.
^ Cayenne. Oogst is ruim over de helft. Heet, en veel smaak.
^ Oogst tot nu toe, al gedroogd. Links Cayenne, rechts GPHP.
Nu al heel ruim genoeg voor de komende 12 maanden. Pepperflakes: de ideale manier om pepers goed te doseren. Alles is immers vermengd en heeft daardoor dezelfde hitte. Na 1 a 2 keer weet je precies hoe groot het aan je gerecht toe te voegen snufje moet zijn.
[Edit 9 november]: De Cayenneflakes zijn gemaakt:
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.