Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    29
  • views
    579

MoesNique tuintje


MoesNique

4,045 views

 Share

Hallo allen,

 

Afgelopen dagen mocht ik me behoorlijk bezighouden met wat foto's maken en verkleinen zodat ik jullie ook een indruk kan geven van mijn moestuintje. Ik mocht me al wat breder voorstellen onder de kop 'voordeur'. Toch heel kort zal ik hier nog een kleine toelichting doen.

In 2008 mochten we verbouwen en verhuizen naar onze huidige woning, gelegen op het platteland nrd-oost Groningen, nabij een piep klein dorpje.

Ik ben midden veertig, getrouwd en onze dochter is al weer bijna 22 jaar. Ik zou jokken als ik zou schrijven 'ik heb helemaal geen ervaring met moestuinieren'. Toch bescheidenheid is daar zeer zeker gepast. Zeker als ik hier links en rechts de schitterende moestuinen bekijk en de geweldige kennis in namen, ziekten, insekten, etc..

 

Mijn eigen ervaringen bestaan voornamelijk uit mijn kind- en jeugd ervaringen en het domweg doen en leren van mindere of goede resultaten. Daarnaast mocht ik hier en daar wel eens een moestuinboek verstouwen en mag ik graag al mogelijk info tot me nemen, vermits te verhappen voor me .

Naast mijn moestuintje beschik ik nog over een piepklein kasje.

De voorgaande jaren mocht ik zaaien en opkweken in een tunnelkasje dat zijn beste tijd wel gehad heeft en nog maar zeer recent is dat tunneltje vervangen door een nieuw kasje dat ik uiteraard opnieuw moet gaan inrichten. Ook werd onze tuin en terrein begin dit jaar drastisch aangepast en moesten daardoor onze fruitbomen, vruchtenstruiken en meer, verplaatst worden. Dus ook dat alles was een hele operatie. Ik wilde toch proberen zoveel mogelijk heel te houden. Deze lente en zomer zal blijken hoeveel schade deze drastische verplaatsingen met zich mee mochten brengen, toch ik heb goede hoop dat ze al dat geweld redelijk mochten doorstaan. Al verwacht ik dit jaar natuurlijk niet al te veel vruchten, daar de broodnodige onverwachte verplaatsingen tijdens bloei perioden noodzakelijk bleken. Tja, daar heeft moeders ook niet altijd de hand in de planning van de heren, dus al bij al 'afwachten wat de schade mag zijn'.

 

Voor nu denk ik dat mijn start bericht zo voldoende inleiding mag dragen en staat het een ieder natuurlijk vrij om 'te vragen'

Dus ik ga nu proberen wat meer beeld indruk te bieden dmv foto's plaatsen

 

Omdat ik het internet toch ervaar als een medium waar men een weinig privacy in ere moet houden, wil ik het hierbij laten en me verder richten op een delen van ervaringen welke ik opdoe met mijn moestuintje.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Jammer geen foto's...

 

Begrijp ik het goed dat je hebt besloten om het helemaal zonder foto's te doen??? Ieders eigen keus natuurlijk! Dus voel je zeker niet verplicht!

 

Leuke inleiding! Ik zal meelezen met je vorderingen!

Link to comment

Ze komen nog... Ik probeer tussen de bedrijven door te computeren (ik ben dus geregeld even weg van mijn laptoppie) en dan wil zo'n bericht met die img linken toch even tijd nodig hebben

 

 

 

Edit: ik deed iets fout dus de afbeeldingen verplaatst naar update gedeelte

Edited by MoesNique
Link to comment

Edit: dit berichtje verplaatst naar het update gedeelte

ik moet nog even wennen aan hoe dit alles functioneerd

sorry

Edited by MoesNique
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...