Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,623

Zaaien en razend ...


Jane Doe

621 views

Weer wat kunnen zaaien, komkommer, loofah en zonnenbloem. Van de zonnenbloemen verschillende soorten, dus die komen ver genoeg uit elkaar in verschillende stukken van de tuin. Eentje in de keukentuin, een voor, 1tje bij de varanda en 1 in de moestuin.

De nigella kiemen, nog even geduld voor we ze kunnen planten in de tuin.

helaas zijn de kleurdistels verminkt, afwachten of ze nog kunnen herstellen. Sporen van slakken gezien en wat slakken opgeruimd.

Een collega van mijn man zijn zoontje en hij zelf zijn positief getest, collega had mijn man gebeld omdat die zich ook heeft moeten laten testen. En vertelde hoe de Duitse buren schreeuwde dat ze binnen moesten blijven omdat ze positief zijn, let wel ze houden zich aan de quarantaine. En dan bellen de buren en ouders van de klasgenootjes van zijn zoontje, geven hun de schuld en verwoorden zich zacht uitgedrukt niet netjes. Wat daar gaande is en die Duitsers (Nederlanders zouden moffen zeggen, excuses maar is zo) doen zijn praktijken die we jaarlijks herdenken. Het is ongelooflijk hoe ze een familie kapot maken, om razend over te worden. Kan nu maar beter ophouden en jullie er niet mee lastig vallen, maar moest dit even van me af schrijven.

 • Like 2

9 Comments


Recommended Comments

Dat is minder, zulke mensen kun je missen als kiespijn, maar die keus heb je niet altijd helaas. Hier zijn de mensen juist veel te laks eigenlijk. En relaxed ook. Maar dat is geluk hebben, denk ik. Ook als je in quarantaine bent, mag je in de tuin zitten. Je hoeft niet binnen te blijven. Sterker nog, in de buitenlucht is de kans dat je besmet wordt heel klein. En zeker als je nog afstand houdt ook met de buren. Hopelijk klaart de lucht snel op. Dat is voor die mensen wel zo fijn. Maar je weet wel direct wat je aan bepaalde mensen hebt. Die help je ook niet meer als zij eens hulp nodig hebben. Tenminste, zo zou ik denken.

Link to comment

Precies Flup en ze houden zich aan de regels, het zijn dan ook nog de niet aangrenzende buren ook nog die staan te schreeuwen. Zijn vluchtelingen/emigranten uit Irak, die al tijd in Duitsland wonen en Duitse wortels hebben. Zeer gastvrij en vriendelijk hardwerkend zijn, ze schrikken van wat voor verwijten ze naar hun kop gesmeten krijgen persoonlijk, geschreeuwd en via telefoon. Telefonisch waren ze niet meer te bereiken, omdat er zoveel onbeschoften lui belde.

Met dat soort lui wil ik niks van doen hebben, uit de weg gaan en weg blijven. Hier zitten nog genoeg van dat soort en die woorden wil ik niet schrijven. 

Gelukkig heeft hij ondersteuning van zijn werk, maar hopelijk zal hun zoontje van 8 al die verderen elende bespaard blijven. Dat wat nu gaande is krijgt die al mee, arm jong te triest voor woorden.

Link to comment

Mijn reactie is die van HuubvG als mens, niet als die van moderator: ik vind dat dit de kant op gaat van alles dat niet meer met moestuinen te maken heeft, en ik vraag me ernstig af of het op een moestuinforum thuishoort. Er is zoveel te vertellen over moestuinieren, doe dat hier! En die haatpraat liever ergens anders wat mij betreft. Ik heb gezegd. Van mijn part moderator af, dit neem ik voor mijn rekening. Ik heb hierover niet overlegd met het team.

 

Je vertelt zo leuk over de moestuin Jane Doe. Dat lees ik graag. Maar wat is loofah?

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment

Beste HuubvG ieder zijn mening maar in mijn eigen blog mag ik toch wel schrijven wat ik wil of niet soms? Hier kan ik en zo ieder niet off topic gaan. Daarbij hou ik het heel netjes dan de harde werkelijkheid, het is aan ieder het wel of niet te lezen en zo ook wel of niet te reageren. Juist daarom in mijn blog en niet huiskamer of waar het wel toegestaan is en dan is het nog niet gied? Mag hier dan alleen over de bloempjes en de bijtjes geschreven worden en hoe mooi het moestuinleven is in het tuinparadijs? Dat alles goed en wel is en de boze buitenwereld uit de tuin blijft? 

Loofah is een sponscourgette zoals rorror het bij het goede eind had. In jong stadium kun je ze eten en vol rijp kun je ze als spons gebruiken. Een kennis maakt zeep en wil dan wat cadeau doen, die kan er vast een mooie combi van maken. Voor het wassen schoonmaken van alles en nog wat, lijkt het me super handig. 

Calabassen voor vogelhuisjes is ook plan dit jaar, maar die mogen niet bij de eetbare soorten in de buurt en strikt gescheiden. Hoop gedoe maar de moeite waard, lijkt me zo leuk dat kids daar mee kunnen knutselen. Let wel schone kalabassen, dat vieze klusje is voor volwassenen.

Link to comment

Het zal je niet verbazen, maar ik ben het met Huub eens. En ja, dit is je eigen blog, je MOESTUINBLOG! 
Is het een idee om je dingen over “ de boze buitenwereld” in de klaagbank te mikken? Daar is ie voor volgens mij. 

Enne...gemopper over Duitsers ( die wij: Nederlanders moffen zouden noemen) ? Waar woon je ook alweer? 
Die boze buitenwereld bestaat, maar komt inderdaad mijn tuin niet in!  Die is echt voor de rust, de bloemetjes en de bijtjes, en met een beetje mazzel voor een hoop lekkers! 

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment

Jootje ook jij mag jouw mening geven, eens of oneens met Huub of wie dan ook.

Jootje ja ik woon in Duitsland dus? Ben getrouwd met een Duitser dus? Zoontje en ik dubbele nationaliteiten dus? Eigelijk 3 dubbel, maar goed. Denk je nu echt dat het alleen hier gaande is? Alleen hier politie beveiliging bij de Sinagoge en Moskee, Kindergarden, scholen en zo? 

Is het normaal dat men over de straat leuzen schreeuwd en via de telefoon voor alles de schuld geeft en uit maakt en bedreigt? Nog maals ze houden zich aan de quarantaine, waar is dan het probleem dat ze buitenlandse afkomst hebben? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat het voor mij veel te ver gaat en fout is.

En wees nu eerlijk had ik dit bij klaagbaak of waar dan ook gezet, had een moderator het verwijderd of wat dan ook. Nee met opzet hier in mijn blog, zodat het jullie die het oneens zijn niet in de weg staat. Doen alsof de wereld een groot paradijs is en dit soort dingen niet schrijven, dat is een oplossing het buiten de deur te houden. 

Het is aan jou en Huub en wie dan ook dit te negeren of te reageren, ieder zijn keuze het het lezen en eens of oneens te zijn of zelfs geen mening te hebben. Maar het te verbieden in de blog te schrijven tja, dan kun je echt alleen over bloempjes en bijtjes in het moestuinparadijs schrijven. En zo veel niet schrijven, nu ga ik lekker verder met zonnenbloemen zaaien zodat ik over die bloemen kan schrijven.

Link to comment

Ik denk helemaal niks over wat er bij jullie gaande is. Ik hoef het alleen niet te lezen op een moestuinforum. daar verwacht ik over keukentuinen / moestuinen te lezen. 
ik lees kranten, kijk het nieuws, en weet wat er in de wereld speelt. Ik sluit er echt mijn ogen niet voor. Maar daarna wil ik mijn tuin in tussen de bloemetjes en bijtjes. En niks geen ellende meer horen, tenzij vrijwillig!  

 

 


 

 • Like 3
Link to comment

Prima dan lees je het gewoon niet, zo simpel is het.

Laatste zonnenbloemen gezaaid en laurier plantjes water gegeven. Zodra het water weer buiten beschikbaar is, kan ik de druppelslang langs de heg leggen. Dan zullen ze wel een groeispurt krijgen, op een mooie dichte wintergroene haag.

Was de pootaardappels in het broedlokaal vergeten mee te rekenen, dus de 7 overige paden naar bedden met aardappel krijgen we wel vol gepoot. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...