Jump to content
 • entries
  394
 • comments
  1,369
 • views
  14,005

Half juni


Jorieke123

549 views

Een kijkje in de tuin :) 

IMG_3877.JPG

 

Sugar snaps. Echt lekker hoor, dit is het 1e jaar dat ik ze heb. 

IMG_3929.JPG

 

IMG_3878.JPG

 

De aardappels willen voor geen meter. Engerlingen... :thumbdown:

IMG_3879.JPG

 

IMG_3881.JPG

 

IMG_3900.JPG

 

IMG_3901.JPG

 

IMG_3902.JPG

 

IMG_3904.JPG

 

Links een paar meloenen, in het midden watermeloen, en rechts komkommers die nu goed groeien. Ze hebben allemaal wel wat moeilijk gedaan. Ik had ook best wat last van engerlingen daar, vooral onder tomatenplanten. 

IMG_3907.JPG

 

Helemaal links staat kiwano, ik kreeg zaadjes van Jootje. Daar rechts naast wat meloenen. En op de voorgrond een ananaskers. 

IMG_3908.JPG

 

We hebben wat nieuwe kippen, en die beginnen goed te leggen. Ze hebben ook lekker veel kersen gegeten want onze boom heeft hagelschotziekte en dus (?) geen dikke lekkere vruchten. De spreeuwen hebben veel gegeten en lieten dan van alles vallen. De kippen stonden daar dus de hele dag :) 

IMG_3915.JPG

 

IMG_3920.JPG

 

Mooie vlier

IMG_3922.JPG

 

Walnotenboom van @appelvrouw

IMG_3923.JPG

 

IMG_3924.JPG

 

Druiven, en een aantal aardappels die het wel goed doen. Vooral (denk ik) omdat ik er 30 sla-plantjes uit had geplant die stuk voor stuk op zijn gevreten door engerlingen. En dan kon ik het monster uit de grond vissen en aan de kippen voeren. Zo bleven ze iig van de aardappels af? 

IMG_3925.JPG

 

@jootje die van mij is groter ;) Ik heb dit jaar van die halve boogjes (plantensteunen) rond de plant gezet, om er dus een grotere cirkel omheen te maken. Zodat alles een beetje overeind blijft en ik niet steeds om hoef te lopen zoals vorig jaar. 

IMG_3927.JPG

 

We hebben loopeenden, dus veel slakken zien we niet (meer). Maar ik laat ze in deze maanden niet in de moestuin omdat ze toch overal overheen waggelen en ook met hun snavels flink in de grond peuren. En dus kwam ik daar zowaar weer eens een slak tegen. Ik heb hem gepakt (met een p9 potje :sick:) en heb hem naar de eenden gebracht. 

IMG_3928.JPG

 

Het was een flinke slak, maar hij was toch zo op hoor!  

IMG_3930.JPG

 

We maaien paden in/over/door ons gras, zodat er ook een boel mooi kan bloeien en uitzaaien. 

IMG_3933.JPG

 

In Yurassic Park gaat niet alles even goed. 

IMG_3934.JPG

 

We hebben toch wat abrikozen omgezaagd omdat ze echt ziek waren. Ze lopen wel weer uit, we gaan het weer zien.... 

IMG_3935.JPG

 

Vandaag viel hier eindelijk ook een boel regen! Het water van het huis loopt her en der de grond in. Dat van de schuur loopt met buizen naar de vijver, en dat van de kas valt nu nog in van deze blauwe tonnen. Er moet nog een betere oplossing komen. Maar goed, nu viel er dus zoveel dat we er steeds weer een ton bij konden zetten en water over konden pompen. 

IMG_0596.jpg

 • Like 8

7 Comments


Recommended Comments

Die walnoot groeit goed zeg! Zat er al bloei in? Verder staat alles in de kas er prachtig bij. Snoei jij de hogere pepers eigenlijk? Enne mooie rode kippen, mijn ervaring is dat die nieuwsgierig zijn en gemakkelijk en goed leggen. Gelukkig heb je nog wel ergens aardappels, zijn het late?

 • Like 1
Link to comment

Ziet er goed uit allemaal. Afgezien dan van wat er allemaal verkl**t is door die engerlingen. Oohh..die sugarsnaps! Lekker. 
ja, jouw distel is groter, maar ben al heel tevreden met de mijne….😊

Fijn dat je ook eindelijk wat regen gehad hebt!😊👍🏻

 

 • Like 1
Link to comment

@appelvrouw ja die kippen zijn zeker nieuwsgierig, vooral naar mijn tenen als ik slippers aan heb... :shock: Ze wisten meteen dat ze hun eitjes in de legnesten (waar het ei wegrolt en in een lade komt waar ik dan vanuit de schone kant van het hok kan rapen) moesten leggen. Alleen 1 van de dames legt nog elke dag haar ei onder de zitstokken. Ik heb er al een paar dagen overdag een hekje voor gezet, van toch zeker wel 110 cm hoog, maar daar vliegt ze dus overheen om te leggen en weer terug om gewoon weer naar buiten te gaan. 

 

Er zit nog geen bloei in de walnoot. En nee ik snoei de paprika's/pepers niet nee. Ik dief niet, top niet, nix. 

 • Like 1
Link to comment

Oh zo bedoel je. Ja we gaan nog stokjes zetten, maar dan meer als een soort raster-steun-ding. Ik zoek even of ik foto's heb van vorig jaar en anders maak ik nieuwe. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...