Jump to content

Foto's van de tunnel, benieuwd wat jullie er van vinden ...


Jane Doe

649 views

Nog geen nieuws over wanneer de tunnel wordt afgebouwd en opgebouwd, geduld is een schone zaak maar ben een ongeduldig en onrustig persoon.

De voorkant met kiepgevel, luchtklep en deur. De tuinderij waar de kas nu nog staat, hadden alleen de deuren en de zijkant met luchtveld open voor hun bloemen.

20210818_181944.thumb.png.1c2e578aea3586a9495f6faeb856e86c.png

De zijkant met luchtveld, die als vleugels open gaan.

20210724_133259.thumb.jpg.9651992adfaa172dd0c82ee44532a14f.jpg

Vanuit het midden naar de voorkant.

20210724_133519.thumb.jpg.f862d29e6cf2118ceb0b4ed7853b02c3.jpg

Vanuit het midden naar de achterkant, zoals de voorkant.

20210724_133510.thumb.jpg.86eb55cfc026a939425c383fb6524b2a.jpg

En wat vinden jullie van de tunnel?

Het was een heel gedoe de foto's met handy te plaatsen, sorry voor de edit ongemak.

 

Edited by Jane Doe

  • Like 1

8 Comments


Recommended Comments

Ja is best groot ding, Filclair 8,5 bij 22,5 m, oude tunnel maar ddoor nieuwe zijn nog net zo. 

Plan is dat de moestuin verhuisd naar achter in de tuin en het voorste stuk helemaal siertuin wordt. Met terrasje en vuurplaats, boompjes en planten voor de sier en schaduw. In de tunnel dan de groentjes, wat zoals Appelvrouw al schreef kan helpen tegen ziektes. Maar ook voor zaadwinning een voordeel kan zijn, de afstand tussen de glazen kas en keukentuin zijn dan ook voor de meeste aardig goed. Gewassen zoals mais is altijd zo een ding, maar dan kun je dat deel afsluiten.

Naast de tunnel komen dan de buiten bedden, voor de gewassen die veel plaats nodig hebben zoals aardappel en pompoen en voor consumptie en niet zo zeer zaadwinning. 

Enige wat een beetje lastig wordt is water, omdat die afstand natuurlijk groter wordt. Maar dat lossen we wel op met extra slangen en waterbakken. 

Manlief is wel blij met de ruil en verhuizing, hopelijk gaat hij dan meer helpen in de tuin dan alleen maar gras maaien. Voor ons manneke is het ook leuker, kan hij nog beter door de tuin rennen en spelen.

Link to comment

Toch leek hij in het echt van buiten kleiner, maar van binnen weer niet. Het is een beste oppervlakje, met veel mogelijkheden. Die we volop moeten gaan benutten, de opzet market garden bevalt goed dus we blijven bij dat systeem.

Als ik het goed heb zijn er 5 bedden 6 paden mogelijk, dan kom je van beide zijdes aan elk bed. Kun je er gemakkelijk over de bedden stappen en staan. 

 

Link to comment

Wat een ding. Je had de afmetingen al eerder geplaatst, en toch is hij groter dan ik voor me zag. Lekker, meloen telen en zo. Maar het water geven, oef! En het opbouwen, dubbel oef!

 

Ik ben heel benieuwd naar de volgende hoofdstukken van dit avontuur.

Link to comment

Meloen en zo is natuurlijk heerlijk, ja water is zo een dingetje maar met slang en bakken wel te doen. De demontage, transport en montage laten we doen, ivm verzekering en zekerheid. Folie komt nieuw en extra luchtingsveld, eigelijk hoeft deze maat nog geen luchtingsveld. Maar extra luchtingsvelder lijken me geen overbodige luxe, maar bittere noodzaak met al die weersveranderingen. 

Eerst maar hoofdstuk demontage en dan montage, tot die tijd moeten we daar dat stuk tuin klaar zien te krijgen voor de tunnel. Onkruid is gemaaid en de bodem opgehoogd en gelijk maar dat is alles. Puin ruimen en bijhouden, de puntjes op de i moeten nog gedaan worden. Hopelijk kan dat nog voor de tunnel komt, dat zou wel een uitkomst zijn.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...