Jump to content
 • entries
  407
 • comments
  1,431
 • views
  1,131,184

Half juni


Jorieke123

617 views

Onze 'vallei' ligt er mooi bij, al zeg ik het zelf ;) We hebben er meerdere paden in gemaaid zodat wij, de hond, en onze eenden makkelijk kunnen lopen. Maar voor de rest mag alles nu groeien en bloeien. 

IMG_5965.JPG

 

Er bloeit dan ook heel wat. Rode klaver, witte klaver, weegbree, boterbloemen, hier en daar een margrietje, hier en daar wat klaproosjes, en de madeliefjes doen ook nog steeds hun best. 

IMG_5978.JPG

 

Er staat nog een klein beetje water in de vijver, al loopt het nu hard terug. 

IMG_5974.JPG

 

Deze kreeg ik heel wat jaren geleden van @Piroska geloof ik. Ik heb ze ook al wel eens helemaal weggehaald daar, om ergens anders te poten. Maar dan komt ie vrolijk weer op omdat je wat kleine bolletjes bent vergeten. Niet erg, ze zijn prachtig! 

IMG_5991.JPG

 

De papavers bloeien, en het is er een drukte van belang:

IMG_5992.JPG

 

Ik heb al wat doperwten zitten doppen gisteren, er hangen er nog leuk wat:

IMG_5999.JPG

 

Met de MTFD kreeg ik aardbeienplantjes van @Charly, 3 rassen die nu zo ongeveer vrucht gaan geven. Ik heb er nog wat sla tussen staan om eventuele engerlingen te lokken en omdat deze jonge aardbeienplanten nog geen heel veld vullen. 

IMG_6000.JPG

 

Mijn uien (gele, en een roze sjalot-vormige) groeien wel erg hard, ze raken de bovenkant van het tunneltje aan. Iets teveel kippenmest in dat stukje tuin? De kippen hebben er deze winter even gelopen. 

IMG_6001.JPG

 

IMG_6002.JPG

 

Chinese yam, en op de achtergrond nog een knolvenkel die ik daar vorig jaar had staan voor de teeltwedstrijd en dit was een zijscheutje of achterblijvende zaailing, dat weet ik niet meer zeker. En nu is het ineens een best aardige knol. 

IMG_6004.JPG

 

De zwarte bessen zitten propvol vruchten. De takken gaan er zelfs van hangen en daar zou ik wat aan moeten doen. Maar het zijn een stuk of 6 struiken en ik heb eigenlijk genoeg andere dingen te doen ;) De kippen lusten ze iig niet, dus ik kan de komende tijd plukken!

IMG_6006.JPG

 

IMG_6007.JPG

 

Welsh onion

IMG_6010.JPG

 

Kijkje in je kas:

IMG_6011.JPG

 

Er zit een vuiltje in de lens van mijn camera, dus bij tegenlicht krijg je dan dit... sorry :) 

IMG_6012.JPG

 

Ida Gold is goed bezig:

IMG_6015.JPG

 

IMG_6016.JPG

 

De paprika's doen het wat minder goed, ze gaan wel de hoogte in maar veel blaadjes zijn gekreukt en verschrompeld door die stomme luizen. Ik heb een paar keer gespoten met de welbekende groene plantenspuit maar ze blijven komen. 

IMG_6014.JPG

 

Dag!(-lelie ;) )

IMG_6017.JPG

 • Like 9

3 Comments


Recommended Comments

Wat een grappige sierui (neem ik aan). Die heb ik niet eerder gezien. 

 

Bij mij liggen sommige zwarte bessentakken zelfs plat op de grond, het zijn in dat opzicht inderdaad lastige klanten. Maar geen beest dat ervan eet. Sommige soorten groeien rechter, ik ben nog aan het uitzoeken welke soorten ik houd. 

Link to comment

Schitterend! Die venkel heb je vast al opgefretst …Ik heb heel veel lieveheersbeestlarven in de bomen gezocht, vooral in de perziken zaten ze. Die heb ik naar de luizen op de paprikaas in de kas gebracht. Heeft best gewerkt!

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...