Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  19,774

Inmaken en aardbeien a la Vreeken ...


Jane Doe

382 views

Na een lange zoektocht en een telefoongesprek met weck, kreeg ik de bevestiging dat alleen rond rand glazen en die toebehoor nog in de productie zijn. Een deel van de massiv rand gläßer krijgen een ander doel en deel een nieuw tehuis. 

Kon 5 "grote" glazen vinden, 2 worstjen, 2 sauzijsjes en 1 frikandellen (platte gehaktballetjes) . Die staan nu op, benieuwd hoe ze worden als alles goed gaat.

Even een waarschuwing vooraf, dit is geen reklame voor Vreeken en we krijgen niks betalen alles zelf. Weet niet eens of iemand van Vreeken meeleest, jullie? Mocht je niks over Vreeken willen lezen, is dit het punt mijn blog te verlaten 😉

Inmiddels best al wat besteld bij Vreeken en is op een paar kleinigheidjes goed verlopen. Zaadgoed, pootgoed en plantjes netjes aangekomen en zonder vervangers dus als het er niet meer is wordt het besteld zodra het weer op voorraad is. 

Dit keer waren de aardbeienplantjes is de aanbieding, voor de kindjes 2 pakketten en wat losse plantjes besteld. Onverwacht email dat een pakket zaterdag zou komen. Helaas naar maandag verzet, maandag verzet, dinsdag niks en geen bericht meer. Woensdag niks en donderdag ineens ja hoor het pakket. 

Een giga grote doos, schat zo een 80 x 80 x 50 cm gezien de deur(post). Dat had ik niet verwacht zo groot, maar na openen was die ruimte geen overbodige luxe. Veel luchtkussentjes zaten er niet in, alles mooi verpakt en Hermes (nu we toch reklame maken 😂) was heel netjes met de doos omgegaan. Geen krasje of deukje, Hermes bedankt voor de perfecte transport!

De 3 lossen plantjes in pot, netjes in een kunststof bescherming en als eerste uitgepakt. Daarna de pakketten, 10 plantjes in potten per soort. 4 soorten per pakket, voor de rekenwonders onder jullie die al weten hoeveel plantjes we moeten planten.

De 10 zaten in een tas met die piepschuimdingen (geen idee hoe je die noemt), daar nog een tas om met tape. Was een heel werk die voorzichtig uit te pakken, de reis van weekje had ze geen goed gedaan natuurlijk  (zaterdag aankondiging, 1 a 2 dagen in Nederland onderweg naar Duitsland dus donderdag of vrijdag gepost door Vreeken maar kan ook eerder zijn. Ze zagen er zielig uit met zwarte afgestorven delen en een paar dood geheel zwart. Staan nu bij de komen van hun reis en krijgen van onder hun water. 

Zodra ze zijn bijgekomen, zullen we de dode delen knippen en dan wat vloeibaar voeding geven. Dan de bedden klaarmaken en planten, dit jaar geen verwachtingen meer alleen dat ze mooi bijtrekken en ontwikkelen voor volgend jaar.

Vreeken blijft in ons bestellijst, bedankt en tot de volgende bestelling.

Nog even en we kunnen hopelijk de eerste paar weckglazen af laten koelen en morgen dan ervaren of ze vacuum zijn na de klemmen verwijderen. Zijn ze gelukt kunnen ze op de plank, zo niet zullen ze goed smaken.

 • Like 2

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...