Jump to content

Teunboon

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De grote bak (20L) is weer bezig. komt er nu aan alle kanten langs. als deze uitgewerkt is ga ik op stro proberen. Weet iemand waar je daar kwalitatief goede zakken voor kan kopen? Ik heb wel van die plastic inzamelzakken, maar je ziet dat er vaak zakjes van een soort van landbouwzijl gebruikt worden maar die kan ik nergens vinden.
 2. We hebben nu een aantal succesvolle bakjes gedaan op koffiedik. De ‘professionele’ kwekers zie je echter zakjes gebruiken gevuld met stro? Is dat ook gewoon te doen? Zak nemen waar bolletjes oid in heeft gezeten, vol stoppen met hooi en wat koffiedik en dan ophangen? Of lukt dat niet met hooi?
 3. Ik haak even in: op mijn zaden staat dat ik pas vanaf eind april kan voorzaaien onder glas. Zit er dan zoveel verschil tussen het zaaimoment per soort of klopt het zakje niet?
 4. @rorror Nee, zit gewoon in potjes met tuinaarde. ze hebben wellicht wel wat te nat gestaan.
 5. Ik probeer de pepers tegenwoordig overdag buiten neer te zetten met een overdekte bak. Haal ze nu echter zo naat binnen. is dit zonschade of kouschade?
 6. Geen schande toch? Ik heb diezelfde gekochf. Paar euro voor 100 stuks, en herbruikbaar. Scheelt weer bakjes sparen. Hobby mag ook wel een beetje geld kosten he 😉
 7. Ze zijn hier in inmiddels al zo’n 20cm. Gekweekt op een raam op het zuiden. Sinds 3 weken zet ik ze iedere (droge) dag een goed deel van de dag buiten om af te harden. Lijkt de groei niet te stagneren en ze zijn mooi stevig.
 8. Ah ok. Ik dacht dat t mogelijk iets met de afzet van bepaalde stoffen van jonge planten of een uiteindelijk tekort aan voedingsstoffen van doen had dat ze dat zo specifiek adviseren. Maar het is dus gewoon om makkelijker uit te dunnen/voor te zaaien. Zaaiplek gewoon goed prepareren en dan direct de volle grond in op de definitieve plek is dus geen probleem.
 9. Ja maar dan hebben we het seq over sla. De vraag is wat de instructie op een zaadpakje in een zaaibed in de volle grond, later uitplanten naar de definitieve locatie betekent / omvat en waarom je dus eerst zou voorzaaien in de volle grond in plaats van direct op de definitieve standplaats te zaaien.
 10. Dank voor het antwoord. Als ik dan toch voorzaai in een bed, waarom moet dit bed dan op de volle grond liggen en niet bijvoorbeeld in een tray of in potjes? Lijkt me dat je dan nog veel meer invloed hebt op de omstandigheden? je voorbeeld van sla heb ik nu in een zaaitray die ik afhankelijk van het weer binnen of buiten zet met of zonder kap. Begrijp ik dan dat die instructie zoveel zegt als: voorzaaien.?
 11. Ik zie het op menig pakje zaadjes staan: op een zaaibed in de volle grond, als de planten groot genoeg zijn uitplanten naar de definitieve locatie. Indien het binnen voorzaaien is snap ik het, maar dat is het niet. Waarom zou je iets buiten in een zaaibed zetten en dit vervolgens naar een andere plek verhuizen? Waarom niet op de definitieve plek 2/3 zaadjes, eventueel de grond mixen met wat zaai en stekgrond en dan uitdunnen? Wellicht snap ik er helemaal niks van maar kan iemand me vertellen wat de zin of onzin van deze instructie is?
 12. Ik was het.. alle gekkigheid op een stokje: dien je die niet bijna 1.5cm onder te stoppen?
 13. https://www.moestuinweetjes.com/moestuin-kalender-maart/ Ik gebruik deze. Vind m zeer compleet (niet alleen wat zaai je, maar ook wat doe je met hetgeen je de maand ervoor gezaaid hebt of wat kun je oogsten). Klik je op een groente dan kom vervolgens op een pagina waarin precies uitgelegd wordt hoe je zaait, wanneer je verspeend, etc. (bijvoorbeeld andijvie https://www.moestuinweetjes.com/andijvie/). Maar ook bijvoorbeeld standplaats, welke buren wel/niet, etc. Daarnaast verkopen ze ook vanalles en zit er bij alles ook een directe link naar de webshop en het product van zaden tot potten. Vreekens wordt hier overal aangeprezen maar ik vind t een verschrikkelijke tent: geen of extreem slechte communicatie, extreem lange levertijd en je krijgt gewoon de helft niet geleverd. Daarnaast nog wisselende ervaring met opkomst van soms maar 50%.
 14. Van de grote bak inmiddels bijna 300g geoogst. De kleine emmertjes ook kunnen oogsten al was de oogst daar beduidend kleiner.
 15. Dank voor het antwoord. Ik zie dat je de propagator van de action gebruikt. Creeert dat genoeg warme om ze buiten te houden?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...