Jump to content

Teunboon

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe 'roze' dient een butternut te zijn? Ik heb er op dit moment een aantal hangen die maar niet af lijken te willen kleuren. Er zit wel wat rossigs overheen maar je ziet het groen er nog steeds door, inmiddels 1.5 maand.
 2. Inmiddels al zo’n 10 joekels kunnem oogsten. De plant lijkt nu echter ziek te worden. Het hele blad is geel bruin en krult op. Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn? Foto is van dit weekend. Zojuist gekeken en de hele klimop is bruin.
 3. Mijn vijgenboom heeft van de -17 winter een klap gehad denk ik. Vrijwel alle takken zijn dood. Gevolg is dat aan de basis nu verscheidene nieuwe stammetjes ontstaan. Het begint een waar vijgenbos te worden. Doe ik er verstandig aan om die weg te nemen of is dit een gelukje bij een ongeluk en kan ik binnenkort heel veel vijgen verwachten?
 4. 9 euro voor 15 kilo geperst bij de welkoop. bedek je 50m2 mee.
 5. Afgelopen voorjaar hebben wij 5 kuub champost ondergebracht. Gevolg is dat we nu wekelijks soms kilo’s champignons uit de tuin vissen. Vrienden, familie en medetuinders worden ruimschoots voorzien, dus we zijn op zoek naar manieren om het overschot nuttig te gebruiken. Ik denk dat we inmiddels al een 20 kilo op de composthoop hebben gegooid, en dat vinden we zonde. er ligt inmiddels een aantal kilo in de vriezer, dat is voorlopig genoeg voor de macaroni en risotto. Maar we zijn op zoek naar andere methoden. ik heb al gelezen dat champignons zich prima laten drogen en in wekpotten tot een jaar goed blijven. Handig voor sauzen, als smaakmaker en in soep. ik ben benieuwd of de mensen hier nog andere bestemmingen weten. Ik had al gekeken naar Duxelles of pesto, maar het is mij onduidelijk hoe lang dat te bewaren is. Ik hoor graag of jullie nog leuke ideeën hebben.
 6. Inmiddels een maand verder. De aardappels hebben wortels maar van scheuten nog geen enkel spoor.
 7. Afgelopen jaar heb ik een wormenpopulatie in huis gehaald die het vooralsnog goed doen. Nu de moestuin klaar is en de compostplek ook, wil ik ze naar buiten verhuizen zodat ik naast reguliere compost ook gewoon kwalitatieve mest zelf kan vervaardigen. Ik heb hiervoor een grote 200L plastic compostbak (zon traditionele groene) met schuif voor en deksel met luchtgaten. De onderkant is echter open. Doe ik er verstandig aan om de onderkant af te sluiten ivm weglopen wormen? Of kan ik die open laten en blijven ze lekker in de bak omdat er altijd te schaften is? Iemand daar ervaring mee?
 8. Waarom geen palen van robinia? Europees kastanje valt onder de hardhoutsklasse. Palen kosten je rond de 10 euro voor 2.5m en ik vind ze erg fraai.
 9. Kolen lijken me slakken. Bij mij ook alle rode kolen en broccoli’s opgegeten. Je kunt er halve petflessen overheen zetten zolang de kolen klein genoeg blijven.
 10. Afgelopen voorjaar hebben wij champost in de moestuin gedaan. We hebben dit niet door de bodem gewerkt maar ‘onder’ de grond gewerkt. Dus grote sleuven, champost erin en dan afdekken met gewone grond. nu komen er op verscheidene plekken champignons op, we hebben er al bijna een kilo of 4 van geoogst. Enerzijds super leuk natuurlijk, anderzijds zorgt het opkomen van de champignons dat zaailingen uit de grond gedrukt worden. hadden we de champost echt moeten mengen met de grond? Of is dit een door ons onvoorzien gevolg van het gebruiken van champost?
 11. Er is een site die heet Nudge, daar kun je oa mensen vinden die gratis wormen aanbieden, maar ook andere oa in Almelo en enschede.
 12. Wij hebben zelf om deze reden langs de hele tuin een rand gezet met tegels. Binnen de tuin worteldoek met daarop houthaksel. Op de gedeelde paden stro. Voor 9 euro koop je bij de welkoop 15Kg geperst, dat moet genoeg zijn voor zo’n 30 tot 40 m2 pad.
 13. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we in Nederland (als het goed is) de laatste nachtvorst. Met nog een week tot de ijsheiligen een mooi moment om de courgettes/tomaten/etc. naar buiten te doen? Of wachten jullie nog even?
 14. Ik zie hier dat relatief veel mensen vroeg uitplanten. De stokbonen die ik gezaaid heb lijken echter niet tegen kou te kunnen? Bij mijn weten geen enkele sperzieboon? Ben ik te bang of moet je de voorschriften met een korrel zout nemen?
 15. De tomaten die verkleurden zijn nav grotere pot weer duidelijk herstellende. Toch een voedingsdingetje zo lijkt t.
×
×
 • Create New...