Jump to content

Komkommer 2021


acpronk
 Share

Recommended Posts

Mijn komkommers, gezaaid vorige maand, weet nou niet meer of dat aan het begin of halverwege april was, krijgen nu al vruchtbeginsels.
Ivm de lage nachttemperatuur, woensdag op donderdag 5 graden, staan ze nog binnen. Of kunnen ze daar wel tegen? Tomaat staat wel gewoon buiten in potjes. Pe/pa ook nog binnen.
Neem aan nu nog vruchtbeginsel eruit halen, en wanneer is het veilig ze uit te planten, bij welke minimale nachttemperatuur? Gewoon in de volle grond.39e50a803e4fcf9ce4b26db48b83d7a8.jpg78a85fb1ef6d8499b6847837acb1b161.jpg2085347598e697eb99ae771d3efcd4be.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ik zou toch wel wachten tot nachttemperatuur vanaf 8 graden. Ivm stilstand in de groei. 
Ivm het koude voorjaar ben ik pas op 2 mei begonnen met zaaien van dit soort vrucht gewassen, ik denk dat ik niet veel later vruchten heb AC.

 

 

8E831D48-2B1B-4DAE-AE20-A30CE1B669AB.jpeg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik moet denk ik toch flink geduld oefenen, morgen en overmorgen nog windkracht 3, maar de rest van de komende 2 weken wordt er windkracht 4 tot 5 voorspeld.
Windkracht 5 is in de polder dodelijk voor pas geplante planten, heb ik vorig jaar geleerd. Windkracht 4 is denk ik ook niet best.

Valt me op dat er sinds vorig jaar veel meer wind is, of lijkt dat maar zo? 1-2 keer per maand hebben we hier wel windkracht 5, genoeg om planten kapot te maken.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik heb:

Guangzhou

Everyone Envy F1

Phoenix Plus

Zelenyye ZMei

Nastoyashchiy Polkovnik F1

Teshcha F1

May F1

Lavina F1 (nog niet opgekomen)

Aprelskiy F1 (ook nog niet opgekomen)

 

Ben die van Lidl vergeten te zaaien, en aangezien er nog genoeg tijd is kan ik die vanavond zaaien.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nee, wel bij Nikitovka. Maar die kan helaas niet meer leveren.
Ze hebben ook een winkel op eBay, en daar staat dat ze aan zowat alle landen niet meer kunnen leveren (en de winkel is ook leeg). Heeft waarschijnlijk met het conflict met Rusland te maken.

Heb je enkele zaadjes nodig? Kan er wel wat missen.

En ik zal ze dit jaar maar apart planten, apart van de andere komkommers, en dan een komkommer bewaren voor de zaadoogst. Of lijkt jou dat niet handig? Is dan wel geen F1.

Link to comment
Share on other sites

Vorig jaar was de uitkomst van de snack komkommer zaden 0÷.. dit jaar nieuw zaad besteld en extra veel gezaaid begin mei en je raad het al, komt alles uit! Heb van het weekend 4 plantjes in de kas geplaatst, er staan er nog 3 in een p9 potje in de kas te wachten, hoop over een week tijd te hebben beetje ruimte te maken om die buiten uit te planten, leuk om dat verschil te kunnen ervaren qua opbrengst. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik hoop het niet, ik heb mijn niet opgekomen soorten vanochtend nogmaals gezaaid, en de Konsa van de Lidl ook.

Zaadwinning heb ik bij komkommers ook nog niet gedaan. Maar dat zal alleen lukken als die mannelijke en vrouwelijke bloemen maakt, en de bloem bestoven wordt.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik heb mijn plantjes vanmorgen uitgeplant in de kas. Daar had ik ze ook gezaaid, dus ze zijn al gewend aan de temperaturen daar. Die lopen aardig op als de zon er op staat! Ik heb er 3 gezet, eigenlijk iets teveel voor ons 2-en als de plant eenmaal echt lekker draagt. Maar in de aanloop daar naartoe zal het wel lekker zijn dat er een plant extra staat. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heeft deze nog enige overlevingskans? Er zaten wat mooie bladeren aan voor ik de plant naar buiten deed, maar het weer en de slakken hebben de plant echt toegetakeld. Zou dit nu met mooi weer nog bij kunnen trekken? En heeft het anders nu nog zin om komkommer voor te zaaien? Of in volle grond. Of zal ik het eruit halen en iets anders er in doen? 

PXL_20210529_063720624.jpg

Link to comment
Share on other sites

De plant zal vast wel wat bij kunnen trekken, maar de kans is groot dat er niet veel oogst komt, denk ik. Ik zou er een andere klimmer zetten, tenzij je ruimte over hebt.
Zaaien is denk ik net te laat, maar kijk anders even op mooiemoestuin.nl

Link to comment
Share on other sites

Mocht je toevallig in de buurt van capelle aan den ijssel wonen, ik heb nog een paar plantjes in potje staat in de kas waar ik nog niet weet waar te plaatsen (staan er al 4 in de kas uitgeplant  zijn gewoon over). 

Edited by Vastone
Link to comment
Share on other sites

Ik hoop dat de mijne ook bijtrekken. De verhuizing van potje naar pot ging heeeel moeizaam voor 1 in het bijzonder. Ik heb 1 plant die ook treurig was, maar die al meer bijtrekt en 1 die nog compleet in de kreukels ligt... gek jaar. Met alles lijkt wel trouwens.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dit is mijne.
Een twee weken geleden gekochte geënte minikomkommer. Er is alleen een probleem: de komkommertes vallen weer af voordat ze echt groeien en zijn dan ook gelig groen geworden. Iemand tips? 701dcc5d94807b87f9bc2abff06901e8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...