Jump to content
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Z-O Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben een pruimenboom aan het omhakken. Te weinig pruimen die ook nog eens niet heel lekker zijn. Veel ongedierte. Raar model en veel te groot. Neemt ook veel te veel licht weg van alles wat er omheen staat. Ik was er helemaal klaar mee. Vandaag de helft gedaan, morgen nog een dikke tak en de stam. Meteen een enorme bos boerenjasmijn mee weggezaagd. Ook nog de framboos teruggesnoeid, de stambonen gerooid en zieke tomatenplanten opgeruimd. Weer begonnen met water geven. Het is weer kurkdroog.
 2. Ik heb vandaag mooie grote uitlopers van de Japanse wijnbes van @DannyL gekregen en als bonus kreeg ik nog een vijg inclusief mini vijgjes mee! Heel erg blij mee.
 3. Ik meld me definitief af nu. Ik heb alles weggegooid want ik denk niet dat er nog iets opkomt. Laatste zaaironde was in de laatste week van juni.
 4. Ik kwam wel dit tegen: https://www.seeds-gallery.shop/nl/home/cherry-kumato-black-tomato-seeds.html Als je een kaart van Sligro hebt, kan je de tomaten daar ook kopen.
 5. Ik heb vanmiddag en vanavond tussen de tomaten gezeten. Dieven, opbinden, snoeien en de eerste planten toppen. De planten die ik heb getopt, zijn die ik het eerst gezaaid heb. Ze werden te hoog en ik wil er wel bij kunnen. Gelukkig wat dieven laten staan dus de opbrengst zal meer dan redelijk zijn. Ze zijn allemaal goed bijgetrokken na dit vreselijke voorjaar. Morgenavond verder, ik ben op de helft. Verder hier en daar wat onkruid gewied, wat gesnoeid, gras gemaaid, wat water gegeven en een inspectierondje gelopen. Daardoor ook weer mijn to-do lijstje aangevuld. Natuurlijk ook wat geoogst: frambozen, bessen, courgettes, patissons, komkommers, tomaten, wat pepers en paprika’s. De kat heeft ook geholpen, die heeft 3 ratten, 4 muizen en een koolwitje gevangen terwijl ik bezig was. En de eerste 3 opgegeten 🤢 Nu lekker languit in de stoel met een grote kop verse kruidenthee, een zadenpakket samenstellen voor een vriendin die op het zuidelijk halfrond woont en waar het nieuwe seizoen binnenkort gaat beginnen. @Mellie er gaan ook een paar van jouw Turkse tomatenzaden die kant op. Ze groeien inmiddels ook in India, de VS en Canada 😄
 6. @Ellen1 Dat is volgens de hele vriendelijke klantenservice jongen: Iznik. Ik had hem dit jaar niet gezaaid, want genoeg andere komkommers en augurken. Fijn om te weten dat ze zo goed gaan, dan zaai ik ze volgens jaar ook. Het is behoorlijk prijzig zaad zag ik, zelfs voor een F1. (Horti Tops 8 zaden voor iets van €5) Bij mij doen de boontjes het heel erg goed en het zijn ook nog eens hele lekkere! Al 3 keer geoogst en er zit nog heel veel aan. Valt mij niet tegen voor een stamboon.
 7. @Mellie dat probleem had ik vorig jaar ook met alle onleesbare namen bij de tomaten. Zo zonde! Dit jaar heb ik er wat blanke nagellak overheen gedaan en dat werkt fantastisch. Ook bij een goedkope Action pen. Kan natuurlijk ook met blanke lak uit een spuitbus of lak uit een pot maar ik heb overal flesjes blanke nagellak staan en zo komen die oude flesjes nog van pas!
 8. Hahaha @Mellie die slakkenkorrels zijn wel nodig. Ik weet niet wat er in deze venkel zit maar slakken galore! Ik had er een brede en dikke laag verdorde hulst bladeren omheen gelegd maar zelfs dat werkte niet. Zou venkel een soort van slakkenkruid zijn?
 9. Ik zit hier ook erg in dubio. Opgeven of toch nog even wachten. Ik heb alles gezaaid, in meerdere porties. In totaal zijn er 3 opgekomen. Die gingen goed, tot ik ze in de volle grond had gezet. Toen zijn ze weggespoeld of opgegeten door slakken. Nu staan er nog kweekbakjes binnen maar daar gebeurt niets meer mee. De laatste 6 ‘zaadjes’ heb ik allemaal maar bij elkaar gedaan. Ik las hierboven ergens dat er veel verontreiniging tussen zat en na ze goed bestudeerd te hebben met de loep, tot de conclusie gekomen dat het allemaal losse flodders waren. Ik vermoed dat er tussen de rest ook weinig echt zaad zat want normaal heb ik geen problemen met het ontkiemen van zaad. V9 t/m V22 staan dus nog op de vensterbank maar of er nog wat gaat gebeuren? De laatste zaaisessie op 22/6. Elke ochtend kijk vol goede hoop in de bak, maar helaas.
 10. Frankrijk was het niet, wel Ivoorkust een oude Franse kolonie. De bloemkolen zullen dus hoogstwaarschijnlijk wel uit Frankrijk zijn gekomen 😂
 11. Toch wel heel fijn dat je nu weer even de tuin in kunt lopen om je ontbijt wat op te vrolijken! Vanavond weer boontjes! Nog even een leuk en vooral lekker recept zoeken. Gelukkig vind ik boontjes nu weer lekker. Ik heb in mijn jeugd in een ver buitenland gewoond. Na droogte en mislukte oogst was er op een gegeven moment aan groente niets anders dan boontjes te krijgen. In mijn herinnering aten we een maand lang elke dag boontjes. In de supermarkt was er wel genoeg geïmporteerde groente te koop maar een bloemkool was dan 70 gulden (± €32 voor de jongelui), inflatie niet meegerekend. Dat had mijn moeder er niet voor over Toen snapte ik dat echt niet en ik heb echt jaren, zeker 10, geen boontjes meer gegeten!
 12. @Vastone volgens mij komt het recept uit z’n eerste boek, dat rode. (Heet dat niet gewoon Ottolenghi?) Dit is een link naar het recept in het Engels: https://ottolenghi.co.uk/recipes/french-beans-and-mangetout-with-hazelnut-and-orange-full Het was echt weer heel erg lekker!
 13. Boontjes op z’n Ottolenghi met bijna alles uet en een lekkere waterbuffel biefstuk! Bij de boontjes: hazelnoten, knof, lente ui (allemaal uet) en wat sinaasappelrasp. Biefstuk simpel op de grill met alleen z&p.
 14. Ik heb het boontjes seizoen geopend 😍 Vandaag ook de eerste niet-cherrytomaat uit de volle grond! Ik zag hem met de dag roder worden en moest behoorlijk geduldig zijn. Het is er eentje van de soort Maja, die het in de koude en natte gebieden goed doet. Daar ben ik het wel mee eens. Vorig jaar deed hij het erg slecht maar dit jaar gaat het echt goed. Wat ik er vorig jaar van heb geoogst was niet bijzonder smaakvol. Dit jaar hangen ze vol met tomaten en de smaak is goed! De frambozen zijn inmiddels in mijn mond verdwenen. Elke dag een beetje meer oogsten.
 15. Ik heb ook de eerste frambozen vandaag geoogst. Zo te zien wordt het een mega oogst. Hier kwamen de nieuwe frambozenstengels zelfs in gras op. Ook het gras zit vol oranje wortels. Ik denk dat die in het vogelvoer hebben gezeten. Ze doen het daar beter dan wat ik zelf heb gezaaid 😂 Straks nog wat kruiden en sla oogsten voor de hapjes.
×
×
 • Create New...