Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je vandaag gezaaid/geplant? (seizoen 2012)


geedee

Recommended Posts

Lijkt me leuk (en handig) om te weten, zo door het jaar 2012 heen, wat jullie elke dag gezaaid hebben...of geplant.

 

Zo laten we elkaar misschien denken aan : O Ja...dat heb ik ook nog liggen en kan dus nu de grond...of kas in.

 

 

Ik heb tomaten en paprika's voorgezaaid en ga ze eind februari in de kas zetten als er geen strenge vorst voorspelt wordt.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb op 4 december paprika en tomaten gezaaid,die staan er[tot nu toe] er heel mooi bij. Vandaag heb ik de winter poot uien,in de volle grond gedaan,wortels gezaaid in de koude kas, de wedstrijd aubergine heb ik van de week gezaaid, en binnen heb ik ook sla de meikoningin gezaaid vandaag, zo gauw als ze goed hanteerbaar zijn gaan ze ook de koude kas in. En toch zeer eigenwijs ook 2 komkommers zaaien, morgen,lukt het niet dan doe ik het in de juiste maand. Allemaal afwachten gewoon proberen.

Link to comment
Share on other sites

Jullie zijn vroeg met de tomaten (en komkommers?!). Die gaan bij mij pas de eerste of tweede week van Maart in de grond. De paprika's worden wel binnenkort gezaaid.

Jos heeft het hier ooit wel eens mooi geschreven, in het kort: 'geduld hebben'

 

5 januari gezaaid: aubergine (Fenguyaun purple) teeltwedstrijd forum

Vandaag 7 januari gezaaid: Zomerprei (naam: columbus)

Link to comment
Share on other sites

Ik zie dat iedereen al peper, paprika en tomaat zaait. Is dat voor in de kas, want die mogen toch pas na 15 mei naar buiten (dus niet in de kas).

Ik heb zelf geen kas, maar ik hoop dit jaar wel paprika, tomaat en peper buiten te zetten. Alleen dacht ik dat je die pas in april zaaide.

@Jorg prei? Zaai je dat ook binnen? Ik dacht dat die direct buiten op een zaaibed moesten?

 

(Zoals jullie merken weet ik er nog niet zoveel van)

Link to comment
Share on other sites

Ja klopt hoor Heylane, Frans heeft daarvoor ooit eens een goede tip geschreven hier op het forum (staat denk ik ook wel bij tip vd week). De kas bij huis is echter betegeld en de grond in de moestuin is nog te nat en niet fijn. Bovendien zaai ik met genoeg tussenruimte dus ze kunnen er een flinke tijd in blijven staan

 

Paprika, peper en tomaat doen het verder prima zonder kas maar de planten kunnen pas rond mei naar buiten. Nog even wachten met zaaien dus als je geen kas hebt. April is te laat, voor parika zou ik februari aanhouden, voor tomaat is eind februari begin maart vroeg genoeg.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben vandaag met seizoen 2012 begonnen door in een kweekbakje wat slazaadjes van het ras Matilda te leggen , mijn favoriete ras kropsla , zodat ik over een paar weken wat vroege plantjes heb . Verder heb ik gisteren nog een paar zaadjes van de "wedstrijd aubergine" in kleine potjes gelegd maar dat is meer uit nieuwsgierigheid naar keimduur en kiemkracht dan dat ik verwacht dat ze serieus mee zullen kunnen doen met de wedstrijd. Daarvoor is nu zaaien voor deze plant naar mijn mening nog te vroeg en ik verwacht dan ook dat deze eerste plantjes eerder sukkelaars zullen worden dan potentiele kampioenen.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

vandaag( naar aanleiding van jullie gesprekken over olifant knoflook ) een paar ordinare dus naamloze knoflook tenen in een bloempot gezet. Lauter uit nieuwsgierigheid hoe dat zal groeien. Ze waren toch al ver uitgelopen dus het was ,weg doen of in de aarde zetten.Zie wel wat er gebeurt. vr gr Wilma

Link to comment
Share on other sites

Ik heb wat frambozen verplaatst. Er liggen er nu nog een heel stel ingekuild waar ik nog moet verzinnen waar die hun nieuwe thuis zullen krijgen. Zo wordt de tuin toch stukje bij beetje klaar voor het voorjaar.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link to comment
Share on other sites

vandaag mij uitgesloofd ,( Letterlijk en figuurlijk) om mijn 2 e vak van moestijngebeuren in orde te krijgen. Het wordt verdraaid moeilijk al dat gespit. Rugpijn, en mijn handen staan zowat krom van ellende. Maar... niet getreurd, ik heb een grelinette in het vooruit zicht.Via google een site gevonden die uit de doeken doet hoe je zo iets maken kan. Dus... mijn zoon lief aangekenen, misschien dat hij daar de tijd voor kan vinden.

Verder heb ik de 2 rabarber planten in de boomgaard gezet, er was daar nog een plekske naast de cox oranje.

nu... uitgevloerd. groetjes Wilma

Link to comment
Share on other sites

Na gedane arbeid is het goed rusten moet je maar denken wilma

 

Vandaag prei voorgezaaid...lekker eigenwijs in een (recycle diepe vlees) bak binnen.

 

Ik zie dat rode kool ook al kan...ga ik morgen doen dan.

Link to comment
Share on other sites

Ja ikke....heb die al in de winter gezaaid...kun je in principe binnen zaaien...moet er wel plaats voor hebben om ze tot half mei(als je geen kas hebt) binnen te laten staan. De planten hebben dan een behoorlijke voorsprong en gaan eerder vrucht maken.

 

Kan nu dus ook.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag is mijn vensterbank weer iets voller geworden. Naast wat probeer tomaatjes staan er nu ook kleine potjes met de wedstrijd aubergine, mme Jeannette pepertjes en rode paprika. *wacht geduldig af*

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...