Jump to content

marcostuin

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  zeeland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi, wie heeft de vloeibare meststof van de action al eens geprobeerd en wat was het resultaat?? Het is een dikke stroop in die groene plastic fles en vraag me af of het goed werkt of helemaal niet....
 2. met goed afwas middel, bijv. dreft met een beetje water soppen en boenen, zodat je alle oppervlak hebt gesopt binnenin met borstel, dan schoon spoelen met schoon water, en dan dit nog eens herhalen dan lijkt me dat het wel schoon is. eventueel nog een 3e keer herhalen, daarna misschien het vat helemaal vullen met water en een paar dagen laten staan zodat laatste olie naar het oppervlak kan drijven, en daarna het vat leeg maken, dan is het wel schoon hoor!
 3. ploegen,en wat zoet zand en compost doormengen door te fresen, jaa een tuin berekend hard werken!!!
 4. de aubergineplant die ik heb staan is ook zo een 50 cm hoog maar kan die buiten blijven staan in de volle grond buiten, of kan ik deze beter oppotten en in huis zetten nu het koude en natte weer er aan komt??
 5. Mijn advies : bramen afkippen op een halve meter, het afval afvoeren,( geen doornen meer in je tuin) dan een minikraan huren evt. met machinist als je zelf geen ervaring hebt, en de braamstruik wortels uitscheppen en als dat allemaal weg is , het hele stukje lucht om spitten met de mini kraan, dan compost aan voeren eroverheen verspreiden en dit infrezen, met een tuin frees, misschien heeft de eigenaar van de minikraan een tuinfrees, ( hovenier) dan heb je direct een prachtige bodem. en voor de winter nog wat stalmest in spitten dit kost natuurlijk wel wat en ik weet je budget niet maar heb je snel mooie vruchtbare grond.
 6. gelukkig dat ze wel de spelt versie kan hebben in kleine porties dan , bij veel winkels ook bij appie hein hebben ze spelt brood of koekjes ed. ikzelf mocht de rogge ook niet ,
 7. oow ja een foto zeg meer , de grondankers waar ik over berichtte zijn om horizontale belastingen op te vangen van bijv. een damwand of beschoeiing
 8. ik gooi nooit of gebruik nooit onkruid afval of gras maaisel in de compostbak, dit kan te veel problemen opleveren als de temperatuur niet hoog is geweest en het zaad niet door is gegaan. dit maaisel en afval van onkruid breng ik altijd naar de gft afdeling van onze milieu straat met een kar vol tegelijk, ik spaar het op en als de plek te vol word laad ik het op en breng het weg. ik wil het risico niet meer hebben dat er allemaal gras opkomt of onkruid.
 9. ja dat is waar, sorry ik bedoelde ik ben overgevoelig voor tarwe en rogge gluten.
 10. ik zag in de mooi moestuin van Balieu garden in engeland waar het kasteel en nationaal auto museum is gevestigd hun kruiden-, bloemen- en moestuin. en ze hadden de afrikaantjes in de moes tuin gezet met daartussen ui /prei en wortelen, deze planten leven in symbiose ( versterken/helpen elkaar) heb ik al eens gehoord, is dit zo en welke andere planten kan ik er volgend jaar nog meer tussen zetten? ze hadden ook de rode bietjes in een rijtje langs een pad gezet wat er leuk eruit zag, helaas heb ik geen foto's.
 11. weet iemand of dit te koop is, heb het nu bij de groenrijk kunnen kopen maar in klein verpakking van 2.5 kg, maar wil nu graag ook goedkoper de 20 kg versie ik woon op walcheren zeeland.iets in de buurt?
 12. ik heb bloed beender meel gestrooid en wacht nu af....... weet iemand groot verpakking te koop 20kg?
 13. Dit heb ik ook en probeer zo veel mogelijk dit alles te vermijden, en eet nu spelt koekjes, en brood. en qua melkprodukten mag ik verzuurde produkten wel zoals biogarde , (stand, of roer) hoe is deze diagnose vastgesteld?? was dit in ziekenhuis, of bij bijv, natuur genezend arts??
 14. je kan ook al je een beetje handig bent , ipv. deze ankers , zelf iets maken wat wij ( heb eigen bedijf) altijd toepassen bij grondkerende constucties: een stalen staaf met aan de ene kant iets wat tegen gehouden moet worden, en aan de andere kant het anker: dit zijn 2 palen in de grond gedrukt in een kuil waardoor deze later niet boven de grond komen, ze zijn 10 cm van elkaar af gezet en anker stang komt er tussen in, nu alleen een plaat met gat erin over de stang en een moer erop . en klaar!!
×
×
 • Create New...