Jump to content

marcostuin

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marcostuin

 1. Hoi, wie heeft de vloeibare meststof van de action al eens geprobeerd en wat was het resultaat?? Het is een dikke stroop in die groene plastic fles en vraag me af of het goed werkt of helemaal niet....
 2. met goed afwas middel, bijv. dreft met een beetje water soppen en boenen, zodat je alle oppervlak hebt gesopt binnenin met borstel, dan schoon spoelen met schoon water, en dan dit nog eens herhalen dan lijkt me dat het wel schoon is. eventueel nog een 3e keer herhalen, daarna misschien het vat helemaal vullen met water en een paar dagen laten staan zodat laatste olie naar het oppervlak kan drijven, en daarna het vat leeg maken, dan is het wel schoon hoor!
 3. ploegen,en wat zoet zand en compost doormengen door te fresen, jaa een tuin berekend hard werken!!!
 4. de aubergineplant die ik heb staan is ook zo een 50 cm hoog maar kan die buiten blijven staan in de volle grond buiten, of kan ik deze beter oppotten en in huis zetten nu het koude en natte weer er aan komt??
 5. Mijn advies : bramen afkippen op een halve meter, het afval afvoeren,( geen doornen meer in je tuin) dan een minikraan huren evt. met machinist als je zelf geen ervaring hebt, en de braamstruik wortels uitscheppen en als dat allemaal weg is , het hele stukje lucht om spitten met de mini kraan, dan compost aan voeren eroverheen verspreiden en dit infrezen, met een tuin frees, misschien heeft de eigenaar van de minikraan een tuinfrees, ( hovenier) dan heb je direct een prachtige bodem. en voor de winter nog wat stalmest in spitten dit kost natuurlijk wel wat en ik weet je budget niet maar heb je snel mooie vruchtbare grond.
 6. gelukkig dat ze wel de spelt versie kan hebben in kleine porties dan , bij veel winkels ook bij appie hein hebben ze spelt brood of koekjes ed. ikzelf mocht de rogge ook niet ,
 7. oow ja een foto zeg meer , de grondankers waar ik over berichtte zijn om horizontale belastingen op te vangen van bijv. een damwand of beschoeiing
 8. ik gooi nooit of gebruik nooit onkruid afval of gras maaisel in de compostbak, dit kan te veel problemen opleveren als de temperatuur niet hoog is geweest en het zaad niet door is gegaan. dit maaisel en afval van onkruid breng ik altijd naar de gft afdeling van onze milieu straat met een kar vol tegelijk, ik spaar het op en als de plek te vol word laad ik het op en breng het weg. ik wil het risico niet meer hebben dat er allemaal gras opkomt of onkruid.
 9. ja dat is waar, sorry ik bedoelde ik ben overgevoelig voor tarwe en rogge gluten.
 10. ik zag in de mooi moestuin van Balieu garden in engeland waar het kasteel en nationaal auto museum is gevestigd hun kruiden-, bloemen- en moestuin. en ze hadden de afrikaantjes in de moes tuin gezet met daartussen ui /prei en wortelen, deze planten leven in symbiose ( versterken/helpen elkaar) heb ik al eens gehoord, is dit zo en welke andere planten kan ik er volgend jaar nog meer tussen zetten? ze hadden ook de rode bietjes in een rijtje langs een pad gezet wat er leuk eruit zag, helaas heb ik geen foto's.
 11. weet iemand of dit te koop is, heb het nu bij de groenrijk kunnen kopen maar in klein verpakking van 2.5 kg, maar wil nu graag ook goedkoper de 20 kg versie ik woon op walcheren zeeland.iets in de buurt?
 12. ik heb bloed beender meel gestrooid en wacht nu af....... weet iemand groot verpakking te koop 20kg?
 13. Dit heb ik ook en probeer zo veel mogelijk dit alles te vermijden, en eet nu spelt koekjes, en brood. en qua melkprodukten mag ik verzuurde produkten wel zoals biogarde , (stand, of roer) hoe is deze diagnose vastgesteld?? was dit in ziekenhuis, of bij bijv, natuur genezend arts??
 14. je kan ook al je een beetje handig bent , ipv. deze ankers , zelf iets maken wat wij ( heb eigen bedijf) altijd toepassen bij grondkerende constucties: een stalen staaf met aan de ene kant iets wat tegen gehouden moet worden, en aan de andere kant het anker: dit zijn 2 palen in de grond gedrukt in een kuil waardoor deze later niet boven de grond komen, ze zijn 10 cm van elkaar af gezet en anker stang komt er tussen in, nu alleen een plaat met gat erin over de stang en een moer erop . en klaar!!
 15. Oude resten van planten ( wortel/blad ), van tomaten en aardappelen ( zelfde familie van nachtschaden), doe ik niet op de composthoop maar altijd in de afvalbak. en natuurlijk elk jaar altijd vruchtwisseling! heeft met de aaltjes in de grond te maken heb ik ooit eens begrepen.
 16. bedankt voor de link en tips ! ik had plantjes gekocht en zijn waarschijnlijk winterprei, uitgeplant in april/mei , alleen na het lezen van de link Diana's mooie moestuin, denk ik dat ik ze niet diep genoeg heb geplant, en de koemestkorrels strooi ik altijd dus, een korrel of 10 per plant lijkt me, en heb ook al geen kunstmest gestrooid en zie dat ze graag stikstof hebben, dus dit najaar echte koestalmest onderspitten, en op een andere plaats ( vrucht wisseling) proberen. misschien nu toch noch was kustmest erbij........ helaas had gedacht dat ik dit biologisch vol kon houden maar zie niet de resultaten die mijn vader ( met kunstmest) wel had.
 17. ok , heb ik gedaan, en werkt goed!! bedankt ! ik heb er een in plakjes gesneden en in de gemengde salade gedaan, de smaak is niet veel verschillend van komkommer vond ik. nu nog over het op zuur zetten....??
 18. Mijn prei planten zijn erg dun en groeien niet meer in de breedte en sommige gaan een bloem vormen ( gaan in het zaad) , Ik heb er alleen koemestkorrels en kalk korrels bij gegooid, aangezien ik zo biologisch mogelijk tuinier wil ik grotere/ dikke prei, wat kan ik het beste doen?? bemesten ( evt met kunst mest) of is er speciale mest stof voor prei?? De laatste tijd heb ik ze beregend en door de regen hebben ze genoeg water gehad lijkt me. Er is nu ook wat roest vorming op het blad. Ik wil nog graag mooie dikke prei, Graag advies , alvast bedankt!!
 19. Mijn aardbeienplanten hebben erg kleine vruchten, Ik heb er alleen koemestkorrels en kalk korrels bij gegooid, aangezien ik zo biologisch mogelijk tuinier wil ik grotere aardbeien, wat kan ik het beste doen?? bemesten ( evt met kunst mest) of is er speciale mest stof voor aardbeien?? De laatste tijd heb ik ze beregend en door de regen hebben ze genoeg water gehad lijkt me. Het zijn doordragers , ze staan nu nog in bloei en wil nog graag grote aardbeien!! Graag advies , alvast bedankt!!
 20. Mijn Hortensias zijn erg geel van blad en vroeger hadden sommige blauwe bloemen zijn nu roze gaan bloeien, dit alles denk ik doordat ik ze in de klei grond ( Zeeland- Walcheren- Meliskerke) heb geplant en deze Hortensias zure grond nodig hebben , nu heb ik laatst een grote vijver uitgebaggerd met mijn kraan ( indien iemand nog een kraan zoekt ben ik trouwens beschikbaar ) en daar schepte ik alle veen uit om een goede water kwaliteit te creƫren, dus heb ik beschikking over veen !!! Is het raadzaam om dit zure veen dat hetzelfde ruikt als de potgrond die in de potten zit als ik Hortensias koop in de winkel, en er hetzelfde bruinig uitziet , om dit rond de mijn gelige Hortensias te strooien rond de planten?? Het zou misschien raadzaam zijn om alle planten uit te spitten en de wortels opnieuw met deze grond eromheen te planten, maar dit zou zeer veel werk zijn voor me omdat ik er wel 100 bij elkaar opgeteld heb staan. Dus is het voor mij makkelijker om het rond de planten te strooien en dat hopelijk zo het zuur van het veen de wortels bereikt. graag advies, alvast bedankt!!!
 21. Ik heb voor het eerst 2 prachtige augurken geplukt/ geoogst!! maar wat kan ik er beste mee doen, als ik ze koop in pot zitten ze in zuur, hoe maak ik ze klaar voor consumptie?? er zitten wat scherpe naaldjes aan , schil ik ze ( ZODAT DAT PUNTIGE ERAF IS) en kan ik ze dan eten rauw?? of door salade?? en hoe gaat dat op zuur zetten ?? met welk zuur en hoe lang ?
×
×
 • Create New...