Jump to content

bettyboop49

Members
 • Posts

  309
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bettyboop49

 1. Vandaag even snel naar de tuin geweest. Deze week alleen geweest om planten in de kas water te geven ......buiten kregen ze meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer dan genoeg uit de hemel!! Verder moest ik veel op mijn kleinkinderen passen en om die nu mee te nemen naar de moestuin .......beter niet met al die blubber!! Maar zoals ik eerder vertelde vandaag even snel geweest een uurtje of twee. Snel geoogst wat er geoogst kon worden en verder snel wat onkruid verwijderd en de grond los gemaakt want morgen komt de volgende regen er al weer aan is voorspeld. Verder de bloemen die los gewaaid waren opgebonden. En natuurlijk nog een paar foto's genomen van de oogst en de bloemen!!
 2. Heel veel regen de afgelopen week......niet veel aan de tuin gedaan maar vanmiddag zon en toch wel veel oogst!!
 3. Oogst van vandaag 10 juli 2012! Boterboontjes, boontjes , tomaten en tomaatjes en komkommers.
 4. Heb ik ook hoor..... heerlijk een terrasje tussen de bloemen..... en een heel kleintje in de schaduw voor mijn kas!!!
 5. Gebakken aardappels uit de oven (uit de tuin natuurlijk)!! En kipfilet gevuld met pesto tomaat en buffel mozzarella en omwikkeld met parmaham ook in de oven was heerlijk!!
 6. Ik heb mijn eerste portie haricoverts roergebakken in de olijfolie afgeblust met balsamicozijn en bestrooit met een vleugje parmezaanse kaas.........verrukkelijk!!!!
 7. Bij ons op de moestuin is het streng verboden om Roundup te gebruiken.......!! Mijn buren aan een kant laten het onkruid ook welig tieren en ik heb aan de grens met die tuin maar een border gemaakt en daar heb ik wilde bloemen in gezaaid ......heb ik niet zo veel last van dat onkruid en is goed voor de bijtjes!! Maar ze zijn de regels ook aan het veranderen ......iedereen die een moestuin heeft wordt verplicht hem bij te houden (onkruid heeft iedereen wel eens) maar daar bedoelen ze de mensen mee die een keer in de drie weken of zo is komen kijken en dan moeten zoeken naar wat ze geplant hebben ......krijgen twee keer een schriftelijke waarschuwing ........is het dan nog .....wordt het lidmaatschap op gezegd en moeten ze de tuin schoon opleveren en anders krijgen ze hun borg niet terug!!
 8. Hoi Debje, Prachtige foto's ik kan daar niet genoeg naar kijken! Tomaten hebben ongeveer 30 liter potten nodig om echt tot een grote tomatenplant uit te groeien (heb ik ooit ergens gelezen ) Groetjes Betty
 9. Hahhaaa dat is iets wat ik vorig jaar echt geleerd heb labelen labelen labelen en nog is labelen en dit jaar heb ik niet een keer gehad dat ik niet wist wat ik verspeend had heerlijk!!! Al doende leert men!!!
 10. Welkom en het ziet er leuk uit! Heel veel succes!!
 11. Nee je kleinkinderen gaan voor alles is hier ook zo Ben!!
 12. Heel veel succes en gefeliciteerd hoor!!
 13. Mooie foto's en een zwarte framboos ik heb ze nog nooit gezien!!
 14. Leuk die hond Die kievitsbonen zien er goed uit zeg!!
 15. bettyboop49

  7 juli 2012

  Ziet er prachtig uit allemaal Ben ook die bloemkool zo mooi!!
 16. Oogst van vandaag zaterdag 7 juli 2012 sjalotten geoogst ze werden zo groot .....ik heb een zakje geplant en ik heb gewoon 8 bossen sjalotten!! Een paar hier aan mijn huisje gehangen daar staat namelijk bijna nooit de wind op ivm regen. Een paar thuis in de schuur gehangen knoflook zijn echt bollen geworden ik heb ze pas in maart geplant! Ik heb twee bossen gemaakt heerlijk ik gebruik heel veel knoflook!! 3 grote komkommers weer uit de kas de snackkomkommers zijn er maar twee maar er hangen er heel veel die bijna goed zijn. Een flinke zak boontjes die gaan de vriezer in. Eerste maaltje boterboontjes die eten we morgen. En de eerste bak rode besessen mmmmmmmmm!!
 17. Wat een weer gisteren. Tot een uur of acht warm broeierig en daarna onweer forse buien maar niet overdreven gelukkig en ook geen hagel. We hadden mazzel hier......om ons heen viel op sommige plekken meer dan 30 mm in een half uur tijd bij ons is het bij 12 gebleven. Maar ik begin zo langzamerhand wel de hoop te verliezen dat we nog iets van een zomer krijgen........zo'n zomer waar je 's avonds lekker lang buiten kan zitten met de kaarsjes aan en een glaasje wijn. Maar we moeten het doen met wat we krijgen dus bij de pakken neer zitten lost ook niets op. Vanmorgen naar de tuin geweest, drastisch de bladeren van de druif gesnoeid want die ging nou wel erg veel licht weg nemen in de kas. En als bonus kwamen er steeds meer grote trossen druiven te voorschijn. Maar verder heel veel tomaatjes in de kas maar nog geen kleur terwijl er buiten staan die al echt kleur krijgen!! In mijn bloementuin ineens een prachtige witte lelie in bloei!! Verder ook een nog witte dahlia in de bloei. Kruisbessen geoogst voor de tweede keer maar er hangen er nog genoeg aan........vanavond een kruisbessen roomtaart van gebakken. Ook wat blauwe bessen geplukt genoeg voor een potje jam! Toch zie je langzamerhand steeds meer te voorschijn komen...... de eerste rode puntpaprika's gezien en de eerste pepers!!! Morgen weer haricotvers oogsten en ook de eerste boterboontjes (maxidor)!
 18. Leuk dat wateraardbijtje je kan ze inderdaad ook gewoon kopen hoor .......ik had in mijn vorige huis een grote vijver en ik had deze in de oeverbeplanting staan ......schattig bloemetje!!
 19. Vast wel Joyce als ik zie hoeveel je al kan en weet als 19 jarige heb ik langer over gedaan hoor Je blog over de moestuin is ook leuk maar ik zag dat je ook een kookblog hebt..... en ik hou ook ontzettend van koken..... wilde ik daar ook even kijken maar kom er niet op!! Wil je de link nog een keer vermelden hier!! Groetjes Betty
 20. Prachtige foto's Jet en ik ben een beetje jaloers hoor .....Frankrijk mijn favoriete land en dan al die bomen en grond HEERLIJK!! Blijf je volgen!! Groetjes Betty
 21. bettyboop49

  Update

  Gisteren tegen de avond nog gauw wat foto's gemaakt.
 22. Gisteren tegen de avond nog gauw wat foto's gemaakt.
 23. Ik doe niet mee maar zoals ik al zei .......volgend jaar ben ik van de partij!! Toch even een foto van mijn mini aubergine ik heb mijn eerste vrucht en dat vind ik zo leuk!!!
 24. Hoi Joyce, Welkom hier en wat een enthousiasme klinkt er uit je verhaal en je foto's. Voor het eerste jaar is de grote van de tuin ruim voldoende maar je wilt steeds meer hoor geloof me!! Heel veel tuinplezier!! Groetjes Betty
 25. Ik heb gewoon grote zakken beuken snippers gekocht die eigenlijk voor in een konijnenkooi bedoeld zijn maar ik moet zeggen het werkt perfect.......ik had vorig jaar stro gebruikt maar dat ging weer groeien dus ik had i.p.v. een aarbeienbed een akker De snippers verteren langzaam en die spit ik straks gewoon weer door de grond is goed voor de beluchting denk ik!!
×
×
 • Create New...