Jump to content

lujan

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Vlaams-Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dan heb ik nu alsnog de plaats nodig. Daarom zaai ik vroeg en zijn de planten nu groot genoeg om in de kas te kunnen. (Hoewel ik dit jaar dus laat was) Want de pepers, paprika's en zeker de aubergine hebben nu graag een grotere pot.
 2. Bij tomatenplanten denk ik dat je wel goed zit. Vorig jaar stonden ze bij mij in Maart al in de serre uitgeplant. We hebben erna nog sneeuw gehad en ze hebben het overleefd. Geen extra bescherming van vliesdoeken of verwarming. Mijn vensterbanken en huisgenoten vinden het niet zo oke om alle planten binnen te houden tot half mei. Pepers en aubergine ben ik wel voorzichtiger mee.
 3. ik heb al een week of 2 tomaten, pepers, paprika's en aubergine in de kas staan. Degene die ik teveel had als die dan stuk gaan is het niet zo erg. De aubergine hebben precies een beetje last maar de rest is allemaal oke
 4. Ik heb een mol als buur in de moestuin gekregen. Nu is de vraag wat doe ik met de aarde en gangen die hij omhoog graaft? Laten liggen is geen optie maar duw ik ze plat of schep ik voorzichtig het teveel aan aarde ervan af?
 5. Ben je nog altijd tevreden over de hakselaar? Wat haksel je vooral? Bij mij zouden het vooral haag, takken, zonnebloemen,... zijn. Mijn eerste idee was ook om de makita te kopen maar ik zag dat je van gedacht veranderd was.
 6. Ik zie die inderdaad ook geregeld terug komen om hydrolaat te maken maar, dus ook geen idee of je er olie mee kan maken. Ook weet ik niet hoe het zit met het opkuis werk. Want zo een ketel kan je helemaal uit elkaar halen en dus makkelijk kuisen. Dit lijkt me moeilijker te zijn met het toestel? Daarom dat ik ook naar de glazen versie wil om dan makkelijk in de vaatwas te steken (moesten we die ooit zetten)
 7. O hoe leuk allemaal. Ik zou ook graag een distilleer ketel kopen. Nog tips hierover? Of een website waar ik terecht kan? Dit is een koperen maar ik twijfel om een glazen installatie aan te schaffen.
 8. Heb je de kolen buiten geplant? Ik ben een beetje nieuw met koolsoorten en heb enkele plantjes in de serre staan. Zou deze in volle grond willen zetten maar omdat ze nu een aantal nachten vorst geven weet ik het niet goed.
 9. We hebben inderdaad gebruik gemaakt van een rotoreg. Is heel goed gelukt.
 10. zijn er mensen die dit jaar terug gaan zaaien? Ik dacht binnen een 14 tal dagen te starten met te zaaien. Of best toch dit weekend de eerste al zaaien?
 11. Groei heeft in het begin inderdaad niet spectaculaire dingen gedaan. Maar over het seizoen gezien had ik van die planten wel echt minstens 2 weken eerder rijpe vruchten. Voor mij was het vooral makkelijker omdat ik zo binnen plaats had voor aubergine en pepers die het licht en warmte meer nodig hadden. De planten leken ook sterker kregen niet echt de ziekte en bleven tot laat in het seizoen nog goed vruchten dragen. Maar uiteraard weet ik niet of dit kwam door het vroeger uitplanten of gewoon toeval was.
 12. Top idee dankuwel dat kunnen we inderdaad proberen als het weer beter wordt.
 13. O help ik hoop van niet. Is 1 modderpoel vanachter. Modderpoel in combinatie met kind en katten die constant binnen en buiten lopen is niet echt aangenaam. 😉
 14. Ik gooi altijd aarde op de verhoute delen als deze dan wortels krijgen afsteken/knippen van de hoofdplant. meestal ook in 2 delen zodat ik steeds kan blijven snoeien. Om het te voorkomen geregeld goed terug snoeien. Ook dit doe ik telkens in 2 delen zodat ik steeds verse tijm heb.
 15. O leuk die kan je dan eventueel 'decoratief' in een pot zetten? Want zo zoek ik nog enkel kleine soorten om op het terras te zetten. Vorig jaar heb ik enkele tomatenplanten heel vroeg gezaaid en laatste helft maart in de kas uitgeplant. Toen is dat gelukt dus dit jaar nog eens riskeren en dus dit weekend enkele tomaten zaaien. Momenteel enkel nog maar aubergine, paprika en peper gezaaid. Als test om uit te planten in de serre chinese kool, bok choi, rode kool, broccoli, struikbonen. Als die mislukken geen drama
×
×
 • Create New...