Jump to content

suustuin

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  ZO Brabant
 1. Handig topic, heb me nog niet aangemeld voor de moestuindag, durf nu nog niet te zeggen of ik kan komen. Maar als ik kom neem ik zeker iets lekkers mee (misschien wel uit de wonderpan) en een kadootje voor Jorieke. Zal dan even kijken hoe de lijst eruit ziet.
 2. hey dat brood ziet er helemaal goed uit, gewoon de bleke bovenkant onder leggen dan zie je er niks van Mischien sluit de aluminiumfolie het gat toch niet helemaal goed af, dat je daardoor te veel warmte verliest aan de bovenkant waardoor het niet bruin bakt? Bij mij werd de bovenkant overingens ook niet krokant. Ik had op de bovenkant sesam en maanzaad gedaan, dan valt t niet zo op
 3. geen appelmoesige smaak dus? Top! We hebben in de buurt een boomgaard waar we onbeprekt appels kunnen rapen, tot nu toe maakte ik alleen appelmoes maar zelf appelsap maken zou ook tof zijn. ..gaat alvast op zoek naar goedkope flessen
 4. Ik wil komen jaar een sappan kopen, heb het nog niet gedaan omdat onze bessenstruiken nog niet zo groot zijn. Nu zie ik dat jullie ook appels in de sappan gooien. Is dat lekker? Ik had begrepen dat je appels beter in de sapcentrifuge kon doen omdat als je een sappan gebruikt het meer appelmoessap dan appelsap wordt?
 5. Heb inderdaad ook een aluminium wonderpan. Bijna dezelfde als Jorieke, Alho Senior staat erop. Gewoon blijven zoeken en niet teveel voor betalen inderdaad Mocht ik er hier nog eentje tegenkomen bij de kringloop neem ik m mee. Leuk om te zien dat er veel animo voor is.
 6. Wat leuk om te zien dat de wonderpan zijn eigen topic heeft gekregen Wat betreft het vastplakken, ik heb na het eerste baksel meteen een rond velletje bakpakier met een gat in het midden gemaakt om dit inderdaad tegen te gaan. En het lijkt erop of mijn wonderpan-kachel combi een stuk sneller is dan jouw kachel. Mijn brood werd in iedergeval bruin. Het lijkt bij mij zelfs wel eens te snel te gaan, dan leg ik er een roostertje onder zodat de pan los van de plaat staat. Maar waarschijnlijk ligt het aan het model kachel. Ik heb een gietijzeren houtkachel met een klep, als ik die omhoog doe kan je pannen rechtstreeks op de bovenkant van de kachel zetten, waar de vlammen meteen onder zitten.
 7. Inderdaad sjieke bloemen eefje. op de foto hebben de uitjes ongeveer het formaat van bieslooksprietjes.
 8. Leuk die enthousiaste recties, ik zal ze doorgeven! Het kleinste freesje is 1mm dus de lijnen zijn minmaal 1mm breed. Het kratje op de foto is ongeveer 30x20x10 cm. Ik denk dat letters van 1 cm hoog wel mogelijk zijn. Volgensmij rekent hij 0,50 cent per letter (van 1 cm hoog), dan zit je voor een bordje toch wel gauw op een paar euro's (incl. het hout en inkleuren van de letters). Voor een paar kruiden wel leuk maar als je je hele tuin er mee vol wilt zetten een beetje teveel van het goede.
 9. Oh dat klinkt niet al te best voor mijn kuilexperiment. Misschien toch maar iets anders bedenken. Helaas hebben we geen kelder of iets dergelijks in ons huis. In de toekomst bouwen we wel een schuur waar waarschijnlijk een koude ruimte in komt, maar tot die tijd... hopen op warme winters
 10. Heb eind 2010 mijn knoflook in de volle grond geplant. Teentjes van een bol uit de supermarkt, 3x nix geworden maar wellicht ook door het rare moestuinseizoen. Eind vorig jaar 2011 heb ik plantknoflook in p9 potjes geplant en deze in de tuin ingegraven, dit omdat de plek waar ze moeten komen te staan nog niet beschikbaar was. Ik hoop dat ze zo voldoende beschermd zijn tegen de vorst. Ze zijn de afgelopen tijd flink gegroeid dus er steken lange groene sprieten door de sneeuw heen....
 11. Mijn aardappels zijn ook behoorlijk aan het spruiten, maar aangezien ze in de gang staan bij gebrek aan een andere plek is dat misschien niet zo gek. Wil graag een aardappelkuil maken buiten, misschien komt dat er dit jaar van... Een tijdje geleden las ik ergens de tip dat je een paar uien tussen de aardappelen moet leggen om spruiten te voorkomen. Blijkbaar scheiden uien een stof af die het kiemen remt. Of het inmiddels te laat is weet ik niet maar ach, baat het niet dan schaadt het niet. Ga het weer proberen te onthouden voor de volgende oogst.
 12. Leuk uien zaaien! Heb het vorig jaar voor het eerst gedaan bij wijze van experiment. Ik wilde graag rode uien maar kon geen rode plantuitjes vinden. Heb ze op 6 maart binnen voorgezaaid op 25 april uitgeplant en redelijk oogst gehad. Dat het niet fantastisch was lag meer aan mezelf, heb ze redelijk mishandeld, toen ze klein waren niet op tijd verplant geen water gegeven etc. Dit jaar ga ik het zeker weer doen. Mijn ouders gebruikten altijd plantuitjes, maar in zaaiuien heb ik ook alle vertrouwen. Ik wil wel iets eerder beginnen. Misschien doe ik het morgen al wel De aanhoudende kou nodigt niet erg uit tot zaaien, maar ik heb nog plek op mijn warmtematje dus ach. Zo zagen ze eruit toen ik ze uitgeplant heb.
 13. suustuin

  Varkens

  Superleuk topic, wij gaan in de toekomst zeker nog wel varkens houden voor de slacht. Hij slachten besteden we dan uit aan een slager in het dorp, verwerken van het vlees wil ik zeker wel zef doen. Moet alleen wel toegeven dat ik zelf niet zo gecharmeerd ben van kopkaas, zult en zuks. Wellicht dat we dat bij de slager achterlaten, mag hij dat weer verkopen. Wel zelf worsten maken, hammen roken etc. Hopenlijk komt er dit jaar bovendien alvast een grote vriezer Jorike ik las dat je pompoenen kweekt voor de varkens. Zelf de zaden houden en de pompoenen voor de varkens. Nou heb ik dit jaar ook zaden voor een naaktzadige pompoen gekocht en ik ben benieuwd. Geef je die pompoenen aan de varkens omdat het vruchtvlees niet lekker is? Ik zou het ideaal vinden als ik ze zowel voor de soep als voor de pitten kan kweken.
 14. @geedee nee hoor niet uit de hand, hij heeft een computergestuurde frees gemaakt. Hij kan elk plaatje/logo etc in hout frezen. Handig zulke familie
×
×
 • Create New...