Jump to content

Sin Fronteras

Members
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrechtse Heuvelrug

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb een probleem in onze siertuin. We tuinieren op zand en we hebben de afgelopen vijf jaar niets bemest. Toch wordt vrijwel alles wat we aanplanten lang en slierterig, en valt vervolgens om. Zelfs de Kogeldistel, normaal toch een behoorlijk stevige plant, ligt vrijwel volledig plat. De tuin ligt vrijwel in de volle zon, krijgt weinig of geen sproeiwater. Wat kan ik doen om de planten wat korter en gedrongener te houden? Helpt het strooien van (bv.) kalk? Bij voorbaat dank!
 2. Ik heb dit jaar bij een kweker in de buurt paprikaplantjes gekocht van een Zwarte en een witte variëteit. Nu zitten er aan de "zwarte" plant inmiddels twee zwarte vruchten, maar die zijn nog redelijk klein. Bij "gewone" rode paprika's in mijn ervaring dat ze eerst groter worden, daarna dikker vruchtvlees krijgen en daarna pas rood worden. Heeft er iemand ervaring met zwarte paprika's?
 3. Marieke, jouw mooie plantje is Walstroleeuwenbek (Linaria purpurea)
 4. Zelfde (negatieve) ervaring hier. Wat een brol! Mijn aardbeien lijken er ook door te verbranden
 5. Vandaag ontdekte ik dat onze kleine notenboom "Buccaneer" behoorlijk aan het bloeden is. De oorzaak bleek één (!) piepklein gaatje met een diameter van ongeveer 2 millimeter. Met een sateprikker kwam ik tot ongeveer 4mm diepte. Het lijkt een kever (ambrosiakever, ongelijke houtkever?) te zijn. De boom is nog klein, maar ik zou hem natuurlijk graag redden. Heeft er iemand ervaring met de bestrijding van deze beestjes?
 6. Hoi Erny, Dat ga ik zeker proberen, maar heeft er iemand een idee hoe ik deze oogst nog enigszins kan redden?
 7. Ik heb dit jaar een bolletje bio-knoflook uit de supermarkt uit elkaar gehaald en gepoot. De opbrengst was (voor een eerste keer) heel redelijk, geen problemen met plagen,maar dat is dan ook alles: Omdat ik nog niet helemaal wist wat ik kon verwachten, heb ik op verschillende momenten geoogst: eind juni - eind juli. Sindsdiens ligt het onder een afdak te drogen. Bij de oogst in juni was het loof nog redelijk fris (1/4 geel, eind juli was het grotendeels geel. - De "bolletjes" zelf zijn erg klein (misschien 3, 4 teentjes. Daarnaast zitten soms wel tien broed"teentjes" met allerlei groottes (sommigen enorm!). Ze smaken (rauw) allemaal hetzelfde, naar bijna niets. De losse broedteentjes heb ik er maar af gehaald, maar nu vraag ik me af hoe ik ze het beste kan bewaren. Ik denk eraan om ze in te maken, maar ze hebben nog zo weinig smaak, dus ik vraag me af of dat zin heeft. Iemand een tip hoe ik (de volgende keer, of door nabewerking?) meer smaak in mijn knoflook krijg?
 8. Ezelsbruggetje voor Knopig Helmkruid: als je het blad kneust ruik je een typische brandlucht. Brand > brandweer > helm
 9. Prachtig, en dat dak ziet er nog erg goed uit!
 10. Viertallig, eerste indruk Gentiaanachtig, dus sterbladige/Rubiaceae. Een Asperula ?
 11. Is die tweede geen Prikneus? Ah, Bit was me weer voor
 12. Ik ben mijn zaadvoorraadje van vorig jaar kwijtgeraakt... Mag ik een paar uitgebloeide bloemhoofdjes van je, spits?
 13. Oh ja, geduld... Verkopen ze dat ook bij de Action ?
 14. Vorig jaar heb ik een paar stekken gemaakt van onze Aloe vera. Ze doen het, na een matige start, nu goed, maar de blaadjes blijven erg dun en sprieterig. Als je ze schilt blijft er niets over. Heeft er iemand een tip om dikkere bladeren te krijgen?
 15. Dopluis. Zuigt behoorlijk wat voeding uit de plant. Helaas heb ik geen tip voor biologische bestrijding...
×
×
 • Create New...