Jump to content

Sin Fronteras

Members
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrechtse Heuvelrug

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je wilt kun je er een paar komen ophalen in Rhenen. Stuur maar een PM voor meer informatie.
 2. De zonnebloem bij mij heeft ook zo'n opvallend donker randje. En de lobben lijken erop... kortom, volgens mij zonnebloem.
 3. In welke regio woon je? Als je in het midden van het land woont, kun je eens kijken bij Douwe en Femke van boomkroon.nl in Leersum. Vakkundig advies van een kleinschalige kweker.
 4. Het is nog wat vroeg, maar je kunt alvast een stukje reserveren voor kolen en venkel. Keuze genoeg dus!
 5. Sinds ik bomenlijm gebruik zitten er geen mieren meer in mijn fruitbomen die de luizen beschermen. Een wereld van verschil.
 6. Echt schadelijk zal die meststof niet zijn. Je bodemleven moet nog op gang komen. Compost van het recyclagepark is biologisch vaak zo goed als dood. Mulchen helpt fantastisch om het bodemleven op gang te brengen. Waar in Limburg zit je? Op zand of op leem/löss/klei? Op zand zou ik niet veel turf opbrengen omdat die bodem al redelijk zuur is. Op leem/löss en klei is er geen probleem. Als je op zand zit, zou je de pH kunnen verhogen met wat houtas of kalk. Voor wat bijmesten kan het geen kwaad. Het is een universele meststof dus geschikt voor alles, maar niet denderend voor iets speciaals (zoals grotere wortels of vruchten). Kijk gewoon goed naar je plantjes, een beetje experimenteren heb je later veel plezier van.
 7. Je bent voortvarend van start gegaan, het ziet er goed uit. Succes in je eerste moestuinseizoen!
 8. Het voordeel van karton is dat die natte, drappige karton uiteindelijk je bodem verbetert, en worteldoek alleen maar een berg afval. Leg er een laag (blad)compost op om te voorkomen dat het wegwaait. Worteldoek komt hier de tuin niet in.
 9. @fre3ke die van mij bleef lagere zijtakken maken en heeft ook een vollere kroon, geen idee waarom dat bij jou anders is.
 10. Anderhalf jaar lijkt me vrij snel. Ik heb er een van een jaar of 10 en die staat pas sinds een jaar of 3 zonder steun. De eerste jaren, met steun, zakte hij constant in onder zijn eigen gewicht. Daarna heb ik flink gesnoeid, en inmiddels staat hij op eigen kracht.
 11. Welkom Gert! Ik ben vooral benieuwd naar je tomaten in potten. Hoe lukt het je om te voorkomen dat de grond in de potten niet uitdroogt (en al het gietwater er dus meteen weer uitloopt? Dan wil bij mij nog niet zo goed lukken.
 12. 1: Het wordt gewaardeerd als je je even voorstelt 2: Hierboven staan verschillende oplossingen genoemd (lijmband, lijm, mieren bestrijden, lieveheersbeestjes). Heb je die allemaal al zonder resultaat geprobeerd? 3: Het is een moestuinforum
×
×
 • Create New...