Jump to content

Sin Fronteras

Members
 • Posts

  168
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrechtse Heuvelrug

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik woon in NL maar helaas weinig reacties. Het gaat trouwens over Culvita.
 2. Velt adviseert maximaal 100 gram per m2 (https://www.velt.nu/houtas)
 3. Ik heb vorig jaar ook (voor het eerst) redelijk wat houtas opgebracht. Tomaten, paprika's waren er erg blij mee, bij courgette merkte ik niet veel verschil. Ook had ik veel minder last van meeldauw in de siertuin, ondanks het natte weer. Waarschijnlijk heb je ook zandgrond in Oploo (of is het veen?), dan zorgt de as ook voor een aanzienlijke verbetering van de pH. Doen dus.
 4. Ik zou voor (een deel van) dat geld een partijtje gebruikt tuindersglas en douglashout kopen. Nog tijd zat voor een mooi klusproject deze winter...
 5. Ik denk dat het handig is als je er wat foto's bij plaatst. 60 jaar is wel een respectabele leeftijd voor een appelboom maar als alles goed gaat zou hij nog wel heel wat jaartjes mee moeten kunnen.
 6. Tja, ik lees (o.a. op dit forum) toch geregeld dat de ervaringen met compost nogal verschillen (onkruidzaden, plasticresten, glas). Hetzelfde geldt voor potgrond van verschillende merken. Voor het heropstarten van mijn tuin heb ik een wat grotere hoeveelheid nodig, en de laatste jaren heb ik mijn compost een beetje verwaarloosd. Ik kan natuurlijk ook een kuub compost bestellen bij een lokale afvalverwerker, maar eerlijk gezegd heb ik daarover mijn twijfels, gezien de wijze waarop er daar omgegaan wordt met andere soorten afval.
 7. Heeft er iemand ervaringen met compost van het merk Culvita?
 8. Crosne gaf hier geen problemen, plantje blijft klein. Hier was het geen blijvertje wegens beperkte opbrengst en matige smaak.
 9. Ik wil het nog een keertje proberen... Heeft er iemand wat knolletjes over?
 10. Ik zou zeggen.. herfst? Of is dat te eenvoudig gedacht?
 11. Nieuwe moestuinbakken gemaakt (50% klaar) van tweedehands vlonderplanken, de vorige (van palletranden) waren volledig weggerot...
 12. Zou ik deze keer, na een wat langere afwezigheid, weer eens mee mogen doen? Bij voorbaat dank!
 13. Ik heb een probleem in onze siertuin. We tuinieren op zand en we hebben de afgelopen vijf jaar niets bemest. Toch wordt vrijwel alles wat we aanplanten lang en slierterig, en valt vervolgens om. Zelfs de Kogeldistel, normaal toch een behoorlijk stevige plant, ligt vrijwel volledig plat. De tuin ligt vrijwel in de volle zon, krijgt weinig of geen sproeiwater. Wat kan ik doen om de planten wat korter en gedrongener te houden? Helpt het strooien van (bv.) kalk? Bij voorbaat dank!
×
×
 • Create New...