Jump to content

Sin Fronteras

Members
 • Posts

  214
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sin Fronteras

 1. Bedankt allemaal voor de beterschapswensen! Ik voel me nog niet helemaal 100% maar ik heb de doos toch maar doorgestuurd, anders hou ik alles op.
 2. Hier ook een paar dagen niet helemaal lekker... hoewel de doos hier al staat wordt het zondag of maandag dat ik hem kan doorsturen.
 3. Beterschap voor je familie (en mogelijk jijzelf). Doe het rustig aan, hoewel ik de volgende in de rij ben, die doos kan nog wel even wachten!
 4. Misschien toch maar eens langs gaan bij Natural World als we toch in de buurt zijn. Ik hoorde/las hier dat ze wel eens soorten op de site hadden staan die dan maandenlang niet leverbaar bleken, maar bij afhalen is dat natuurlijk geen probleem. In elk geval bedankt voor het meedenken!
 5. Nee, dat was het niet. Ze hadden een mooie webshop weet ik nog. Verder was het evenmin The N*t*r*l w*rld...
 6. Ik kwam een paar maanden geleden eens per ongeluk terecht op de site van een kweker in of bij Boskoop die ook een indrukwekkend assortiment citrusvruchten had. Nu ben ik binnenkort eindelijk eens in de buurt dus wil ik eens gaan kijken (alleen kijken, niets kopen ). Maar nu weet ik natuurlijk niet meer hoe die kwekerij heet... Weet er iemand misschien welke kwekers in Boskoop goed gesorteerd zijn in citrus? Enne, nu we toch bezig zijn, als er iemand een aanbeveling heeft voor een goede variëteit (winterhard, dikke schil (om te raspen/eten), mooie opbrengst vanaf relatief jonge leeftijd...), dan hou ik me van harte aanbevolen...
 7. Als je wilt kun je er een paar komen ophalen in Rhenen. Stuur maar een PM voor meer informatie.
 8. De zonnebloem bij mij heeft ook zo'n opvallend donker randje. En de lobben lijken erop... kortom, volgens mij zonnebloem.
 9. In welke regio woon je? Als je in het midden van het land woont, kun je eens kijken bij Douwe en Femke van boomkroon.nl in Leersum. Vakkundig advies van een kleinschalige kweker.
 10. Het is nog wat vroeg, maar je kunt alvast een stukje reserveren voor kolen en venkel. Keuze genoeg dus!
 11. Sinds ik bomenlijm gebruik zitten er geen mieren meer in mijn fruitbomen die de luizen beschermen. Een wereld van verschil.
 12. Echt schadelijk zal die meststof niet zijn. Je bodemleven moet nog op gang komen. Compost van het recyclagepark is biologisch vaak zo goed als dood. Mulchen helpt fantastisch om het bodemleven op gang te brengen. Waar in Limburg zit je? Op zand of op leem/löss/klei? Op zand zou ik niet veel turf opbrengen omdat die bodem al redelijk zuur is. Op leem/löss en klei is er geen probleem. Als je op zand zit, zou je de pH kunnen verhogen met wat houtas of kalk. Voor wat bijmesten kan het geen kwaad. Het is een universele meststof dus geschikt voor alles, maar niet denderend voor iets speciaals (zoals grotere wortels of vruchten). Kijk gewoon goed naar je plantjes, een beetje experimenteren heb je later veel plezier van.
 13. Je bent voortvarend van start gegaan, het ziet er goed uit. Succes in je eerste moestuinseizoen!
 14. Het voordeel van karton is dat die natte, drappige karton uiteindelijk je bodem verbetert, en worteldoek alleen maar een berg afval. Leg er een laag (blad)compost op om te voorkomen dat het wegwaait. Worteldoek komt hier de tuin niet in.
 15. @fre3ke die van mij bleef lagere zijtakken maken en heeft ook een vollere kroon, geen idee waarom dat bij jou anders is.
 16. Anderhalf jaar lijkt me vrij snel. Ik heb er een van een jaar of 10 en die staat pas sinds een jaar of 3 zonder steun. De eerste jaren, met steun, zakte hij constant in onder zijn eigen gewicht. Daarna heb ik flink gesnoeid, en inmiddels staat hij op eigen kracht.
 17. Welkom Gert! Ik ben vooral benieuwd naar je tomaten in potten. Hoe lukt het je om te voorkomen dat de grond in de potten niet uitdroogt (en al het gietwater er dus meteen weer uitloopt? Dan wil bij mij nog niet zo goed lukken.
 18. 1: Het wordt gewaardeerd als je je even voorstelt 2: Hierboven staan verschillende oplossingen genoemd (lijmband, lijm, mieren bestrijden, lieveheersbeestjes). Heb je die allemaal al zonder resultaat geprobeerd? 3: Het is een moestuinforum
 19. Daslook is "gewoon" een wilde looksoort. Leuk en lekker als je het hebt of kunt krijgen, maar perfect te vervangen door bieslook, bosui, jonge prei of gewoon knoflook... tuurlijk, al die planten/gewassen smaken net weer iets anders, maar om daar nu kilometers voor (om) te rijden?
 20. Met de warmte afgelopen week (weken) is het niet vreemd dat de spinazie gaat schieten. Eet gewoon nog zoveel mogelijk van de planten op, jammer om weg te gooien. Als je scherpzaad Spinazie hebt (hoekig zaad, scherp aan je vingers) dan moet je even wachten tot einde zomer (september) om weer in te zaaien, als je (ook) rondzaad Spinazie hebt, kun je het (liefst op een ander stukje tuin) meteen nog eens proberen. Resultaat heb je snel genoeg!
 21. Het is een beetje lastig te zien op de foto, maar met die 'rare kleur' bedoel je die bruine vlekken? Ik vrees dat het wel eens stambasisrot kan zijn...
 22. Hoe oud zijn deze boompjes? Bij mijn zure kers gebeurde de eerste 3 a 4 jaar hetzelfde, maar inmiddels al enkele jaren een flinke oogst.
×
×
 • Create New...