Jump to content

Aluapje

Members
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aluapje

 1. Mijn bolletjes knoflook lopen uit en daardoor niet meer zo geschikt om te eten. Heeft het zin ze in de grond te stoppen? Ik weet dat dat eigenlijk in het najaar moet maar zo heb ik er toch niks aan.
 2. En dan kun je ze altijd nog laten drogen!
 3. Ja, dat kan heel goed. Het is zaad van een mooie gave tomaat van vorig jaar en ik had daar vleestomaten in de buurt staan. Als dat de oorzaak is, dan volgend jaar maar weer zaad kopen. Dank je wel!!
 4. Nee, toch niet. Ze staan ca. 1 meter uit elkaar en beide krijgen water als het regent en bij droogte uit de regrnton.
 5. De tomaten van één van mijn Coeur de Boeuff planten zijn allemaal beschadigd/misvormd. Ze scheuren, in de van nature aanwezige, plooien. De andere planten hebben dit niet. Ze staan buiten. De omstandigheden zijn hetzelfde. Iemand een idee hoe dat kan?
 6. Spannend dus. Veel plezier dan!
 7. Als je ze maar kort bewaart (1 maand b.v.) is dat geen enkel probleem. Als je ze langer bewaart gaat de kwaliteit achteruit maar dan kun je ze nog best eten.
 8. Hoe weet je nou of je raszuiver zaad oogst? Als ik lees hoeveel soorten er geoogst zijn, kan ik me niet voorstellen dat die allemaal raszuiver zijn.
 9. Dat zou ik zeker doen, ja. Planten in pot hebben toch meer mest nodig dan die in de volle grond staan!!
 10. Kijk!!! Dat is goed nieuws! Super.
 11. Volgend jaar misschien overstappen op een F1 hybride? Na een wat trage start produceert mijn Akito nu bijna elke dag een mooie komkommer. Niet zo lang als die uit de winkel maar groot genoeg voor mij. Dat is een vollegrond-komkommer die het supergoed doet en alleen vrouwelijke bloemen krijgt.
 12. Dat doen ze vanzelf. Zodra de bloei begint.
 13. En ja hoor, de eerste komkommertjes komen eraan!! Superleuk! Iedereen bedankt voor het meedenken.
 14. Sorry voor de late reactie. Dank jullie wel voor de info. Dan ben ik benieuwd. Tot nu groeit er nog geen enkele komkommer uit de bloempjes, ze verdrogen maar niet door gebrek aan water.
 15. Dat klopt. Maar als er weinig mannelijke bloemen komen, verdorren de vrouwelijke zonder uit te groeien tot komkommer.
 16. De gezaaide vollegrond-komkommer Akita F1 doet het goed en vormt ook al veel (vrouwelijke) bloemen. Ik weet dat er soorten zijn die geen bestuiving nodig hebben maar hoort deze daar ook bij? Is er iemand die dat weet of deze al eens gezaaid heeft?
 17. Aluapje

  Sla te koud?

  Is dat zo? Is sla een lichtkiemer? Ik heb gewoon op de traditionele manier gezaaid, afgedekt dus en alles is mooi opgekomen.
 18. Ja, precies die. Gewoon de goedkoopste nemen. Die doen het werk ook.
 19. Als je water geeft, los dan een tablet tandenreiniger op in het water. Dat ontsmet. Of de al aanwezige schimmel daardoor helemaal verdwijnt, ligt aan de mate van aantasting. Succes!!
 20. Dat was dan een heftige hobby!! Sterkte met het afkicken daarvan.! Paula
 21. Heb je ze rauw geproefd Jootje?
 22. Wat een gedoe, dat niet direct maar voor mij niet voor herhaling vatbaar! Ik weet niet of het aan mij ligt maar alles was na kieming van mindere kwaliteit dan ik gewend ben. En de kieming liet ook vaak te wensen over. Nee, geen herhaling voor mij. Ik koop m'n zaden wel!
 23. Naaktzadig? Ik zie qua vorm geen verschil met de gewone pompoen. Of is het schilletje van deze dun en zacht?
×
×
 • Create New...