Jump to content

A.M.

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by A.M.

 1. Mijn ervaring is dat die rekken er vaak wel weken staan en tussentijds worden bijgevuld. Bijgevoegd voor de geïnteresseerden wat foto's, maar ik mis dus twee kanten van het rek. Ik kan eventueel wel iets meenemen voor iemand als daar behoefte aan is. Ik verwacht dat het hier in Den Haag niet met zo'n vaart zal gaan haha
 2. Ik heb geen propagator, verwarmde kassen of überhaupt grond in huis, dus ik ben net als vorig jaar op de deno methode aan het zaaien. Werkt wederom fantastisch! Kijk nu al uit naar het delicate vervolgproces
 3. A.M.

  Tomaten Topic 2020

  Dank, dat helpt zeker! Ik kan helaas niet alle soorten terugvinden, maar daar kom ik vast wel uit. Krijg je trouwens uit een cherry soort qua hoeveelheden ongeveer hetzelfde als een 'gewone trostomatensoort?
 4. A.M.

  Tomaten Topic 2020

  Vorig jaar als beginnende moestuinierder voor het eerst eens tomaat geprobeerd (money maker, lekker simpel) en leverde een enorme opbrengst op. Ben nu (wederom) op zoek naar een makkelijk ras, geschikt voor buiten en dus een beetje een vroege soort is. Qua soort zoek ik een beetje zoete smaak, te gebruiken voor b.v. op brood of door een soep (ben niet heel kieskeurig). Liever niet een te dure soort. Iemand tips/aanraders?
 5. Beste moestuinvrienden, ik heb een vraag: ik kweek voor het eerst dit jaar paprikas vanaf zaadjes en het lukt aardig, en daar ben ik stiekem best trots op. Nu zie ik dat bij in ieder geval één plant de vruchten wat vreemde kleuren krijgen. Volgens mij hoort dit niet zo, of wel? Kan iemand mij vertellen of dit schadelijk is en zo ja, wat ik het beste kan doen (of laten)? Is het bijvoorbeeld verstandig om de vruchten al van de plant te halen om ze verder te laten rijpen?
 6. Wat een prachtige keuken, om jaloers op te zijn! Welkom!
 7. Heerlijk zeg! Ik ben voor het eerst dit jaar tomaat aan het proberen (ook buitenlucht, heb geen kas). Welke soorten raad je aan? Ook qua makkelijkheid van de teelt en natuurlijk smaak en opbrengst?
 8. Ik heb vandaag een aantal knoflookjes eruit moeten halen die er erg slap bij hingen. Mijn vrees was helaas ook de waarheid: de preimineervlieg was de boosdoener. Vorig jaar al gehad in de prei, nu dus ook in de knoflook. Ik baal er stevig van, maar ik hoop dat de knoflookjes in de buurt onaangetast blijven, maar ik vrees het ergste... voor nu laat ik ze toch nog even zitten, want de bollen waren nog lang niet groot genoeg.
 9. Er wordt warm weer voorspeld de komende week, dus ik verwacht zelf ook niet dat ik de mijne nog langer dan een maand laat staan. Of maakt droogte en warmte op zich niet uit?
 10. Ik heb ook elk jaar last van galmijten, daarom heb ik dit jaar ook de losse schors weggehaald (let op: hij gaat er erg naakt van uit zien haha). Helaas heeft het hier niet veel geholpen: ik heb juist het idee dat ze er eerder bij zijn dan vorig jaar. Maar goed toen was het ook erg droog. Overigens haal ik inderdaad de zwaar aangetaste bladeren ook weg ieder jaar (elke 2 weken controleren), dat helpt wel een beetje om verdere verspreiding te voorkomen.
 11. Die snijmoes zit er leuk uit, geen idee hoe het smaakt. Hoe dan ook; leuke foto's die je deelt Patrijs!
 12. Bij mij ziet het er nog aardig uit, maar het begint wel een beetje op zn einde te lopen heb ik het idee. Nog geen zicht op bloemen.
 13. Jaloersmakend! Is dat prei of vroeg geoogste knoflook?
 14. Dank, goed om te weten. En hoe zit het met de aardappelen? Aldi heeft ook nog actie vanaf donderdag trouwens: https://www.aldi.nl/onze-aanbiedingen/vanaf-donderdag-28-02/bloemen-of-groentezaadmatje-3126.article.html?linkid=11027325&utm_source=onlpub
 15. Diverse aanbiedingen bij de Lidl vanaf 28 feb: pootaardappelen en plantuien. Nog nooit gekocht: iemand ervaring met de kwaliteit van deze producten? https://www.lidl.nl/nl/Acties.htm?id=585&week=2
 16. Oeps, weer wat geleerd, dank voor de toelichting!
 17. Eerste bloesem gespot (Den Haag)!
 18. Dat is een slakkenborstel. Een paar jaar terug neergezet, maar doe geen moeite om ze te halen: echt hongerige slakken gaan er toch wel overheen heb ik meegemaakt Bovendien zijn ze peperduur!
 19. Onder het mom van "niet omdat moet maar omdat het kan": tuinbonen geplant.
 20. Ik kan je vertellen dat ik bij de welkoop een zakje van horti tops had gekocht met punt paprikas waar maar 8 zaadjes inzaten. En dan 6 euro of zoiets voor betaald...
 21. Dus? Is dat schadelijk, of minder goed? Niet schadelijk, wel grillige opbrengst zie https://www.mooiemoestuin.nl/zaaien-en-zaden/f1-hybride-zaden/
 22. Die van mij zijn ongeveer net zo ver als die van Mellie. Ze staan gewoon op de vensterbank zonder extra warmte, dus zullen ze lekker langzaam aan doen verwacht ik zo. Helaas blijken het wel f1-nakomelingen te zijn, dus ik heb nu alweer wat nieuwe zaden in een koffiefilter gepropt en op een warm plekje gezet. Hopelijk wordt het wat.
 23. Even een tussenstand: De ekoplaza knoflook in de vollegrond (derde foto) doet het vrij aardig, en opmerkelijk genoeg veel beter dan die in de bak (vierde foto). De pennsylvanian Dutch begint nu langzaam te groeien maar gaat beduidend langzamer dan de ontario purple. Zitten ook allebei in de bak trouwens.
 24. Gisteren boerenkool geoogst, vandaag inderdaad de bessen gesnoeid. Voor de rest niet veel gedaan. Beetje compost gestrooid over de rabarber die al zijn eerste kopjes liet zien.
 25. Vraagje: hebben jullie ook tips voor leuke (punt)paprika's voor in potten? En ik zit nu wel leuk zaadjes te zaaien, alleen ze komen van een puntpaprika van de Welkoop die ik vorig jaar als plant heb gekocht. Op het label stond niet of het om een F1-soort gaat. Mocht iemand van jullie dat toevallig weten, dan houd ik me aanbevolen...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...