Katja1604 Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Hallo,Ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar niet gevonden wat ik zocht.Mijn aardappels(melody, laat, zachtkokend) zijn uitgebloeid en het blad begint aan de onderkant af te sterven.Kan ik al gaan rooien of moet ik wachten tot al het loof dood/droog is?Kan bijna niet wachten, mijn eerste aardappels! Ohja, heb ze eind april of begi mei in de grond gestopt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nynkef Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Misschien 1 plant rooien en kijken of de aardappeltjes al zo zijn als jij ze graag wilt hebben? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Als je ze nu rooit, heb je nieuwe aardappeltjes. Als je de plant helemaal laat afsterven, maken de aardappels een iets dikkere schil. Wil je bewaaraardappels, laat je ze nog minimaal 2 weken langer in de grond zitten nadat de plant is afgestorven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Vervolg op Geedee:Voor bewaaraardappels kun je ook de plant maaien (ipv afwachten tot'ie spontaan dood gaat), dan een tijdje wachten zodat de knollen een dikkere schil ontwikkelen, dan de aardappels rooien. Wat ik doe (als ik de kans krijg) is zodra ik de aardappeltjes groot genoeg vind steeds één maaltje tegelijk rooien. Heerlijk! Verse krieltjes. Vooral lekker mèt schil. Maar zodra ik phytophtera in de aardappels ontdek gaat alles er uit. Met een beetje geluk zijn de knollen dan nog niet aangetast en ik wil niet dat er ook phytophtera in de tomaten komt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marijnos Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Hoelang kun je nieuwe aardappels bewaren dan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lombok Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Wanneer het loof dood is groeien de aardappels niet meer, om geen onverwachte aantasting in de aardappels te krijgen beter nu rooienen het liefst bij droog weer. Quote Ik huur kavels bij Volkstuinvereniging 't Boeskoolhöfke te Oldenzaal( www.hetboeskoolhofke.nl) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 wij rooien vlak voor de vakantie, vroege aardappels frieslanders met een dun velletje, het loof is dan nog springlevenddie eten we nieuw (schillen = niet nodig of even in een emmer water en dan een klomp erdoor halen)en we bewaren ze ook, t/m februari zeker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.