Geplaatst: 7 oktober 201312 j Ik heb gister op de tuin 7 kilo kweeperen gehad en wilde er jam van maken.Via internet heb ik een recept gevonden:kweeperen in 4en snijden, in een pan de peren net onder water zetten, half uur koken, door de roerzeef, dat 10 minuten koken, geleisuiker erbij en nog 4 minuten koken.Nadat ik de peren een half uur gekookt had, heb ik geprobeerd om de vruchten door de zeef te draaien, maar dat lukte voor geen meter, heb verschillende maten zeef gebruikt, maar had aan het einde letterlijk DRIE eetlepels vol. Heeft iemand misschien een (makkelijker) recept vor mij of weet iemand iets anders ermee te maken?Heb die drie eetlepels met eenbeetje suiker gemengd en aan mijn kinderen gegeven, die vonden het heerlijk! Ohja, heb nog 6 kilo over.
Geplaatst: 7 oktober 201312 j Auteur Dank jewel, heb de tips gelezen, denk dat ik ze wat langer moet laten liggen.
Geplaatst: 7 oktober 201312 j Kijk ook eens hier: http://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?ID=2009700, zo maak ik de jam! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 oktober 201312 j In de snelkookpan 30 min ,mooi rood en gaar. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 7 oktober 201312 j Auteur Dankjewel, Jet, mooie site heb je!Heb er al eerder op gesnuffeld, maar was dit stukje nog niet tegen gekomen.Ik ga het van de week (met een kleinere hoeveelheid) eens op jouw manier proberen. Thea, ik heb helaas geen snelkookpan.
Geplaatst: 7 oktober 201312 j Wij zijn zelf gek op dit recept, als het volgende week gaat regenen ga ik het ook weer maken. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 11 oktober 201312 j Auteur Ik heb vandaag 3 kilo op jouw manier verwerkt, Jet.Heb meerdere potten heerlijke jam en al 2 mensen blij gemaakt met een pot.Heerlijk!!!
Geplaatst: 11 oktober 201312 j Ik ben blij dat het gelukt is Katja We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 12 oktober 201312 j Zelf bereid ik de kweeperen jam of gelei gewoon met de schil. ik veeg alleen het dons van de schil af en kook het in kleine stukjes.Ik meng de jam vaak met appels, ook met de schil, en soms om het als (volwassen)wintertoetje te gebruiken dan doe ik er wat in Brandy of Cointreau geweekte rozijnen door.Gehakte walnoten erbij wat kwark, smullen!
Geplaatst: 12 oktober 201312 j Auteur De jam is nu helemaal afgekoeld, ik heb er net een lepeltje in gedaan, maar de jam is heel stevig, bijna hard.Als ik de schillen en klokhuis niet meekook,dus geen pectine-rijke siroop erbij doe(ben ik nog te volgen?) Wordt de jam dan minder stevig?
Geplaatst: 12 oktober 201312 j Vast wel, maar dat kan ik niet helemaal uit ervaring zeggen..bij mij bleef de jam juist lekker appelmoessmeerbaar We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 13 oktober 201312 j Ik heb ook dit jaar voor het eerst de kweepeer gelei gemaakt en vindt hem erg lekker. voor een verslag kijk op mijn blog onderaan dit bericht. http://volkstuinbreukelen.blogspot.com/
Geplaatst: 13 oktober 201312 j Auteur Wat een leuke potjes heb je voor je gelei, mag ik vragen hoe je daaraan komt?Die voorste vier potjes bedoel ik.
Geplaatst: 13 oktober 201312 j ooit eens bij ik meen c1000 gekocht.vond het potje ook leuk en dacht ze maar te bewaren. op deze link zijn ze ook te vinden en nog veel meer .. http://www.brouwmarkt.nl/bokaal-bolletje-met-deksel-nr-63-inhoud-106-ml-p-5003704.html http://volkstuinbreukelen.blogspot.com/
Geplaatst: 12 december 201311 j Hoi, ik wil ook graag deze jam proberen te maken. Ik woon in Almere. Heb je nog kweeperen over of ken je iemand die ze nog heeft? Bij voorbaat dank. Jan Maarten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.